PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 27 March, 03:29

PrivataAffärer - 15 mar 19 kl. 10:55

Industrikoncernen Teqnion mot First NorthFem så kallade cornerstone-investerare har åtagit sig, förutsatt att vissa villkor uppfylls, att förvärva aktier motsvarande totalt 80,8 procent av erbjudandet, motsvarande 15,4 procent av de utestående aktierna i bolaget efter emissionen. De fem cornerstone-investerarna är Creades med 32,5 miljoner kronor, Consensus Asset Management med 16,3 miljoner kronor, Aktia Fondbolag med 7,5 miljoner kronor, Familjen Hamberg med 5,9 miljoner kronor och Familjen Kjell med 2,6 miljoner kronor. ”Genom att få tillgång till kapitalmarknaden ska vi nu accelerera förvärvstakten och fortsätta bygga långsiktigt med välskötta lönsamma dotterbolag”, säger vd Johan Steene. Av emissionslikviden på högst 80 miljoner kronor före emissionskostnader planeras 70 procent att användas till kö
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Teqnion, First North, Creades, Asset Management, Fondbolag, Hamberg, Familjen Kjell, Johan Steene, Nischade, Finansinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Industrikoncernen, Teqnionmot , First, North
VA - 21 feb 11 kl. 07:00

Bästa aktierna på First North

21 februari Analys Johan Bergsgård.
Småbolagen på First North har fått en blandad start på året. Ett tydligt samband är att aktierna som gick bra ifjol också går bra i år.

Affärsvärlden - 01 okt 15 kl. 09:18

Nytt index för de största bolagen på First North

Nasdaq OMX lanserar First North 25, ett nytt index för de 25 största och mest omsatta bolagen på Nasdaq First North och Nasdaq First North Premier. First North 25 har tagits fram i syfte att vidareutveckla plattformen och kommer att distribueras från och med den 15 oktober..

PrivataAffärer - 28 dec 18 kl. 10:31

Börsen: Rekordantal byten från First North till huvudlistor 2018

”Totalt 13 bolag bytte från Nasdaq First North till nordiska huvudmarknader under 2018; ett rekordår avseende byten”, skriver Nasdaq som lägger till att det därmed nu är 73 bolag som gjort denna flytt sedan First North lanserades 2006. Totalt skedde 83 nya listningar under 2018, varav 33 på huvudmarknader och av dessa 23 i Sverige. Av 50 nya bolag på First North utgjordes 33 av svenska listningar.

Affärsvärlden - 14 okt 15 kl. 09:42

Nasdaq lanserar nytt First North-index

Nasdaq lanserar ett nytt index kallat First North 25, vilket ska avspegla utvecklingen för de största och högst omsatta aktierna på Nasdaqs aktielistor First North samt First North Premier..

DI - 21 maj 14 kl. 14:22

Dome Energy till First North

Olje- och gasbolaget Dome Energy, som byter namn från Commodity Quest, flyttar till Nasdaq OMX First North från Aktietorget och börjar handlas på First North den 26 maj..

DI - 01 jul 14 kl. 14:23

Då debuterar 203 Web Group på First North

203 Web Group har godkänts för handel på Nasdaq OMX First North Premier. Sista dag för handel på Aktietorget är torsdagen den 3 juli och första dag för handel på Nasdaq OMX First North Premier är fredagen den 4 juli..

Affärsvärlden - 22 sep 14 kl. 14:55

Industrifastighetsbolag tar bakvägen till First North

I dag privatägda industrifastighetsbolaget Stendörren Fastigheter tar bakvägen till First North genom att låta sig förvärvas av First North-noterade Header Compression Sweden (HCS) Holding..

SvD - 12 apr 15 kl. 13:35

First North i Stockholm lockar danskar

Inte nog med att Stockholmsbörsen når ständigt högre nivåer. Småbolagslistan First North växer snabbt och lockar dessutom bolag från övriga Norden. Det senaste exemplet är danska Ivisys vars aktie börjar handlas på First North den 13 april..

E24 - 14 okt 15 kl. 09:25

Här är bolagen i nya First North 25

Börsoperatören Nasdaq ska sjösätta indexet First North 25 på torsdagen. De största bolagen med de mest omsatta aktierna på First North i Norden kommer att ingå enligt följande:.

Dagensanalys.se - 31 mar 16 kl. 11:43

Svenska undersökningsbolaget Nepa noteras på First North

Undersökningsbolaget Nepa kommer att noteras på börsen First North enligt uppgifter från Breakit. Nepa som byggt sin verksamhet kring Cint på ett smart sätt når nu en ny milstolpe för sitt företag – börsnotering på First North. I samband med noteringen tar man in 75 fräscha miljoner för att expandera verksamheten snabbare.

DI - 27 apr 16 kl. 10:48

Robert Friman till First North

Robert Friman har godkänts för handel på Nasdaq First North. Sista dag för handel på Aktietorget är fredagen den 29 april 2016 och första dag för handel på First North är måndagen den 2 maj 2016. Det framgår av ett pressmeddelande..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Danske: Oljepriset och svag krona pressar hushållen

”Många har varit inställda på att energipriserna skulle plana ut, men i stället ser vi att oljepriserna stiger. Förutom energipriserna har vi också den svaga kronan. Detta håller uppe inflationen en del framöver och fortsätter därmed att hålla nere reallöneökningarna i år.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Söderberg & Partners ser begränsad uppsida för aktier

Som orsaker till den avvaktande hållningen nämns att värderingarna har stigit i takt med börserna lyft, samtidigt som prognoserna för vinsttillväxt justerats ned från drygt 10 till 5 procent. ”Givet den begränsade uppsidan ska det mer till för att vi ska vikta upp aktier på kort sikt”, skriver Söderberg & Partners, som även pekar på fredagens inverterade amerikanska räntekurva som ett tecken på att vi befinner oss sent i konjunkturcykeln. Rådgivaren är mer positiv till räntor och alternativa investeringar.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Morgan Stanley: Kommande recession inte inprisad i Sandviks kurs

Banken radar i analysen upp indikationer på att industrikonjunkturen har vänt och konstaterar i sammanhanget att tillväxten för Sandviks division för vändskär, SMS, till mer än 90 procent korrelerar med industriproduktionen i Europa. ”Vi sänker våra estimat för ebit 2019 och 2020 med 8 och 12 procent för att på lämpligt sätt återspegla den förändrade marknadsdynamiken. Våra estimat för vinst per aktie 2019-2020 ligger 8-9 procent under konsensus”, skriver Morgan Stanley i analysen och förutspår att Sandviks justerade vinst per aktie 2019 kommer att minska för första gången sedan 2015.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Analytikerna: H&M står inför sämsta kvartalet sedan 2001

Bara två månader har passerat sedan H&M senast rapporterade och i skrivande stund handlas aktien på samma nivå som före bokslutet 31 januari. Under tiden har H&M rapporterat en försäljning för sitt första kvartal (december-februari) som i stort var i linje med förhandstipsen. Under perioden har H&M fått såväl höjda som sänkta rekommendationer, men den kanske mest uppmärksammade analysen stod Morgan Stanley för.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Trading Direkt: Analytikern om börsens bästa fastighetsaktier

Avsnittet gästades också av Martin Nordh som är expert på förebyggande av penningtvätt, vi pratade om skandalerna som slagit mot de nordiska bankerna. Som vanligt gjorde Tobbe Rosén teknisk analys, idag på bland annat Nobia, Sobi och AAK. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Sagax, Catena, Heba, Hembla, Pandax Tobbe Roséns tekniska analyser: Index: OMXS30, DAX, S&P500 Aktier: SHB,Telia, Volvo, Atlas Copco Valutor: USD/SEK, EUR/SEK Råvaror: Koppar, Guld, Råolja (Brent) Tittarönskemål: Nobia, Sobi, Nico, Palladium, AAK, Millicom, Six Flags, Mips, Hansa Biopharma, Kappahl, Nicoccino, Rovio, Swedbank, Bahnhof  .

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Fonder: Europeiska investerare valde obligationer i februari

Det skriver branschsajten Funds Europe, med hänvisning till en rapport från finansdataföretaget Refinitiv. ”Givet den nuvarande räntemiljön är det förvånande att obligationsfonder var den bäst säljande tillgångsklassen i segmentet långsiktiga fonder”, skriver Refinitiv i rapporten. Bäst försäljning inom obligationskategorin sågs hos eurodenominerade obligationer samt för tillväxtmarknadsobligationer i hårdvaluta, det vill säga stabila och likvida valutor såsom euro och dollar.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Swedbanks nya sektorsfavorit

I tisdagens uppdatering av sektorfavoriter får MTG lämna sektorstopplistan för Telekom/Media/IT och ersätts av telekombolaget Nokia. Det som talar för Nokia är enligt Swedbank/Kepler Cheuvreux bland annat att bolaget är väl positionerat inför 5G, samt har en attraktiv värdering. Nokia i dag är framför allt ett nätverksbolag som säljer telekommunikationsutrustning till operatörer.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Aktiechefen: Rekylen leder till intressanta köplägen

I slutet på förra veckan blev det kraftiga börsfall i både USA och Europa. Det som utlöste oron på börserna var det svaga utfallet i inköpschefsindexet i Tyskland. Det var faktiskt det sämsta utfallet på sex och ett halvt år – i nivå med eurokrisen 2012.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Telia spår fallande vinst

Det justerade ebitda-resultatet sjönk med 5,5 procent i det fjärde kvartalet i lokala valutor. ”Utvecklingen drivs av en kombination av de tre huvudmarknaderna men förväntas inte påverka Telia Companys utsikt för det operationella fria kassaflödet för 2019”, skriver Telia vidare. Telia Company upprepar sin prognos för det operationella fria kassaflödet för 2019 om 12,0-12,5 miljarder kronor och ”ambitionen är att hålla kvar eller öka den nivån även 2020 och 2021”, skriver Telia.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Nytt bakslag för Theresa May

Parlamentet kommer rösta om en rad alternativ på onsdag och ge parlamentet möjligheten att indikera om det kan gå med på ett avtal med tätare band till Bryssel, och därefter försöka skjuta regeringen åt det hållet, skriver Reuters. ”Det är en besvikelse att se det här förslaget gå igenom”, sade brexitdepartementet i en kommentar enligt, Bloomberg News. Resultatet ”omkullkastar balansen mellan våra demokratiska institutioner och sätter ett farligt, oförutsägbart prejudikat för framtiden”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.