Realtid > Ekonomi

Friday, 22 March, 05:25

Realtid - 15 mar 19 kl. 10:54

Goldman Sachs minskar personalGoldman Sachs drog i slutet av februari ned med 65 tjänster i New York. Enligt New York Post förväntas den siffran öka den närmaste tiden..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sachs, New York, New York Post

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Goldman, Sachs, minskar, personal
DI - 07 mar 18 kl. 15:11

Goldman Sachs flyttar personal till Frankfurt redan i sommar

Goldman Sachs har meddelat mer än ett dussintal anställda i Storbritannien att en flytt väntar till Frankfurt vid slutet av juni, rapporterar Reuters med hänvisning till källor..

VA - 24 maj 11 kl. 14:31

Goldman Sachs lyfter oljan

24 maj Medan de kortsiktiga nedåtriskerna kvarstår på oljemarknaden då investerare diskuterar storleken på inbromsningen i den globala ekonomiska tillväxten, kommer oljemarknaden att fortsätta stramas åt till kritiska nivåer 2012, och därmed lyfta priset på olja betydligt högre. Det skriver Goldman Sachs i en rapport på tisdagen. "I och med att världens ekonomiska tillväxt fortsätter att driva efterfrågan på olja långt över produktionstillväxten utanför Opec, fortsätter oljemarknaden att minska lagren och Opecs lediga kapacitet i syfte att balansera.

Dagens PS - 04 dec 17 kl. 08:58

Goldman Sachs tror inte ett smack på H&M

Dumpa aktien, råder nu investmentbanken aktiespekulanter. Goldman Sachs har sänkt sin rekommendation på den svenska klädjätten H&M från neutral till sälj, uppger Bloomberg News. Samtidigt sänker investmentbanken riktkursen till 177 kronor från tidigare 220 kronor, vilket innebär att den nya riktkursen är 9,4 procent under H&M-aktiens stängningskurs på fredagen på börsen – den låg då på 195,40 kronor, skriver Di.

Dagens PS - 12 feb 18 kl. 09:19

Goldman Sachs varnar: Oljerallyt är ohållbart

Goldman Sachs varnar för att de faktorer som hjälpt oljepriset att lyfta sedan i september inte är hållbara, skriver bloggen Forexlive. Pådrivare har varit en stark global efterfrågan, frivillig och icke frivillig produktionsfrysning samt disciplin hos de amerikanska producenterna. Goldman Sachs har med anledning av den positiva utvecklingen tidigare höjt prognoserna för oljepriset för 2018, men varnar nu alltså för att det finns risker.

Affärsvärlden - 22 mar 17 kl. 08:19

Goldman Sachs och Morgan Stanley flaggar för London-flytt

Ledande befattningshavare i de stora bankerna Goldman Sachs och Morgan Stanley gör sig redo för att flytta personal och verksamheter från London till andra ställen inom EU i takt med att brexit närmar sig Det skriver Bloomberg News på måndagen..

Opinionen.se - 20 maj 13 kl. 15:13

Goldman Sachs dumpar ICBC-aktier

Den amerikanska storbanken Goldman Sachs säljer aktier i Hongkong-noterade Industrial & Commercial Bank of China (ICBC) för cirka 1,1 miljarder dollar (7,3 miljarder kronor). Därmed avslutas ett sjuårigt ägande i ICBC, vars börsvärde uppgår till 240 miljarder dollar. Goldman Sachs sålde en andel i ICBC för 1 miljard dollar i januari och i april 2012 såldes en annan andel för 2,5 miljarder dollar.

Dagens PS - 17 okt 17 kl. 10:56

Goldman Sachs: Därför kan oljepriset stiga

En rad faktorer kan elda på det ”svarta guldet”, enligt  Goldman Sachs. Goldman Sachs ser att oljepriset kan stiga framöver på en rad geopolitiska risker, rapporterar Bloomberg News. De orosmoment som kan få den svarta råvaran att bli dyrare framöver är bland annat den irakiska militärens övertagande av oljefält tidigare kontrollerade av kurdiska provinsregeringen.

Dagens PS - 17 nov 17 kl. 08:57

Goldman Sachs: Här finns 7 bästa börsklippen 2018

Så ska du positionera dig nästa år, menar investmentbanken. Goldman Sachs listar sju investeringsteser för 2018 som präglas av sencyklisk optimism. Det rapporterar Bloomberg News som tagit del av bankens analys.

Dagens PS - 12 feb 18 kl. 16:52

Svenskaktie med på Goldman Sachs topplista

En av 22 köpvärda europeiska aktier som fallit – men har uppsida, menar investmentbanken. ABB finns med på Goldman Sachs lista över 22 köpvärda europeiska aktier som har fallit 10 procent under den senaste månaden och har en uppsida på minst 30 procent i relation till bankens riktkurs. Bland verkstadsjättens sektorskollegor finns även CNHI och Phillips Lightning med på listan, rapporterar Bloomberg News.

PrivataAffärer - 23 jul 18 kl. 11:05

Goldman Sachs: Telia har en av de högsta kurspotentialerna i sektorn

”Detta reflekterar faktumet att aktien, efter den senaste tillbakagången, nu erbjuder en av den högsta kurspotentialen i sektorn (+35 procent)”, skriver Goldman Sachs. Telia erbjuder en överlägsen tillväxt i det fria kassaflödet såväl som återföring till aktieägarna samtidigt som teleoperatören undviker riskerna som i övrigt plågar sektorn, enligt investmentbanken. Fallande kapitalinvesteringar (capex) kombinerat med kostnadssänkningar via ”digital divergence” som är bäst i klassen ger en väntad genomsnittlig tillväxt i ebitda-capex om 9 procent under 2017-2022, påpekar Goldman Sachs i analysen.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 12 timmar sedan

"Swedbankchef har sagt upp sig"

Liselott Alström, ansvarig för Swedbanks antipenningtvättsarbete, har sagt upp sig. Det uppger centralt placerade källor till Dagens Industri..

Realtid - 12 timmar sedan

"Klär oss med respekt för både kunder och kollegor"

Klädkoderna på bankerna har blivit ett hett ämne på Wall Street. Hos bankerna i Sverige finns det inga, alternativt väldigt "lösa" klädkoder. De flesta banker som Realtid talat med nobbar dock sneakers och jeans – förutom två banker som öppnar upp för den mer lediga stilen..

Realtid - 14 timmar sedan

Bankchefer pressade av kompetensbrist

80 procent av toppcheferna inom bank- och kapitalmarknaden ser kompetensbrist som den största utmaningen de kommande åren. –Att våga rekrytera från andra branscher är en av nycklarna. Det säger Maria Sahlén, Head of Banking & Capital Markets för PwC Sverige..

Realtid - 16 timmar sedan

Upplåning i obligationer ökar för alla sektorer

Den totala svenska räntebärande värdepappersskulden för obligationer uppgick till 6 604  miljarder kronor i slutet av februari. Det är en ökning med 120 miljarder kronor jämfört med föregående månad..

Realtid - 17 timmar sedan

Kreditz tar in 7,5 miljoner kronor inför lansering i USA

Det svenska fintech-bolaget Kreditz tar in 7,5 miljoner kronor för att kunna gå till en stor försäljningsoffensiv mot banker och finansiella institutioner och även för att kratta manegen inför lansering i USA..

Realtid - 18 timmar sedan

Blippit lanserar terminal för mobil betalning

 Crunchfish och Clearon lanserar genom det gemensamma bolaget Blippit en mobil appterminal för Swish-betalningar i dagligvaruhandeln..

Realtid - 19 timmar sedan

Hela Bryssel suckar BOB

Bryssel är BOB – Bored Of Brexit. Man kort och gått less på att dag efter dag diskutera brexit med bångstyriga britter. Det skriver Realtids brexit-expert Rickard Ydrenäs från maktens korridorer i Bryssel..

Realtid - 20 timmar sedan

Börsen mot all time high

Det avslutande kvartalet på 2018 var mörkt på börsen. Men hittills i år är börsen upp 15 procent. .

Realtid - 20 timmar sedan

Karnov Group noteras på Stockholmsbörsen

Karnov Group ansöker om börsnotering på Nasdaq Stockholm. Bland annat Fjärde AP-fonden har gått med på att förvärva aktier i erbjudandet..

Realtid - 21 timmar sedan

Ernstberger ser fram emot rättegång

Ernstberger ser fram emot rättegång, oförändrad ränta i USA och SD vänder om Telia - det är några av rubrikerna i morgonsvepet denna torsdagsmorgon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.