Expressen > Nyheter

Thursday, 21 March, 20:46

Expressen - 15 mar 19 kl. 10:50

”Sluta bygg motorvägar och flygplatser”Stoppa bygget av motorvägar och flygplatser, avveckla subventionerna för fossila bränslen och skärp klimatmålen ytterligare. Det är åtgärder som regeringen måste prioritera nu, skriver 19 företrädare för den svenska klimatrörelsen i en debattartikel i Svenska Dagbladet. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Svenska Dagbladet

Dela artikeln

288 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sluta, bygg, motorvägaroch , flygplatser
SVT Debatt - 28 okt 13 kl. 06:00

Sluta bygg Sveriges städer efter bilen

TRANSPORTER Svenskar blir mindre och mindre intresserade av bilen, samtidigt som vi får larmrapporter om klimatförändringar, luftföroreningar, den alltmer akuta bostadssituationen och en kollektivtrafik med enorma investeringsbehov. Vi behöver ett paradigmskifte i stadsbyggnadspolitiken där vi slutar bygga våra städer och förorter med bilen som norm, skriver Lorentz Tovatt och Alfred Askeljung. Sedan 50-talet har antalet bilresor ökat och ökat medan antalet som väljer kollektivtrafik legat kvar på samma nivå.

Sydsvenskan - 27 apr 13 kl. 06:30

Nya motorvägar inte högsta prioritet

IBulgarien litar ingen på politikerna. De våldsamma protesterna i februari ledde till den bulgariska regeringens avgång. Men vem ska styra landet?

News55 - 25 aug 17 kl. 12:15

Äldre med permobil trafikerar motorvägar

En eldriven rullstol som är konstruerad för en maxhastighet på 15 km/tim räknas som en cykel och vägtrafikanten ska följa de regler som gäller för cyklister. Precis som för cyklister är det förbjudet att köra permobil på motorväg eller motortrafikled. Trots det har flera äldre personer med permobil setts ute på motorvägar och motortrafikleder, det rapporterar Nwt.

Newsmill - 17 jul 12 kl. 16:26

El-motorvägar mer effektivt än ny järnväg

http://www.newsmill.se/trackback/45976Civilingenjör: Om utsläppen av fossil koldioxid och beroendet av råolja i transportsektorn ska minska, bör Sverige satsa på elektrifiering av motorvägar och på eldrivna lastbilar snarare än på mer järnväg..

SvD - 05 dec 14 kl. 17:07

Leijonborg: ”Var det fel av Hitler att bygga motorvägar?”

I en diskussion om hur SD ska bemötas i riksdagen drog före detta FP-ledaren Lars Leijonborg en oväntad parallell till Nazityskland. – Var det fel av Hitler att bygga motorvägar? frågade han sig..

IDG - 30 apr 16 kl. 08:38

Video: Självkörande lastbilar tog över europeiska motorvägar


Nyligen testkördes en "pluton" med självkörande lastbilar på europeiska motorvägar. Tack vare att fordonen kommunicerar trådlöst kan transporten göras miljövänligare och mer tidseffektiv..

E24 - 20 jul 16 kl. 13:37

Förbud mot självkörande bilar på Kinas motorvägar

Självkörande bilar får inte köras på kinesiska motorvägar för tillfället. Ett temporärt förbud har trätt i kraft, då man väntar på att polisen ska formulera lagstiftningen på området..

Sydsvenskan - 01 mar 19 kl. 20:00

Utbyggnad av motorvägar minskar inte problemen med trafikstockningar

Ulrika Fridh blir upprörd av planer på breddade motorvägar i södra Sverige..

Sydsvenskan - 08 maj 15 kl. 18:11

Avgift införs på tyska motorvägar

Från 2016 införs motorvägsavgifter i Tyskland. Alla som nyttjar vägarna — bilister såväl som lastbilsförare — måste betala avgifter på autobahn, men tyskar kompenseras med att fordonsskatten sänks.Förbundsrådet, parlamentets överhus, godkände på fredagen det omtvistade förslaget.

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 15 kl. 18:11

Avgift införs på tyska motorvägar

Från 2016 införs motorvägsavgifter i Tyskland. Alla som nyttjar vägarna — bilister såväl som lastbilsförare — måste betala avgifter på autobahn, men tyskar kompenseras med att fordonsskatten sänks.Förbundsrådet, parlamentets överhus, godkände på fredagen det omtvistade förslaget.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Kristerssons tystnad om Ebba Busch Thor och SD

Samtliga riksdagspartier har under torsdagen uttalat sig om Kristdemokraternas öppning mot SD – utom Moderaterna. Hur M-ledaren Ulf Kristersson reagerade när KD-ledaren Ebba Busch Thor gav honom beskedet är fortfarande en gåta. – Ulf Kristersson får själv redogöra för vad han tycker och tänker i den här situationen, säger Busch Thor.

Expressen - 10 minuter sedan

Sossarna utklassas av Mattias Karlsson

Socialdemokraternas valanalys är klar och stödet rasade bland arbetarväljare på landsbygden och i mindre kommuner.Torbjörn Nilsson ser dokumentären om Sverigedemokraternas Mattias Karlsson där dräneringen av arbetarrörelsens stöd blir tydlig..

Expressen - 45 minuter sedan

Dömd pedofil avslöjas på dejt med ”Anni, 14”

Någon vill bli hennes ”dominanta daddy.”Någon undrar om hon vill ”bli av med oskulden.”En tredje föreslår Kama Sutra-experiment.

Expressen - 1 timme sedan

Finansman rev 1700-talshus – bygget stoppas: ”Skandal”

Finansmannen Patrik Tigerschiöld och hans fru Anna köpte en av få kvarvarande 1700-talshus i Falsterbo. Paret fick bygglov för att renovera huset – men nu är det rivet. – Det här är en skandal.

Expressen - 1 timme sedan

Bråk i lägenhet – man hittad skadad

Polisen fick på torsdagen larm om ett lägenhetsbråk i Trollhättan.När polis kom till platsen hittades en person skadad, möjligen med knivskador.Bostaden har spärrats av..

Expressen - 1 timme sedan

Mäklare: ”Både köparna och säljarna är oroliga”

Bostadsmarknaden har gått svagt uppåt i flera år.Men nu spår flera mäklare fallande priser – samtidigt som antalet nyproducerade lägenheter är rekordstort.– Prisbilden är stabil och trygg, men ändå så upplever säljare och köpare den som osäker och svajig, säger Pia-Lotta Svensson, mäklare på Fastighetsbyrån, till Expressen TV:s privatekonomiska magasin ”Dina Pengar”..

Expressen - 1 timme sedan

61-åriga ”Anette” fruktade för sitt liv

Den 61-åriga kvinnan överfölls brutalt med kniv under en morgonpromenad i Beijers park i Malmö.En timme senare utsattes en taxichaufför för ett knivrån bara hundratalet meter därifrån.– I mina sämsta stunder känns det som att livet tagit slut, säger kvinnan i TV3:s program Efterlyst..

Expressen - 2 timmar sedan

Så säger politiska tyckarna om Busch Thors utspel

Den som jublar mest över beskedet om tänkbara förhandlingar med SD är Jimmie Åkesson. Detta banar väg för en framtida KD+M-regering med stöd av SD. Sprickan mellan de forna allianspartierna är djupare än någon.

Expressen - 2 timmar sedan

Uppgifter: Förbereder bunker inför ”hård” brexit

En bunker under det brittiska försvarsdepartementet har öppnats som en förberedelse inför en avtalslös brexit, skriver Sky News på Twitter..

Expressen - 2 timmar sedan

Busch Thors hopp till Ulf Kristersson

På torsdagen gick Ebba Busch Thor ut och sade att Kristdemokraterna, som enda traditionella riksdagsparti, nu är beredda att samtala med Sverigedemokraterna i hopp om att få igenom sin politik. Nu hoppas hon även på att Ulf Kristersson och Moderaterna går åt samma håll.– Jag tycker ju att detta är en bra linje så klart, annars hade jag inte redogjort för den.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.