PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 20 March, 20:13

PrivataAffärer - 15 mar 19 kl. 10:42

Recipharm ett ocykliskt tillväxtbolag att plocka in i portföljenCarnegie beskriver Recipharm som en tillväxtorienterad och entreprenörsdriven kontraktstillverkare inom läkemedel åt såväl stora läkemedelsbolag som mindre utvecklingsbolag. Bolaget omsatte 6,4 miljarder SEK 2018 och har cirka 6 000 anställda på ett 20-tal utvecklings- och tillverkningsanläggningar i Europa, Asien och USA. Efter börsintroduktionen 2014 har aktien haft en svängig historik på grund av stora investeringar, engångsposter och emissioner. ”Efter flera år utan vinsttillväxt kom en vändning 2018 då rörelseresultatet exklusive förvärv ökade med 25 procent jämfört med föregående år”, skriver Carnegie som förväntar sig robust vinstillväxt de närmaste åren. ”Carnegie Analys bedömer att Recipharm nästan når omsättningsmålet på 8 miljarder kr
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Recipharm, SEK, Europa, USA, Carnegie, Analys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Recipharmett , ocykliskt, tillväxtbolagatt , plockain i , portföljen
Affärsvärlden - 13 mar 19 kl. 18:00

Köpt ocykliskt tillväxtbolag

Avkastningsportföljen satte nyligen större delen av kassan i arbete när Recipharm tog plats i portföljen..

Affärsvärlden - 27 feb 19 kl. 22:27

Portföljen köper ocykliskt tillväxtbolag

PORTFÖLJUPPDATERING Avkastningsportföljen sätter en del av kassan i arbete i ett högintressant bolag..

Affärsvärlden - 20 jun 17 kl. 22:00

Små tillväxtbolag synade

Stabila snabbväxare, doldisar som växer snabbt och bolag vars tillväxttakt rasat. Fokus denna vecka är tillväxtbolag..

PrivataAffärer - 14 jan 15 kl. 13:16

Tre lovande tillväxtbolag

Att börstrenden är uppåt gör att många chansaktier och tillväxtbolag stigit kraftigt. Här är tre kursklättrare som kan fortsätta i vinnarspåret....

PrivataAffärer - 11 sep 15 kl. 11:25

Tips från chatten: Komplettera portföljen med tillväxtbolag

I chatten med läsarna berättade Privata Affärers aktiereporter Marcus Hernhag om sin strategi att i första hand satsa på utdelningshöjare och högavkastare. Han gav också tips på tillväxtbolag som komplement i portföljem....

PrivataAffärer - 13 jan 17 kl. 11:02

Hernhag avslöjar två tillväxtbolag han skulle välja att satsa hela livsbesparingen på

I säsongens första aktiechatt avslöjade Marcus Hernhag vilka två tillväxtbolag han skulle investera i om han var tvungen att placera hela sin livsbesparing – och utan att ha möjligheten att sälja. Han berättade också vilken småbolagsfond han....

PrivataAffärer - 13 feb 17 kl. 06:57

Fem tillväxtbolag som borde slå storbolagsindex

Att spara i indexfonder är i grunden en bra idé. Men problemet är att de ibland ligger steget efter. Därför är det bra att komplettera en indexfond med några av de bästa medelstora bolagen, skriver Marcus Hernhag som tipsar om fem tillväxtbolag....

DI - 18 dec 17 kl. 10:40

Esbjörn Lundevall: H&M ska inte värderas som tillväxtbolag

H&M bör inte värderas som ett tillväxtbolag nu när försäljningen faller och därför är dagens värdering fortsatt för hög trots fredagens kursras. Det säger SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall i Börsmorgon på måndagen..

DI - 20 feb 18 kl. 13:29

FrontOffice investerar i ett av Nordens främsta tillväxtbolag inom datadriven marknadsföring

FrontOffice Nordic AB (publ) (FrontOffice) har idag ingått investeringsavtal avseende 25 % av aktierna i Semantiko (MTWABP Sweden AB), ett av Nordens främsta tillväxtbolag inom datadriven marknadsföring..

Jönköpingsnytt - 19 jun 18 kl. 12:41

Jönköpingsföretag kan bli årets tillväxtbolag

Nu kan företaget Consid bli utnämnda som årets tillväxtbolag i en tävling som avgörs under Almedalsveckan i Visby. Enligt företaget är god arbetsmiljö en stor del av framgångsreceptet.
.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Fed: Inga räntehöjningar i 2019

Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 2,25-2,50 procent. Enligt Reuters enkät räknade samtliga 104 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle lämnas oförändrat nu. Federal Reserves styrränta ändrades senast den 19 december 2018, då den höjdes med 25 punkter till ett intervall på 2,25-2,50 procent.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Utmanar storbankerna med lån till bostadsrättsföreningar

Förra året uppgick den svenska lånemarknaden för bostadsrättsföreningar till nästan 500 miljarder kronor, varav merparten lånades ut av storbankerna. ”Vi tror att bostadsrättsföreningar som kundgrupp skulle kunna få en mycket bättre ränta genom att man kanaliserar lånen utanför banksystemet”, säger Göran Bronner till Di. För att ta en del av kakan har Göran Bronner startat bolaget Fastighetshypotek i Sverige tillsammans med Olof Sundblad och Mattias Mejrot, även de före detta Swedbankanställda.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

ABG höjer Veoneer till köp

  Inte minst orderingången under 2018 har varit stark. ”Utsikterna för fler order förefaller goda, då marknaden för aktiva säkerhetsprodukter växer snabbt trots en totalt sett trög fordonsmarknad”, skriver mäklarfirman i en analysuppdatering och påminner om att bolaget tog 25 procent av marknaden för aktiva säkerhetsprodukter under 2018. ABG förutspår en genomsnittlig försäljningsökning om 16 procent årligen under 2018-2025.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

May vill ha brexitförlängning till 30 juni

Det skulle inte vara i någons intresse att britterna deltar i valet till EU-parlamentet, sade hon. May sade att hon skrivit ett brev till Europeiska rådets ordförande Donald Tusk i morse för att informera honom om begäran av förlängningen. Hon sade vidare att regeringen avser att lägga fram brexitförslaget till en tredje ”meningsfull omröstning” i underhuset.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Stora skillnader mellan svenska småbolagsfonder

Enligt fondutvärderaren Morningstar är de bästa småbolagsfonderna upp nästan 20 procent i år. Allra bäst har det gått för finska Evli Sverige Småbolag B tätt följt av svenskförvaltade Cliens Småbolag som förvaltas av Carl Sundblad. Varför har det då gått så bra för Cliens Småbolag sedan årsskiftet?

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Säljer allt i Ferronordic

Det framgår av ett flaggningsmeddelande. Mellby Gård ägde nästan 1,2 miljoner aktier, motsvarande 8,2 procent aktiekapitalet i Ferronordic, före transaktionen, samma antal som vid årsskiftet enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. Mellby Gård, vars innehav legat i Falkstenen AB, har varit ägare Ferronordic sedan åtminstone 2013..

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Karnov noteras på Stockholmsbörsen

Beskedet är i linje med att källor i december uppgav för Dagens Industri att Karnov gick mot en börsnotering under första halvåret 2019. Fjärde AP-fonden, Lazard Asset Management och Vind har med förbehåll för vissa villkor åtagit sig att förvärva aktier för upp till 607 miljoner kronor. Nasdaq Stockholm har bedömt att Karnov uppfyller gällande noteringskrav och kommer att godkänna ansökan under förutsättning att vissa villkor uppfylls, däribland att spridningskravet för bolagets aktie är uppfyllt.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Förvaltare minskar kassorna – men väljer defensiva investeringar

De defensiva placeringar förvaltarna uppges föredra inkluderar tillgångar på tillväxtmarknader, råvaror och REIT:s. Råvaror anses annars generellt sett som en högst cyklisk kategori, och det är inte osannolikt att förvaltarna här syftar på guld, som kan ses som undantaget som bekräftar regeln. Samtidigt uppgick allokeringen mot globala aktier till en nettoövervikt om 3 procent i mars, vilket var den lägsta uppmätta nivån i den månatliga förvaltarundersökningen sedan i september 2016.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Klockan 19: Prognos i fokus när Fed lämnar räntebesked

Styrränteintervallet lär lämnas oförändrat, på 2,25-2,50 procent, enligt en närmast enig analytikerkår. Mer spännande blir i vilken utsträckning Fedledamöternas upprepade budskap om ”tålmodighet” kommer att speglas i lägre ränteprognoser i ”dot plot”, och om det kommer något tydligare budskap om hur länge Fed kommer att fortsätta att ”normalisera” balansräkningen. I december var ledamöternas konsensusprognos att styrränteintervallet skulle höjas två gånger, med 25 punkter, i år.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Affärsvärlden: Sälj teknikhandlaren

Det framgår av en analys som lagts ut på hemsidan på onsdagsmorgonen. ”När multipelarbitrage-idén nu upptäckts av väldigt många har Addtech (samt kollegerna Indutrade och Lagercrantz) värdets upp till toppmultipel på toppmarginaler på topptillväxt. Ur Affärsvärldens korta ettåriga perspektiv ger det farligt uppdrivna förväntningar så det kan inte bli annat än ett nytt säljråd”, heter det.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.