Supermiljöbloggen > Nyheter

Thursday, 21 March, 06:38

Supermiljöbloggen - 15 mar 19 kl. 10:47

”Hur ofta behöver jag egentligen byta ut mobilen?”"Hur ofta behöver jag egentligen byta ut mobilen?", frågar sig Jonna Elofsson Bjesse från Medveten Konsumtion idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Idag är det svårt att se ett samhälle utan teknik och internetuppkoppling. Vi som individer har gjort oss så beroende av den. Framtidens hem är fyllt av smarta enheter som mäter, kartlägger och anpassar sig till individens beteende.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Jonna Elofsson Bjesse, Medveten Konsumtion, Supermiljöbloggen, GPS, Trusted Smart Products, IT, Elofsson Bjesse Medveten Konsumtion

Dela artikeln

91 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur oftabehöver jag , egentligen, bytaut , mobilen
Expressen - 03 nov 16 kl. 13:24

Släpp mobilen och plocka upp en bok

Om barnen ska börja läsa mer räcker det inte med läslov. Föräldrarna måste föregå med gott exempel och byta mobilen mot en bok..

Metro - 08 okt 14 kl. 09:18

Han vill byta sitt hus mot Iphone 6

Har du en Iphone 6 eller Iphone 6 Plus? Nu kan du byta mobilen mot ett hus i Detroit..

DN - 17 mar 18 kl. 16:55

Så ofta kollar partiledarna mobilen

Vem förbjuder sina partimedlemmar att använda telefonen och vem har telefonfobi? Så ser partiledarnas mobilvanor ut..

Supermiljöbloggen - 29 sep 15 kl. 11:49

Här är mobilen du kan reparera och uppgradera själv

Fairphone vill göra slut på din smartphones miljöslöseri. Den första mobilen som du själv kan plocka isär i bitar, reparera och uppgradera är snart här.  Företaget Fairphone startade som en reaktion på teknikbranschens etiska brister.

Dagensanalys.se - 22 mar 16 kl. 11:31

Nästan hälften av alla Stockholmare vill byta jobb

En ny undersökning från Nackademin visar att 45% av Stockholmarna i åldern 20-29 år vill byta jobb eller bransch under 2016. I kategorin 40-55 år ville ”bara” 29% byta jobb och genomsnittet för hela undersökningen låg på 37,5 %. Men vad beror det på att så många vill hitta en ny arbetsplats?

YLE - 07 aug 17 kl. 14:23

Så här använder Svenska Yles läsare mobilen i trafiken

Vi frågade tidigare ifall ni använder mobilen då ni kör, trots att det är olagligt. Det visade sig vara en fråga som engagerade er, och vi tackar alla som svarade på vår enkät! Några av er hade råkat ut för olyckor på grund av att de petade på mobilen då de körde.

HBL - 21 okt 13 kl. 14:56

Mobilen är en kreativ kompis

Nyckelbarnen med hemnyckeln hängande i ett snöre om halsen är typiska sjuttiotalssymboler. I dag är barn med en smartmobil i näven en minst lika vanlig syn. Mobilen, rätt använd, är en god följeslagare visar färsk forskning.

HBL - 27 nov 13 kl. 19:30

Hängivet fan fick första Jolla-mobilen

Esboabiturienten Harri Huttunen lade beslag på världens första Jolla-mobil som fanns till salu för allmänheten. – Det känns otroligt. Jag har följt Jollas utveckling varje dag från starten, säger han.

YLE - 18 maj 17 kl. 05:20

Mobilen stjäl tid och uppmärksamhet - appar kan ge dig koll på läget

Det händer så lätt. Utan att ens själva lägga märke till det har vi fiskat fram mobilen och skrollar igenom våra oändliga flöden på sociala medier, och det är lätt att fastna en lite längre stund än man tänkt. För den som vill ha koll på sin tidsanvändning finns det flera hjälpsamma applikationer att välja mellan.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Är det dags att byta jobb efter semestern ?

Hur var eller är din första känsla när du är tillbaka på ditt jobb efter semestern? För de flesta även de som älskar sina jobb kan det kännas lite svårt med tidsomställningen från ledig tid till arbetstid. Är den första tiden efter semestern väldigt jobbig och kanske även till och med mer eller mindre ångestladdad är det dock dags att du börjar se dig om efter ett nytt jobb internt eller externt för att du inte ska fastna på ett jobb som kanske var rätt tidigare men fel nu.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 14 timmar sedan

H&M underviker fråga om årlig plastförbrukning

I en ny rapport skriver 150 företag under åtaganden om att drastiskt minska på plasten. Men bara 35 av företagen redovisar hur mycket plast de faktiskt använder och producerar. H&M är ett av storföretagen som väljer att hemlighålla informationen.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 16:24

Slutreplik: ”Framtiden stavas inte LNG”

När Fredrik Larsson, miljöansvarig Svensk Sjöfart, och Maria Malmkvist, vd Energigas Sverige, svarar på vår debattartikel som publicerades på SMB-debatt är det med en välbekant uppsättning av argument och anekdoter. Låt oss kort reda ut de olika argumenten.   Terminalens syfte  I repliken från Larsson och Malmkvist vill de gärna framställa terminalen som viktig för att ställa om sjöfarten.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 12:52

Vårt språng från jorden

Hur ska samhället stå pall när klimatkrisen slår ut de globala livsmedelssystemen? Anna Ljungström funderar över uppdelningen mellan natur och kultur. Alla i min omgivning talar om den nya SVT-serien Nedsläckt land.

Supermiljöbloggen - 17 mar 19 kl. 14:56

Forskare söker svar i fossiler efter skydd mot massutrotningar

En nypublicerad studie har kartlagt egenskaper hos arter som överlever massutrotningar. Forskare undersöker nu fossiler i tidigare havstäckta områden för att bättre förstå arter som överlevt tidigare massutrotningar. Förhoppningen är att kunna kartlägga de egenskaper hos dessa arter som gjorde att de lyckades överleva sådana snabba förändringar i deras ekosystem.

Supermiljöbloggen - 16 mar 19 kl. 14:52

SVT publicerar klimatförnekare samma dag som klimatstrejk

På SVT Opinion lät mediehuset igår publicera en debattartikel skriven av rena klimatförnekare. I ytterligare ett debattinlägg menas att Sverige inte har något ansvar för att minska sina utsläpp och att klimatstrejkarna har en dold agenda.  Samma dag som över 1 miljon ungdomar gick ut på gatorna i över 100 länder för att kräva handling mot den pågående klimatkrisen, valde Sveriges Television att ge utrymme åt rena klimatförnekare.

Supermiljöbloggen - 15 mar 19 kl. 08:23

De stora miljörörelsernas år

Varför växer massrörelserna i Europa? och kan de ge svaren på dagens kollektiva klimatångestattack? Vår kulturredaktör Joel Gordon Hultsjö finner några av svaren i de nya rörelserna som växt fram i Storbritannien och Frankrike.

Supermiljöbloggen - 14 mar 19 kl. 14:22

Global klimatstrejk i nära 2000 städer över hela världen

På fredag anordnas klimatstrejker i 106 länder och i 1693 städer. Totalt planeras event den närmsta tiden i 1809 städer. Protesterna som inspirerats av Greta Thunberg har blivit en världsomfattande rörelse.

Supermiljöbloggen - 14 mar 19 kl. 16:17

Januariavtalet är ett hot mot levande skogar

Regeringsöverenskommelsen prioriterar ett litet ohotat särintresse framför artskyddet. Det är fel väg att gå om man vill skydda våra skogar och samtidigt möta klimatkrisen, skriver Anna Ljungström. I förra veckan debatterade riksdagen skyddet av värdefull skog.

Supermiljöbloggen - 13 mar 19 kl. 17:31

Ändrad Golfström kan skapa svår torka i USA

En ny studie från University of Wyoming har studerat samband mellan förändringar i hav och miljö i nordöstra USA sedan istidens slut. Sedan istiden har klimatet skiftat ständigt och utlöst förändringar både i hav och på land. Genom att titta på historiska förändringar i vattennivåer i sjöar, och förändringar i sammansättning av skogar fann forskare att nordöstra USA har blivit allt blötare de senaste 11 000 åren, men att det också funnits sekellånga perioder av svår torka.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.