Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 26 March, 05:28

Världen Idag - 15 mar 19 kl. 10:27

49 döda i ”välplanerat” terrordåd i Nya Zeeland49 personer har skjutits ihjäl i en attack mot två moskéer i staden Christchurch i Nya Zeeland. Tre personer har gripits. En av dem är australisk medborgare som beskrivs som en högerextrem terrorist. – Det här är en av Nya Zeelands mörkaste dagar, säger premiärminister Jacinda Ardern..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Nya Zeeland, Christchurch, Nya Zeelands, Jacinda Ardern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 49 dödai , välplanerat, terrordådi Nya , Zeeland
SVT - 15 mar 19 kl. 15:51

Detta har hänt: Terrordådet i Nya Zeeland

Fredagen den 15 mars attackerades två moskéer i ett terrordåd i Christchurch i Nya Zeeland. Den huvudmisstänkte gärningsmannen Brenton Tarrant påstår sig ha inspirerats av olika terrordåd i Europa och utförde sin attack som en hämnd..

SVT - 15 mar 19 kl. 10:16

Det här är vad vi vet om den misstänkta gärningsmannen efter terrordådet i Nya Zeeland

Den gripna 28-åringen som misstänks för terrordådet i Christchurch, Nya Zeeland, nämner Sverige flera gånger i ett dokument där han beskriver sina motiv. Här är vad vi vet om den misstänkta gärningsmannen..

SVT - 15 mar 19 kl. 11:25

Svenska Youtubern Pewdiepie om terrordådet i Nya Zeeland

Den svenska Youtube-stjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellberg nämns i ett videoklipp som ska ha laddats upp av den 28-åring som misstänks ligga bakom terrordådet i Christchurch, Nya Zeeland. Nu fördömer Pewdiepie attentatet..

SVT - 15 mar 19 kl. 12:58

Stefan Löfven håller pressträff efter terrordådet i Nya Zeeland

Efter fredagens blodiga terrordåd i Christchurch, Nya Zeeland, håller Sveriges statsminister Stefan Löfven pressträff. SVT Nyheter sänder direkt med start 13.00..

Kristianstadsbladet - 17 mar 19 kl. 10:36

Nya Zeeland: Barn och gamla bland terrordådets offer

Efter nästan tre dagar har offren från terrordådet i Nya Zeeland börjat återlämnas till anhöriga. De döda är mellan 3 och 77 år gamla..

SVT - 18 mar 19 kl. 17:39

Youtube stryper sin sökfunktion: Så agerar videojätten efter terrordådet i Nya Zeeland

Flera dagar har passerat sedan terrordådet i Christchurch, Nya Zeeland, men under helgen gick den video som den misstänkte gärningsmannen själv spred i sociala medier enkelt att hitta. Nu har Youtube agerat, men experter menar att det är mycket svårare än det kan verka att stoppa spridningen..

DN - 19 mar 19 kl. 08:11

Stephen Colbert ställer in Nya Zeeland-besök efter terrordådet

Den amerikanska programledaren Stephen Colbert planerade, efter en inbjudan från premiärminister Jacinda Ardern, att besöka Nya Zeeland i veckan. Men efter fredagens terrordåd, då 50 människor dödades, har resan ställts in, rapporterar Variety. .

Världen Idag - 15 mar 19 kl. 10:27

49 döda i terrordåd i Nya Zeeland

49 personer har skjutits ihjäl i en attack mot två moskéer i staden Christchurch i Nya Zeeland. Tre personer har gripits. En av dem är australisk medborgare som beskrivs som en högerextrem terrorist.

SVT - 15 mar 19 kl. 11:03

Polischef i Nya Zeeland: en man i sena 20-års åldern har blivit anklagad för mord

Under en presskonferens på fredagsförmiddagen bekräftade polischef Mike Bush att antalet döda under terrordådet i Nya Zeeland nu uppgår till 49 personer. Han berättade också att en man i sena 20-års åldern har anklagats för mord och ska infinna sig i Christchurch domstol imorgon morgon..

SR - 15 mar 19 kl. 22:49

Nya Zeeland kommer ändra vapenlagar

Nya Zeeland kommer ändra sina vapenlagar efter terrordådet mot två moskéer - där minst 49 människor dödades. Det sa landets premiärminister Jacinda Ardern på en presskonferens under fredagskvällen svensk tid..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 13 timmar sedan

Raketattack från Gaza skadade flera i Israel

Israels militär anklagar Hamas för den raketbeskjutning som uppges ha skadat sju personer i staden Mishmeret norr om Tel Aviv. Hamas nekar till att ligga bakom beskjutningen, som ska ha kommit från Rafahområdet i den södra delen av Gazaremsan..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Talita: Dags att lagstifta mot porrbranschen

Porrbranschen är en såpass tydlig inkörsport till prostitution att regeringen borde utreda hur den kan begränsas med lagstiftning. Det är ett av flera förslag som den ideella föreningen Talita gör i en ny rapport om den svenska porrindustrin..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Kristna ledare bad för Brasiliens president

”Vi är gudsfruktande män.” Det sade Brasiliens president Jair Bolsonaro om sig själv och Donald Trump då han gästade Washington D.C.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Kristna ledare bad för Brasiliens president i Vita huset

”Vi är gudsfruktande män.” Det sade Brasiliens president Jair Bolsonaro om sig själv och Donald Trump då han gästade Washington D.C.

Världen Idag - 23 timmar sedan

Nu sprids biblar över hela Syrien

Generalsekreteraren i det syriska Bibelsällskapet investerar i relationer. Det är en viktig orsak till att det är möjligt att få ut tusentals biblar över hela landet..

Världen Idag - Igår: 05:00

Slut med gamla lampor?

Här är EU-standarden som gått de flesta förbi: Om ett halvår ska alla uttag och stickproppar till taklampor se likadana ut i hela Europa. – Det kan bli lite problem om du vill ha kvar dina gamla taklampor, säger Katarina Olofsson från Elsäkerhetsverket..

Världen Idag - Igår: 00:00

Det är modigt av KD att bryta dödläget

KD har, mycket förvånande, stått i centrum för den politiska diskussionen ända sedan regeringsbildningen i januari – trots att den innebar att KD ställdes utanför regeringen. Men för KD har goda nyheter följt på varandra: rusande opinionssiffror, sensationella förtroendesiffror för Ebba Bush Thor och spännande rekryteringar till partiorganisationen. Förra veckan var inget undantag: den politiska diskussionen överskuggades av KD:s nya policy att ”samtala med samtliga riksdagspartier i syfte att nå samsyn i enskilda sakpolitiska frågor där det finns förutsättningar för att stärka stödet för den politik vi står för”.

Världen Idag - Igår: 00:00

Mitt i fastan för Sverige

I alla tider har Gudsfolket dragit sig undan för att söka den levande Guden. Söka Anden. Söka i Guds levande ord.

Världen Idag - Igår: 20:00

Svensk missionsaktör snabbt på plats efter katastrofen

Den kristna hjälporganisationen Mercy Air var en av dem som var först på plats efter cyklonen Idais framfart i sydöstra Afrika. Med sina helikoptrar har de räddat många människor som klättrat upp i träd. – Det är en enorm katastrof, säger organisationens Sverigeordförande..

Världen Idag - Igår: 16:00

Stå upp-komikern har börjat längta efter att få predika

Jonas Helgesson är en uppskattad motivationsföreläsare och ståuppkomiker sedan tolv år tillbaka. Han älskar sitt jobb, men berättar nu för Världen idag att han längtar efter att tala mer om sin personliga tro på Gud. – Jag skulle vilja lägga i en annan växel och tala om vad den kristna tron kan betyda för en människa, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.