DN > Utrikes

Thursday, 21 March, 20:46

DN - 15 mar 19 kl. 10:35

Stockholmsdådet kan ha varit en utlösande faktorDen man som misstänkts ha mördat 49 människor vid två moskéer i Nya Zeeland beskriver, i vad som påstås vara hans manifest, terrordådet i Stockholm som en avgörande händelse i sitt liv.  28-åringen hyllar också Anton Lundin Pettersson, som mördade tre personer i Trollhättan 2015..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Nya Zeeland, Stockholm, Anton Lundin Pettersson, Trollhättan

Dela artikeln

91 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsdådetkan ha varit en , utlösande, faktor

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

12-åring försvunnen i Trelleborg

En tolvårig pojke dök inte upp i skolan i Trelleborg på torsdagsmorgonen.  Sen dess är han försvunnen och det pågår en polisinsats.  I nuläget misstänker man inget brott.

DN - 1 timme sedan

Miljontals okrypterade lösenord tillgängliga för Facebooks anställda

Miljontals lösenord till Facebookkonton hade felaktigt sparats ner i textdokument som fanns tillgängliga för anställda, skriver Facebook i ett uttalande. Problemet ska nu vara löst..

DN - 2 timmar sedan

Utkast från EU-toppmötet: Brexit senast 22 maj

Reuters har tagit del av ett utkast från EU:s toppmöte i Bryssel, gällande inställningen till Brexit.  Enligt utkastet upprepar man att villkoret till en förlängning är att utträdesavtalet godkänns av britterna nästa fredag, och lägger även till att en förlängning bortom den 22 maj inte är möjlig..

DN - 2 timmar sedan

Erik Hamrén: Det finns mycket rasism som inte syns i Sverige

REYKJAVIK. Erik Hamrén lämnade rampljuset och posten som svensk förbundskapten efter EM 2016. Men vad hände sedan?

DN - 2 timmar sedan

Ebba Busch Thor om SD-samarbete: ”Jag har ändrat uppfattning”

Kristdemokraterna backar från sitt vallöfte och öppnar för att förhandla med Sverigedemokraterna.  – Det är klart att jag kan känna en oro över att en del väljare ska uppleva att vi sviker, säger KD-ledaren Ebba Busch Thor.   .

DN - 2 timmar sedan

Politiker med bebis slängdes ut från danska parlamentet

En politiker tog med sin femmånadersbaby in i det danska parlamentet och fick beskedet: ”Du är inte välkommen med ditt barn i riksdagen”.  Händelsen har orsakat upprörda känslor och uppmärksammats internationellt..

DN - 3 timmar sedan

Nationalmuseum utrymdes efter automatlarm

Nationalmuseum i centrala Stockholm utrymdes under eftermiddagen efter ett automatlarm.  Det var vattenånga som löste ut larmet och ingen har kommit till skada. .

DN - 4 timmar sedan

Jordan Peele: ”Dubbelgångare har alltid skrämt mig”

Los Angeles. Jordan Peele följer upp monstersuccén ”Get out” med ”Us” – en blodig och humoristisk allegori över Amerikas förträngda skuggjag. ”Idén med dubbelgångare har alltid skrämt mig”, säger Peele till Filmfredag.

DN - 4 timmar sedan

Metoo-låt får musikvideo

Med låten ”Vad dom än säger” höjde kvinnliga artister för ett år sedan sina röster tillsammans i ett konstnärligt upprop för metoo. Hela 56 artister från en mängd olika musikgenrer medverkade, bland andra Kajsa Grytt, Shirley Clamp, Sarah Riedel och Sonja Aldén..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.