Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 21 March, 20:44

Dagens PS - 15 mar 19 kl. 09:01

FT: Spotify tvingas höja prisernaMusikströmningstjänsten Spotify behöver höja priserna om bolaget måste fortsätta att betala en avgift på 30 procent till Apple genom plattformen App Store. Det skriver Financial Times. Bolaget har inget annat val än att föra vidare kostnaderna till kunderna, säger Spotifychefen Daniel Ek. Spotify har nyligen lämnat in klagomål till konkurrensmyndigheten i EU då man anser att Apple utnyttjar sin dominerande ställning. Läs även: Spotify vill att EU läxar upp Apple [DagensPS.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Spotify, Apple, App Store, Financial Times, Spotifychefen Daniel Ek, EU

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FT Spotify, tvingas, höja, priserna
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Tvingas höja priserna

Nytt besked. Skatteverkets nya riktlinjer innebär att ideella föreningar som bedriver second handförsäljning ska momsregistreras. För Röda Korset blir det kännbart och föreningen ser sig nu tvungen att höja priserna..

GöteborgsPosten - 23 feb 15 kl. 15:03

Västtrafik tvingas höja priserna ännu mer

Resorna med kollektivtrafiken i Västra Götaland blir fem procent dyrare varje år inom överskådlig tid. Men priserna behöver egentligen höjas ännu mer..

Affärsvärlden - 08 sep 15 kl. 13:45

Diamantjätten tvingas sänka priserna

Den anrika diamantproducenten De Beers tvingas till radikala grepp för att möta prisfallet på oslipade diamanter, skriver Bloomberg..

DI - 03 nov 17 kl. 13:16

Bostadssäljare tvingas sänka priserna

Utbudet på bostadsrätter fortsätter öka på många håll i landet. Nu ökar också andelen säljare som tvingas sänka priset enligt nya siffror från Booli..

Dagens PS - 06 sep 18 kl. 09:32

Priserna på småhus fortsätter upp

Småhuspriserna steg nästan 2 procent under den senaste tremånadersperioden juni till augusti jämfört med den föregående perioden, enligt statistik från SCB. Under föregående tremånadersperiod, som slutade i juli, var priserna oförändrade. På årsbasis har priserna stigit med nästan 1 procent (i förra månaden var takten upp drygt 1 procent) I veckan har Dagens PS berättat att priserna på bostadsrätter – och även villor – nu går upp och börjar stabiliseras, utom på nyproducerade bostadsrätter där bostadsutvecklarna tvingas sänka priserna drastiskt, i synnerhet i Stockholm och Göteborg, vilket bäddar för klipp..

DI - 24 okt 15 kl. 11:26

Allt färre tvingas sänka bopriset

Andelen bostadsannonser som tvingas sänka priserna för att locka till sig köpare minskar. Under den senaste månaden har totalt 8,5 procent av samtliga bostadsannonser i Sverige genomfört en prissänkning – 4 procentenheter färre än i fjol. Det visar statistik från bostadssajten Booli..

YLE - 17 sep 14 kl. 12:48

Vattenverken kan tvingas höja priserna

Statens planer på att slopa statsstödet till nya vattenlednings- och avloppsprojekt bekymrar Karleby Vatten. I Mellersta Österbotten är projekt värt miljontals euro på gång. Till exempel i Karleby påbörjas snart ett projekt på 3,5 miljoner där man ska dra vattenledning och avlopp till Kelviå.

Sydsvenskan - 02 sep 16 kl. 14:14

Ingen Zlatanhysteri – förbundet tvingas sänka priserna till VM-kvalet

Hittills har biljetförsäljningen gått så där till fotbollslandslagets VM-kval mot Nederländerna på tisdag. Nu sänker förbundet biljettpriserna. "Vi vill fylla Friends.

SVT - 28 nov 13 kl. 19:41

Framtidsforskare: ”Spotify finns inte kvar om fem år”

Framtidsforskaren Gerd Leonhard ger Spotify fem år kvar i livet - om de inte sänker priserna..

Opinionen.se - 29 nov 13 kl. 15:45

”Spotify finns inte kvar om fem år”


Den schweiziske författaren och framtidsforskaren Gerd Leonhard varnar för att Spotify kan vara borta om fem år - om de inte sänker priserna..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 8 timmar sedan

19-åring miljonär på briljant affärsidé

Marknaden är gigantisk och pengarna bara rasar in för den påhittiga tonårstjejen. Brittiska Beau Jessup, som hon heter, var bara 16 år när hon fick sin snilleblixt. Det var i samband med att hon följde med sin pappa på en Kinaresa och kom i kontakt med en kvinna som ville ha hjälp att komma på ett engelskt namn till sin treåriga dotter, berättar Dina Pengar i Expressen och hänvisar till australiska News.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Spotify hett bland unga talanger

Det svenska musikundret näst populärast inom data/it och ekonomi, visar Universum senaste barometer. Google brukar vara det bolag som figurerar mest i topp som den högst rankade arbetsgivaren, och gör det även denna gång. Sökjätten placeras överst i tre kategorier: data/it, civilingenjör och ekonomi.

Dagens PS - 10 timmar sedan

FBI: Hur kunde planen godkännas?

Den amerikanska federala polismyndigheten, FBI, har anslutit till utredningen av hur Boeings Max-flygplan blev godkänt i USA, enligt The Seattle Times. Enligt tidningen håller FBI på att assistera utredare från luftfartsmyndigheten, FAA, i en stor utredning av flygplansmodellen. Boeing och FAA, som godkände flygplansmodellen för två år sedan, är under stor press sedan kraschen av Ethiopian Airlines 302 den 10 mars.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Snart släpps världens första 5G-mobil

Samsung Electronics ska börja sälja sin första 5G-smartphone, Galaxy S10 5G, den 5 april. Det har företaget uppgett på torsdagen, skriver Korea Herald. Mobilen kommer att göras tillgänglig i Samsung-butiker och via nätet.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Sparkade vd:n tjänar 560.000 kr – om dagen

Svenska toppchefen har fått jordens revansch. Ingen svensk företagsledare har någonsin haft så bra betalt. Det här skriver Dagens Industri i sin pappersutgåva i dag, torsdag, och den toppchef som det handlar om är Hans Vestberg, numera vd för den amerikanska mobiljätten Verizon och tidigare vd för det svenska telekombolaget Ericsson, som han fick sparken från.

Dagens PS - 13 timmar sedan

SD:s lappkast – redo att sälja Telia

Sverigedemokraterna har svängt och vill nu sälja delar av statens ägande i telekomjätten Telia, skriver Dagens industri. SD står redo att sälja bolaget med undantag för den infrastruktur som bedöms ha säkerhetspolitiska värden. Det som har fått partiet att byta fot kring Telia är bolagets aviserade köp av Bonnier Broadcasting.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Hoten inte borta på rekordnära börs

”De här tecknen på att konjunkturen mattas av har fortsatt och i vissa fall till och med eskalerat”. Det konstaterar Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, i en intervju med Dagens Nyheter och nämner att oron särskilt märks i Kina och Europa. Tidningen skriver att Stockholmsbörsen rycker fram och att raset när aktiemarknaden skakade i höstas snart tagits igen på bara några månader.

Dagens PS - 13 timmar sedan

AFV: Slå till på köpvärd aktietrojka

Affärsvärlden ger köpråd för Vitec, Stora Enso och B3 Consulting i den senaste utgåvan. Tidningen ger säljråd för Addech, en rekommendation som blev känt redan på onsdagen. Mjukvarubolaget Vitec Software växer snabbt och nästan uteslutande genom förvärv.

Dagens PS - Igår: 10:27

Bedömare: Ryssland nästa för Spotify

Musikströmningstjänsten Spotify väntas till sommaren gå in på den ryska marknaden enligt Sberbank CIB. Samtidigt väntas även inhemska teknikjätten Yandex släppa en egen musiktjänst bedömer banken, enligt nyhetsbyrån Tass. Spotifys vd Daniel Ek sade redan för ett år sedan att man arbetade med att lansera på några av världens största marknader som Indien, Ryssland och Afrika.

Dagens PS - Igår: 09:44

Här sker de flesta företagskonkurserna

Företagskonkurserna ökade med 1 procent under februari, enligt statistik från kreditinformationsbolaget UC. Hittills i år var motsvarande siffra 7 procent. ”Vart femte företag som går i konkurs i Stockholms län tillhör byggbranschen, vilket innebär att Stockholms byggare är extra utsatta just nu.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.