Världen Idag > Nyheter

Saturday, 23 March, 02:00

Världen Idag - 15 mar 19 kl. 10:27

49 döda i terrordåd i Nya Zeeland49 personer har skjutits ihjäl i en attack mot två moskéer i staden Christchurch i Nya Zeeland. Tre personer har gripits. En av dem är australisk medborgare som beskrivs som en högerextrem terrorist. – Det här är en av Nya Zeelands mörkaste dagar, säger premiärminister Jacinda Ardern..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Nya Zeeland, Christchurch, Nya Zeelands, Jacinda Ardern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 49 dödai , terrordådi Nya , Zeeland
SVT - 15 mar 19 kl. 15:51

Detta har hänt: Terrordådet i Nya Zeeland

Fredagen den 15 mars attackerades två moskéer i ett terrordåd i Christchurch i Nya Zeeland. Den huvudmisstänkte gärningsmannen Brenton Tarrant påstår sig ha inspirerats av olika terrordåd i Europa och utförde sin attack som en hämnd..

SVT - 15 mar 19 kl. 10:16

Det här är vad vi vet om den misstänkta gärningsmannen efter terrordådet i Nya Zeeland

Den gripna 28-åringen som misstänks för terrordådet i Christchurch, Nya Zeeland, nämner Sverige flera gånger i ett dokument där han beskriver sina motiv. Här är vad vi vet om den misstänkta gärningsmannen..

SVT - 15 mar 19 kl. 11:25

Svenska Youtubern Pewdiepie om terrordådet i Nya Zeeland

Den svenska Youtube-stjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellberg nämns i ett videoklipp som ska ha laddats upp av den 28-åring som misstänks ligga bakom terrordådet i Christchurch, Nya Zeeland. Nu fördömer Pewdiepie attentatet..

SVT - 15 mar 19 kl. 12:58

Stefan Löfven håller pressträff efter terrordådet i Nya Zeeland

Efter fredagens blodiga terrordåd i Christchurch, Nya Zeeland, håller Sveriges statsminister Stefan Löfven pressträff. SVT Nyheter sänder direkt med start 13.00..

Kristianstadsbladet - 17 mar 19 kl. 10:36

Nya Zeeland: Barn och gamla bland terrordådets offer

Efter nästan tre dagar har offren från terrordådet i Nya Zeeland börjat återlämnas till anhöriga. De döda är mellan 3 och 77 år gamla..

SVT - 18 mar 19 kl. 17:39

Youtube stryper sin sökfunktion: Så agerar videojätten efter terrordådet i Nya Zeeland

Flera dagar har passerat sedan terrordådet i Christchurch, Nya Zeeland, men under helgen gick den video som den misstänkte gärningsmannen själv spred i sociala medier enkelt att hitta. Nu har Youtube agerat, men experter menar att det är mycket svårare än det kan verka att stoppa spridningen..

DN - 19 mar 19 kl. 08:11

Stephen Colbert ställer in Nya Zeeland-besök efter terrordådet

Den amerikanska programledaren Stephen Colbert planerade, efter en inbjudan från premiärminister Jacinda Ardern, att besöka Nya Zeeland i veckan. Men efter fredagens terrordåd, då 50 människor dödades, har resan ställts in, rapporterar Variety. .

Världen Idag - 15 mar 19 kl. 10:27

49 döda i ”välplanerat” terrordåd i Nya Zeeland

49 personer har skjutits ihjäl i en attack mot två moskéer i staden Christchurch i Nya Zeeland. Tre personer har gripits. En av dem är australisk medborgare som beskrivs som en högerextrem terrorist.

SVT - 15 mar 19 kl. 11:03

Polischef i Nya Zeeland: en man i sena 20-års åldern har blivit anklagad för mord

Under en presskonferens på fredagsförmiddagen bekräftade polischef Mike Bush att antalet döda under terrordådet i Nya Zeeland nu uppgår till 49 personer. Han berättade också att en man i sena 20-års åldern har anklagats för mord och ska infinna sig i Christchurch domstol imorgon morgon..

SR - 15 mar 19 kl. 22:49

Nya Zeeland kommer ändra vapenlagar

Nya Zeeland kommer ändra sina vapenlagar efter terrordådet mot två moskéer - där minst 49 människor dödades. Det sa landets premiärminister Jacinda Ardern på en presskonferens under fredagskvällen svensk tid..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Gud, förvaltarskap och människovärde

Vi har begåvats med nya ord som ”klimatångest” och ”flygskam”. Det är naturligt att de globala utmaningarna sätter avtryck i språket. Men frågan är om den bakomliggande panik som de nya orden andas är den bästa utgångspunkten?

Världen Idag - 2 timmar sedan

40 barn räddades mirakulöst då tornado slet av kyrktak

Förra veckan slog en tornado till mot Paducah, Kentucky, och slet loss taket från baptistkyrkan Mount Zion, som förstördes. Det vill säga, så när som på ett rum, som lämnades intakt.  Därinne befann sig fyrtio förskolebarn och tio personal.

Världen Idag - 2 timmar sedan

Varför ska man tro på hela Bibeln?

Bibeln är ju en bok med många olika skrifter som spretar åt olika håll. Vissa delar kan jag uppleva som Guds ord, men andra känns inte som gudomligt inspirerade. Hur kan jag tro att hela Bibeln är Guds ord?.

Världen Idag - 2 timmar sedan

Hur ska jag hantera mina panik-ångestattacker?

Jag har sedan ett år tillbaka lidit av panikångestattacker. I början hade jag flera i veckan då jag hyperventilerade av skräck, men det är inte lika hemskt nu. Jag är noga genomsökt av läkare och är i övrigt helt frisk.

Världen Idag - 9 timmar sedan

KD mot himlen i Förtroendebarometern

Ett spännande år i politiken gav utslag i Förtroendebarometerns mätning av hur mycket vi litar på partierna. Några ökade, några rasade och några ligger still. Kristdemokraternas uppgång från 13 till 30 procent med stort förtroende är bland de största som uppmätts.

Världen Idag - 9 timmar sedan

På söndag går marschen för de ofödda genom Stockholm

Livets marsch. Så heter den demonstration för oföddas rätt till liv som arrangeras i Stockholm på söndag eftermiddag. – Varenda person som kommer gör stor skillnad, säger Marie-Michelle Ask på organisationen Livsval..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Trump vill erkänna att Golanhöjderna tillhör Israel

Israels suveränitet över Golanhöjderna bör erkännas av USA, enligt president Donald Trump. Men annekteringen av det syriska området har inte erkänts av FN, och tidigare har närmast total konsensus rått kring frågan, enligt Israelkännaren Anders Persson..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Bibeln slagträ i debatt om Ebbas SD-KD-besked

Statsminister Stefan Löfven citerar Bibeln och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll försöker sig på att sammanfatta ”kristendomens kärnbudskap”. Det är några av reaktionerna efter att KD meddelat att man kan tänka sig samtala med SD. ”Kanske aktuellt att erbjuda en Alphakurs i Rosenbad”, skriver Jacob Rudenstrand från Svenska evangeliska alliansen..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Trump öppnar för israeliska Golanhöjder

Israels suveränitet över Golanhöjderna bör erkännas av USA, enligt president Donald Trump. Men annekteringen av det syriska området har inte erkänts av FN, och tidigare har närmast total konsensus rått kring frågan, enligt Israelkännaren Anders Persson..

Världen Idag - 15 timmar sedan

USA slutar att kalla Golan för ”ockuperat”

I sin årliga rapport om mänskliga rättigheter använder USA:s utrikesdepartement nu för första gången inte ordet ockuperat om Gaza, Västbanken och Golanhöjderna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.