Skånskan > Opinion

Friday, 22 March, 19:19

Skånskan - 15 mar 19 kl. 10:15

15 länder spionerarPubliceringen av Säkerhetspolisen, Säpos årsrapport, kan ge intryck av att det vankas spännande spioneri- och underrättelseavslöjanden. Men inget kan vara mer felaktigt. Innehållet är föga detaljerat och mest en allmän beskrivning av det säkerhetspolitiska läget.
Nu skall detta inte tas som kritik. Det ligger i sakens natur att Säpo inte kan visa särskilt mycket öppenhet om vare sig hotbilder eller om organisationens egna arbete med att upptäcka, kontrollera och bekämpa olika slag av säkerhetshot.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Säkerhetspolisen, Säpo, Drottninggatan, Stockholm, IS, Syrien, Irak, Sverige, Ryssland, Kina, Sverigekritisk, USA

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 15 länder spionerar
SVT - 17 jun 11 kl. 11:12

15 länder spionerar på Sverige

Över 15 länder spionerar på Sverige eller svenska intressen utomlands. Enligt säpos årsbok, som släpptes igår, så är syftet ofta att på olaglig väg få information om svensk politik, försvar, ekonomi eller vetenskap..

Aftonbladet - 09 dec 12 kl. 01:27

Spionerar i Sverige

Enligt Svenska Dagbladet spionerar 15 främmande stater i Sverige. SÄPO: ?Det finns inga riktiga vänner ?

DN - 19 jul 13 kl. 17:02

?Huawei spionerar åt Kina?

Den kinesiska telekomjätten Huawei spionerar för den kinesiska regeringens räkning. Det säger den tidigare chefen för CIA och NSA, general Michael Hayden i en exklusiv intervju med en australisk tidskrift..

Posh24 - 29 aug 13 kl. 15:36

Katie Holmes stalkas av scientologer: "De spionerar på henne!"

Katie Holmes säkerhetsteam har varit djupt oroade över stjärnan den senaste tiden, eftersom hon och hennes dotter, Suri Cruise, kan stalkas av scientologer.

Katie lämnade Scientologikyrkan i samband med skilsmässan från ex-maken Tom Cruise förra året. Men nu misstänker folk i hennes närhet att hon förföljs av dem.

Posh24 - 29 aug 13 kl. 15:36

Katie Holmes stalkas av scientologerna: "De spionerar!"

Katie Holmes säkerhetsteam har varit djupt oroade över stjärnan den senaste tiden, eftersom hon och hennes dotter, Suri Cruise, kan stalkas av scientologer.

Katie lämnade Scientologikyrkan i samband med skilsmässan från ex-maken Tom Cruise förra året. Men nu misstänker folk i hennes närhet att hon förföljs av dem.

Expressen - 10 sep 13 kl. 23:11

USA spionerar på sin egen befolkning

NEW YORK. Nya dokument avslöjar nu hur underrättelsetjänsten USA spionerar på sin egen befolkning. I dem visas hur myndigheterna gick för långt och samlade material om människor som inte hade tillräcklig koppling till terror-utredningar..

SVT - 17 sep 13 kl. 06:20

NSA spionerar på banktransaktioner

Ny läcka från Edward Snowden visar att NSA spionerar på transaktioner som sker via VISA:s och Swifts nätverk..

Expressen - 28 okt 13 kl. 12:04

Gordon Ramsay spionerar på sin dotter

Gordon Ramsay dolde för sin hustru att kärleksresan till Hawaii även innehöll en tuff Ironman-tävling. Men det är inte bara för sin hustru som tv-kocken beter sig hemlighetsfullt. I tv avslöjar Ramsay att han även spionerar på sin 15-åriga dotter, skriver Daily News..

DI - 05 dec 13 kl. 06:36

Sverige spionerar på Ryssland åt USA

Försvarets Radioanstalt, FRA, spionerar på ryska toppledare och informerar USA om resultatet..

BT - 05 dec 13 kl. 17:24

FRA spionerar på Ryssland åt USA

FRA hjälper USA att spionera på Rysslands politiska ledning, visar läckta dokument från Edward Snowden enligt Uppdrag granskning. - Att vi har samarbeten är något väldigt naturligt, säger försvarsminister Karin Engström.Uppgifter från FRA:s spaning mot ryska politiker lämnas till den amerikanska underrättelsetjänsten National Security Agency, enligt dokumenten som Uppdrag granskning (UG) har studerat.

DN - 07 dec 13 kl. 12:15

FRA spionerar mot civila mål

Försvarets radioanstalt (FRA) spionerar inte bara på Rysslands politiska ledning, utan även på civila mål som energisektorn för att sedan dela informationen med USA, enligt SVT:s Uppdrag granskning som tagit del av dokument mellan amerikanska NSA och FRA..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Polisens helikopter stör Malmöbors dygnsrytmen

Malmö Malmös miljöförvaltning har sedan sommaren förra året tagit emot mer än ett halvdussin anmälningar angående att polisens helikopter är ett störningsmoment på natten. I ungefär sex år har polisen i region Syd haft helikopter på plats och den kan ibland vara avgörande i polisarbetet. Men sedan sommaren 2018 har Malmös miljöförvaltning tagit emot mer än ett halvdussin där Malmöbor klagar på att oljudet från polisens helikopter stör deras nattsömn.

Skånskan - 1 timme sedan

Redhawks siktar på en favorit-i-repris

ISHOCKEY Malmö Redhawks slog ut Frölunda i förra vårens SM-kvartsfinaler. Nu ska Peter Anderssons manskap försöka sig på en ”favorit-i-repris”.Kvartsfinalserien mellan de båda lagen drar igång på lördagseftermiddagen i Scandinavium, där Frölunda Indians ståtar med åtta raka segrar.

Skånskan - 3 timmar sedan

Strokeföreningen på hugget

YSTAD Jörgen Jarl valdes till ny ordförande för Strokeföreningen Ystad efter Margareta Bösgård-Nilsson på årsmötet den 5 mars.
Föreningen hade förra året 231 medlemmar och arrangerade musikunderhållning, bildvisning, trivseldans, dagsutflykter, föredrag av bland andra Ewa-Gun Westford, julresa till Tivoli och 25-årsjubileum.
Programmet för 2019 fortsätter med bland annat projektet Lugnt inre välmående som sker på tisdagar på Seniorernas hus Göken och ett utställningsbord på den årliga strokedagen på lasarettet den 14 maj.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lurade till sig stora belopp

Hörby En Hörbybo i 70-årsåldern blev uppringd av en person som uppgav sig komma från ett företag som ville bistå mannen med att avsluta alla de olika abonnemang mannen har.
Mannen tackade ja till erbjudandet och fick sedan en faktura på 35 000 som han betalade. Men inget hände med abonnemangen som försäljaren lovat hjälpa till att avsluta.

Skånskan - 3 timmar sedan

Försök till stöld ur en bil

HÖRBY Polisen har fått in en anmälan om ett försök till stöld ur en bil som stått parkerad på Industrigatan. Någon har krossat framrutan på bilen, men inget har stulits..

Skånskan - 3 timmar sedan

Bedragare ger sig på äldre

HÖRBY Ett flertal bedrägeriförsök har polisanmälts av äldre Hörbybor under de senaste dagarna.
På torsdagsförmiddagen blev en 95-årig man uppringd av en person som påstod sig vara en släkting till 95-åringen. Personen som ringde ville låna pengar.

Skånskan - 4 timmar sedan

Kommunhuset kranmärkt

TOMELILLA Under FN:s internationella världsvattendag på fredag den 22 mars uppmärksammas dricksvattenfrågan över hela världen. Det gör även Tomelilla kommun genom att den dagen ta emot den nationella hållbarhetsmärkningen Kranmärkt.
Det är kommunhuset och kulturhuset som nu får märkningen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Tyck till om Tomelillas tätort

TOMELILLA Kommunen vill ha Tomelillabornas synpunkter på tätortens olika kvaliteter för att bättre kunna utveckla de centrala delarna.
Enkätsvaren blir en del av en större studie som ingår i projektet Stadskvaliteter i Skåne. Förutom Tomelilla deltar Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad, Simrishamn och Region Skåne.

Skånskan - 8 timmar sedan

Ungdomar på film efter fönsterkross

SVEDALA Klockan 12.50 på torsdagen krossades en större fönsterruta till Svedala hallen av en sten. Hallen är kameraövervakad och på film har nu verksamhetsansvariga sett hur tre ungdomar i 11-13-årsåldern fångats på film när stenen kastas.

Skånskan - 8 timmar sedan

19-åring stal och hotade

SVEDALA En 19-årig Svedalabo har polisanmälts misstänkt för att under en tid ha pressat en jämnårig man på pengar.
Nu riktas även misstankar om att mannen ska ha tvingat sig in i 19-åringens bostad där han bor tillsammans med sin mamma.
Det ska ha varit i samband med att mannen ännu en gång krävde pengar som han följde med in 19-åringen i bostaden, letade igenom den och ska då ha stulit tusen kronor i kontanter samt ett armbandsur.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.