SVT > Utrikes

Thursday, 21 March, 21:31

SVT - 15 mar 19 kl. 10:07

Terrorexperten: Det var väldigt oväntatSkjutningen i Nya Zeeland var oväntad menar terrorexperten Hans Brun. – Den här delen av världen har varit relativt förskonad från masskjutningar, senaste gången var Port Arthur masskjutningen i Australien i slutet av 90-talet, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nya Zeeland, Hans Brun, Port Arthur, Australien

Dela artikeln

59 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TerrorexpertenDet var , väldigt, oväntat
BT - 24 jul 14 kl. 11:31

Hot mot Norge allvarligt och väntat

Det finns ett konkret hot mot Norge, enligt norska säkerhetspolisen PST. Personer med koppling till en extremistgrupp i Syrien kan ha för avsikt att genomföra en terrorattack inom de närmaste dagarna.- Vi har fått information om att det här är personer som deltagit i strider i Syrien, säger Benedicte Bjørnland, chef för PST, vid en presskonferens.

BT - 24 jul 14 kl. 11:44

Hot mot Norge allvarligt och väntat

Det finns ett konkret hot mot Norge, enligt norska säkerhetspolisen PST. Personer med koppling till en extremistgrupp i Syrien kan ha för avsikt att genomföra en terrorattack inom de närmaste dagarna. – Vi har fått information om att det här är personer som deltagit i strider i Syrien, säger Benedicte Bjørnland, chef för PST, vid en presskonferens.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Förhandlingstiden för brexit kan förlängas – men inte så som britterna vill

Europeiska unionen kan gå med på att Storbritanniens förhandlingstid om brexit förlängs. Men långt ifrån under så lång tid som premiärminister Theresa May hade önskat. Det enligt uppgifter från det pågående EU-toppmötet i Bryssel..

SVT - 3 timmar sedan

Trump vill erkänna Golanhöjderna som israeliska

President Donald Trump vill erkänna Golanhöjderna som israeliska, vilket han skriver på Twitter..

SVT - 6 timmar sedan

40 döda i färjekatastrof utanför Mosul

Minst 40 människor har omkommit i en färjeolycka på floden Tigris nära staden Mosul i Irak, skriver TT..

SVT - 6 timmar sedan

Minst åtta döda vid fabriksolycka

Minst åtta människor har dödats och fem har skadats vid en explosion i orten Ain Sokhna, drygt tio mil öster om huvudstaden Kairo vid Röda havet i Egypten, skriver TT..

SVT - 7 timmar sedan

Europakorrespondenten om brexitkaoset

Theresa May har anlänt till Bryssel för årets första EU-toppmöte. Under mötet ska hon försöka förlänga tiden för utträdet..

SVT - 7 timmar sedan

Misstänkt Utrecht-skytt åtalas för terrorbrott

Den 37-årige man som misstänks för att ha dödat tre personer i en spårvagn i nederländska Utrecht kommer under fredagen att göra sitt första framträdande i rätten, meddelar åklagarna i ett uttalande..

SVT - 10 timmar sedan

Uppgifter: Nokia-mobilen skickar känslig data till Kina

Ägare av mobiltelefonen Nokia 7 Plus kan i flera månader har fått känsliga personuppgifter skickade till en server i Kina. Det avslöjar norska NRK, som har tittat närmare på telefonernas dolda datatrafik. Nu ska finländska Datainspektionen utreda saken..

SVT - 17 timmar sedan

Nya Zeeland stoppar vapen som användes vid terrordåd

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern säger i en presskonferens att man inför ett förbud mot försäljningen av den typ av vapen som användes vid terrorattacken mot en moské förra veckan. Stoppet gäller med omedelbar verkan..

SVT - 18 timmar sedan

Uppgifter: FBI kopplas in i utredningen kring Boeing

FBI är inblandade i utredningen kring certifieringen av Boeings olycksdrabbade 737 Max-plan, det uppger Seattle Times som pratat med anonyma källor med insyn i saken..

SVT - Igår: 21:09

Nytt besked väntas från May i brexit-frågan

Klockan 21.15 ska Storbritanniens pressade premiärminister Theresa May göra någon form av uttalande utanför residenset på Downing Street nummer 10. SVT Nyheter sänder direkt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.