DI > Ekonomi

Wednesday, 20 March, 20:15

Liknande nyheter

Taggar: Norska, regeringen, föreslår, stoppför , utländsk, spelreklam
Nyan - 02 maj 14 kl. 06:00

Regeringen föreslår stopp för återimport

Trots politiskt arbete för att undvika det föreslår Finlands regering en lagändring för att stoppa frakten av tidningar via Åland.
– Det hade inte behövt hända, säger Ålands finansminister Roger Nordlund (C).

Regeringen - 10 mar 17 kl. 14:52

Höjt transporttillägg: Regeringen vill sätta stopp för spritbussar!

Finansdepartementet föreslår i en promemoria en dubblering av avgifterna för den som bryter mot reglerna om transport av punktskattepliktiga varor som alkohol. Transporttillägget ska höjas från 20 till 40 procent. Promemorian skickas ut på remiss idag.

YLE - 11 maj 17 kl. 15:25

Regeringen vill sätta stopp för chockhöjning av elöverföringspriset

Överföringspriset på elektricitet får inte höjas med mer än 15 procent på ett år, föreslår regeringen i ett lagförslag som gavs till riksdagen i dag. - Förslaget betyder ingalunda att priset får höjas med 15 procent varje år, säger bostads- energi- och miljöminister Kimmo Tiilikainen (C). Tiilikainen säger att Energiverket kommer att övervaka att överföringspriset hålls på en skälig nivå.

TA - 19 apr 14 kl. 14:09

Stopp för avskrivning av studielån

Foto: TT
Regeringen föreslår att studielån i fortsättningen inte skrivs av vid 67 års ålder.Finansminister Anders Borg motiverar beslutet med att alla reformer ska betalas krona för krona.
Det är årligen omkring 20 000 personer som vid 67 års ålder blir av med sina studieskulder.

BT - 19 apr 14 kl. 03:32

Stopp för avskrivning av studielån

Regeringen föreslår att studielån i fortsättningen inte skrivs av vid 67 års ålder, vilket berört omkring 20 000 personer varje år. Finansminister Anders Borg motiverar beslutet med att alla reformer ska betalas krona för krona, rapporterar Ekot. Regeringen ville tidigare sänka studiebidraget med 300 kronor men tvingades efter protester att dra tillbaka förslaget.

Kristianstadsbladet - 19 apr 14 kl. 03:32

Stopp för avskrivning av studielån


Regeringen föreslår att studielån i fortsättningen inte skrivs av vid 67 års ålder, vilket berört omkring 20 000 personer varje år. Finansminister Anders Borg motiverar beslutet med att alla reformer ska betalas krona för krona, rapporterar Ekot.Regeringen ville tidigare sänka studiebidraget med 300 kronor men tvingades efter protester att dra tillbaka förslaget.

BT - 19 apr 14 kl. 15:05

Stopp för avskrivning av studielån

Regeringen föreslår att studielån i fortsättningen inte skrivs av vid 67 års ålder, vilket berört omkring 20 000 personer varje år. Finansminister Anders Borg motiverar beslutet med att alla reformer ska betalas krona för krona, rapporterar Ekot. Regeringen ville tidigare sänka studiebidraget med 300 kronor men tvingades efter protester att dra tillbaka förslaget.

Helsingborgs Dagblad - 19 apr 14 kl. 03:34

Stopp för avskrivning av studielån

Regeringen föreslår att studielån i fortsättningen inte skrivs av vid 67 års ålder, vilket berört omkring 20 000 personer varje år. Finansminister Anders Borg motiverar beslutet med att alla reformer ska betalas krona för krona, rapporterar Ekot. Regeringen ville tidigare sänka studiebidraget med 300 kronor men tvingades efter protester att dra tillbaka förslaget..

Regeringen - 06 apr 17 kl. 13:04

Stopp för privatiseringar av universitetssjukhus

En ny lag ska förhindra att hela eller delar av universitetssjukhus privatiseras. Det föreslår regeringen genom en proposition som nu lämnas till riksdagen..

SR - 10 dec 13 kl. 03:00

Stopp för statsbidrag till riksinternatskolorna

Regeringen föreslår nu att de tre riksinternatskolorna Lundsbergs skola, Grennaskolan och Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket ska förlora sina särskilda statsbidrag och att skolorna ska förbjudas att ta ut avgifter av eleverna..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Brittiska pundet fortsätter att falla

Det brittiska pundet har försvagats ytterligare under onsdagskvällen. Mot kronan handlas pundet nu på den lägsta nivån på lite mer än en månad..

DI - 15 minuter sedan

Skördetid närmar sig – guldläge för Kinnevik

Snart är det skördetid för mobiloperatören Millicom. Det öppnar för nya friare och ger storägaren Kinnevik möjlighet att frigöra kapital till nya investeringar. .

DI - 15 minuter sedan

Uttalande väntas från Theresa May om brexit

Storbritanniens premiärminister Theresa May kommer att uttala sig om brexit någon gång kort efter klockan 21 svensk tid. Det rapporterar brittiska medier..

DI - 1 timme sedan

Fed väntas lämna räntan orörd

Klockan 19 på onsdagen kommer den amerikanska centralbanken Federal Reserve med räntebesked. Fed väntas lämna räntan orörd..

DI - 1 timme sedan

Ungerska Fidesz stängs av från konservativ EU-grupp

Efter en lång debatt beslutade EPP att ungerska Fidesz ska stängas av från EPP:s arbete, ett beslut som Orbáns parti säger sig acceptera..

DI - 1 timme sedan

EU blidkar Trump – överens med USA om köttkvot

EU-länderna godkände på onsdagen en preliminär uppgörelse mellan EU och USA om att EU ska ge USA en egen kvot för import av nötkött..

DI - 2 timmar sedan

Swedbanks rapport – ett hastverk med syfte att sprida dimridåer

På fredag presenterar Swedbank den granskning som FRA har gjort av en begränsad del av den misstänkta penningtvätten i banken. Mycket talar för att Swedbanks plan är att rapporten – som är ett hastverk – ska skapa dimridåer inför årsstämman nästa vecka. Om varken ägare eller media får ställa frågor till FRA:s granskare när rapporten presenteras är det högst anmärkningsvärt..

DI - 2 timmar sedan

Nordenbörser: Nytt ras i krisande Norwegian

De nordiska börserna handlades nedåt på onsdagen, vilket även de ledande europeiska börserna gjorde. Samlingsindexet Vinx 30 sjönk 0,6 procent till nivån 961..

DI - 2 timmar sedan

Europabörserna sjönk på bred front

Europabörserna sjönk på bred front under onsdagen efter tisdagens uppgångar. Fordon, banker och gruvbolag tillhörde förlorarna. Vidare har Storbritannien ansökt om en förlängning av brexitprocessen.

DI - 2 timmar sedan

Ambassadör nekar brott mot rikets säkerhet

Sveriges tidigare Kinaambassadör Anna Lindstedt, som misstänks för brott mot rikets säkerhet, nekar till brott..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.