Kristianstadsbladet > Lokalt

Wednesday, 20 March, 18:58

Liknande nyheter

Taggar: Rektorerna, Kristianstads, elever, förväntasinte , deltai , klimatstrejken
Sydöstran - 10 apr 18 kl. 15:27

Ny satsning på ledarskap ska avlasta rektorerna.

För första gången får nu kommunens rektorer möjligheten att anställa biträdande rektorer. Det förväntas leda till bättre arbetsmiljöer på skolorna genom att rektorerna avlastas. – Alla är eniga om att situationen i dag är ohållbar, säger förvaltningschef Tobias Ekblad..

Skånskan - 22 nov 16 kl. 06:00

2 400 elever kan få plats

Lund Ja. En skola för 2 400 elever får plats på Svaneskolans tomt. Det svaret fick kommunstyrelsens arbetsutskott på måndagen.

YA - 02 jun 12 kl. 06:30

Låg ribba sänker elever

Över tusen elever som slutar nian utan betyg i något enda ämne.
Av hundra elever som går ut nian har tolv inte behörighet till gymnasieskolans nationella program. Bland ungdomar vars föräldrar saknar gymnasieutbildning är det 40 av hundra som inte får betyg i alla ämnen och därmed inte klarar den behörigheten.

Kristianstadsbladet - 28 jun 14 kl. 10:00

Barn förväntas ta med sig jobbet hem

Foto: Annica Jönsson

Nyligen meddelade Hallstahammars kommun att den kan bli först i landet med att slopa läxor från nästa läsår. Jag blev själaglad, få saker stör mig så mycket som tanken på utbrända barn. Utbildningsminister Jan Björklund (FP) däremot, han blev inte lika peppad utan kontrade med att han i så fall ska försöka införa en lag som hindrar kommuner från att bestämma över skolornas pedagogik.

Kristianstadsbladet - 21 mar 13 kl. 09:30

Elever vill gå ut på Stenforsa

Foto: Tommy Svensson
Gymnasieeleverna på Stenforsaskolan är inte beredda att flytta på sig, för att läsa klart. ? Vi vill gå kvar och ta studenten här.

Kristianstadsbladet - 28 feb 14 kl. 08:00

Elever saknar inflytande i gymnasiet

Foto: TT
En del elever i Kristianstad har svårt att förstå skoluppgifternas koppling till målen och kunskapskraven. Flera säger sig också sakna inflytande över hur undervisningen utformas.
Detta står klart efter Skolinspektionens tillsynsrapporter av gymnasieskolorna börjar bli klara.

YLE - 16 nov 15 kl. 06:06

Kronoby folkhögskola tappar ett femtiotal elever

Jakobstad planerar ta hem ett 50-tal elever från språklinjen på folkhögskolan Kvarnen i Kronoby. Vill inte Jakobstad betala måste kostnaderna slås ut på andra kommuner, säger folkhögskolans rektor Tom Hansén. På måndag väntas fullmäktige i Jakobstad säga upp grundavtalet med folkhögskolan Kvarnen i Kronoby.

ÖstersundsPosten - 23 aug 17 kl. 15:00

Fortsatt ökning av antalet elever i Östersunds kommun

I morgon torsdag är det skolstart för elever i förskoleklass och grundskolan i Östersunds kommun. 740 nya elever väntas och det är fler än förra året.
– Vi ser en stadig ökning av elever från år till år, säger Karin Flodin, verksamhetschef vid Barn- och utbildningsförvaltningen..

SmålandsPosten - 19 nov 13 kl. 15:38

Nio elever på Lundsberg åtalas

Nio elever och en anställd åtalas nu med anledning av händelserna på Lundsbergs internatskola i augusti. Åtalet mot eleverna gäller olaga hot alternativt ofredande för att de skrämt yngre elever att de skulle komma att brännas med strykjärn. Den Lundsbergsanställde, en husföreståndare, åtalas för medhjälp, eftersom han givit de äldre eleverna tillstånd att skrämmas, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Skånskan - 21 feb 16 kl. 08:00

Stora förändringar väntas i grundskolan

lund Vilka blir konsekvenserna om Svaneskolan görs om till gymnasium? Frågan utreds av barn och skolförvaltning Lunds stad.
Vad Skånska Dagbladet erfar från en säker källa skulle det leda till de största förändringarna inom skolvärlden på decennier.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Näsbybo: Varför är papperskorgarna borta?

Har kommunen tagit ner papperskorgar för att de inte har råd att tömma dem? Den frågan ställer en Näsbybo till jourhavande reporter, som har tar tagit reda på svaret. .

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Polisprofil lämnar efter nära 20 år – ”Kommer att sakna de udda ärendena”

Efter nära 20 år lämnar Tommy Börjesson sin tjänst hos polisen i Kristianstad. Istället väntar en mer strategisk roll i Malmö. ”Det var dags för en ny utmaning” säger han..

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Bil började brinna i korsning

En bil började brinna i korsningen Kristianstadsvägen och Nymöllavägen i Bromölla. .

Kristianstadsbladet - 8 timmar sedan

Buss körde på lift som välte

Strax efter klockan 10 inträffade en olycka på Södra Kaserngatan..

Kristianstadsbladet - 8 timmar sedan

Orten som tystnade

Efter Heléns försvinnande blev det tystare i Hörby. Gatorna var tomma på lekande cyklande barn och föräldrar skjutsade. Stämningen var tung, minns Kb:s fotochef och Hörbybon Tommy Svensson..

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Hon kom mördaren på spåren

Ett middagssamtal och en topsning var avgörande när Helénmordet löstes. Och en envis kriminalinspektör, som aldrig släppte tipset hon fått och känslan av att vara mördaren på spåret..

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Jakten på hennes mördare pågick i 15 år

För 30 år sedan försvann 10-åriga Helén Nilsson i Hörby. Hon skulle ut och träffa kompisar en timme och kom aldrig tillbaka. Sex dagar senare hittades hennes döda kropp i två plastsäckar vid Bröd utanför Tollarp.

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Eftersatt underhåll i kommunen — mer pengar behövs

Behovet av underhåll av kommunens fastigheter är fortsatt stort. Nästa år krävs åtgärder för 79 miljoner kronor enligt C4 Teknik..

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Larm om brand utomhus

Räddningstjänsten har larmats om en brand utomhus i Kristianstad..

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Trots helikopterhjälp – pojke fick svåra hjärnskador

När vården tog slut i Skåne behövde en liten pojke snabb flygtransport till Stockholm. Försvarsmakten hjälpte till med en helikopter – men trots det bedöms pojken nu fått svåra skador efter att inte ha fått vård i tid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.