Realtid > Ekonomi

Saturday, 23 March, 11:42

Liknande nyheter

Taggar: Beijer, Invest, köper, Gasellföretag
Kristianstadsbladet - 18 okt 13 kl. 10:00

Gasellföretag tar över Elpoolen

Foto: Tommy Svensson
Som på beställning hittade uppstickaren Elbolaget A&T det konkursade Elpoolen Invest AB. Istället för att öppna ett kontor med ett par, tre man i Kristianstad tar de nu över en verksamhet med bra kundunderlag och kompetent personal.
I måndags tog det nya företaget över rent formellt.?

DI - 21 dec 16 kl. 10:11

Beijer Alma köper bolag

Beijer Almas dotterbolag Lesjöfors förvärvar Spiralspecialisten, ett företag som producerar kundanpassade fjädrar till verkstadsindustrin i norra Europa..

ÖstersundsPosten - 27 feb 17 kl. 12:14

Företag i Strömsunds kommun hoppfulla efter besked om kilometerskatten

I dag är det många företagare i Norrlands inland som drar en lättnadens suck. Det mesta tyder nämligen på att den hett omdebatterade vägslitageskatten stoppas, eller åtminstone skjuts på framtiden.
– Väldigt positivt, även om vi inte vågar ta ut någonting i förskott, säger Attacus Invest vd Per Nilsson..

BT - 19 dec 14 kl. 21:55

Hydria Invest förvärvar Skövdeföretag

VA Teknik, som ingår i Hydria Invest, förvärvar Skövdeföretaget Mellegård & Naij. Det uppköpta företaget tillverkar mekanisk utrustning för vattenrening och avfallshantering. Siktet är inställt på exportmarknaden.

Sydsvenskan - 13 mar 14 kl. 10:16

MINGEL: Hur växer ett företag bäst?

Det var fullbokat och kölista när Financial Meetings Øresund i veckan ordnade börsdebatt under rubriken ”Förvärva eller växa av egen kraft?” I panelen fanns bland annat Leif Thorwaldsson, vd för Partnertech och Per Bertland, vd för G & L Beijer, representanter för två företag som delvis tillämpat olika strategier för sin tillväxt..

DI - 12 apr 16 kl. 17:55

Stefan Persson köper mer H&M-aktier

H&M:s styrelseordförande och storägare Stefan Persson har via sitt företag Ramsbury Invest köpt 3.275.800 B-aktier i klädbolaget..

SvD - 15 apr 16 kl. 07:16

Stefan Person köper mer aktier i H&M

H&M:s styrelseordförande och storägare Stefan Persson har via sitt företag Ramsbury Invest köpt cirka 3,7 miljoner B-aktier i modejätten..

NSD - 09 okt 17 kl. 07:55

Piteåföretaget köper bolag från Umeå

Nu förvärvar North Invest AB ytterligare ett företag..

YLE - 27 sep 16 kl. 15:44

Genvägen kan bli nytt centrum i Ekenäs

Genvägen kan bli en ny genomfartsled i Ekenäs och hela området ett nytt handelscentrum. De visionerna har Kjell Danielsson från KMK Invest som äger Centro och Sporrong. Nu köper Danielsson en tomt som han vill ändra till affärsområde.

YLE - 25 nov 16 kl. 14:30

Statsministerns närsläkt äger bolag som fått order av Terrafame

Ett företag i Kajana som grundats av statsminister Juha Sipiläs morfar har fått en order av det statliga gruvbolaget Terrafame. Sipilä har också själv jobbat för företaget i 15-årsåldern. Investeringsbolaget Fortel Invest, som statsministern för tre år sedan överförde till sina barn, äger i dag en andel av ett metallföretag i Kajana, som har fått en betyndande order av Terrafame.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 4 timmar sedan

Det gamla systemet fungerar bra – för delägarna på insidan

Juristbranschens uppstickare, tv-serien ”Billions” och Unni Jerndals förmodade entusiasm. Det är några ämnen från chefredaktör Johan Såthes helgkrönika..

Realtid - 4 timmar sedan

Pär Nuder i hetluften

Intresset för Pär Nuder tycks omättligt. Hela tre artiklar om Skistars före detta ordförande tog sig in på veckans topplista. En krönika signerad Per Lindvall lockade också storpublik..

Realtid - 17 timmar sedan

Prisregn över Citi

Finansbranschtidningen Global Capital har delat ut priser på årliga galan ECM Awards i London..

Realtid - 19 timmar sedan

Prime Livings styrelseordförande slutar

Bostadsutvecklaren Prime Livings styrelseordförande Peter Gustafson lämnar sin post med omedelbar verkan. Ersättare blir Tobias Lennér.

Realtid - 20 timmar sedan

Blackrock bekräftar köp av eFront

Fondjätten Blackrock bekräftar nu att man köper mjukvaruutvecklingsföretaget eFront för 1,3 miljarder dollar kontant, motsvarande 11,7 miljarder kronor. .

Realtid - 21 timmar sedan

Intensivt arbete för jämställdhet på svenska banker

Jämställdhetsarbetet på bankerna i Sverige har intensifierats under de senaste åren. Det framgår av svar från åtta av bankerna som är verksamma i Sverige. "Jämställdhet är en förutsättning för framtida tillväxt, de bolag som inte förstår det är morgondagens förlorare," säger Danske Banks presschef Anna Sundblad..

Realtid - 22 timmar sedan

"Swedbanks taffliga och ovilliga hantering fortsätter"

Intrycket av Swedbanks försök att ta initiativet och lägga korten på bordet i den pågående realityserien om penningtvätt imponerade inte. ”To be continued” är den enda slutsatsen som kan dras, skriver Realtids krönikör Per Lindvall..

Realtid - 23 timmar sedan

"New Law konkurrerar inte med de stora byråerna"

Med New Law digitaliseras och industrialiseras advokatbranschen. Vad tycker Old Law om det? Vi ställde frågan till Johan Herrström, Lindahl, Maria-Pia Hope, Vinge, Kristina Einarsson, Setterwalls och Jan Dernestam, Mannheimer Swartling..

Realtid - Igår: 11:35

AMF:s vd: Vi är inte nöjda

 – Det är ett första steg för att besvara de mest akuta anklagelserna mot Swedbank. Vi hade dock förväntat oss mer. Det säger AMF:s vd Johan Sidenmark..

Realtid - Igår: 11:06

"Jag undrar om vi har läst samma rapport"

Aktiespararnas vd Joacim Olsson är skarpt kritisk till Swedbanks rapport och undrar om storägaren Folksam, som är positiva till rapporten, verkligen läst samma rapport. Joacim Olsson säger att "rapporten stärker känslan att man mörkar och döljer". .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.