Expressen > Nyheter

Thursday, 21 March, 20:46

Expressen - 15 mar 19 kl. 09:35

Jag talar skånska – och det finns ingen riktig rikssvenskaEn kvinna i publiken bad mig tala svenska när jag framträdde i en kyrka den senaste helgen. Hon påstod att hon inte förstod ett enda ord av vad jag sade. Jag blev fullkomligt överrumplad, arg och ledsen i en och samma känsla, eftersom hon trampade på min själ och mitt hjärta på fem sekunder. .
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

4169 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag talar, skånskaoch det finns ingen , riktig, rikssvenska
Sydsvenskan - 30 dec 16 kl. 10:51

Alla talar skånska i Indien

Tv-serien "Dehlis vackraste händer" utspelas i Malmö och Indien..

Helsingborgs Dagblad - 30 dec 16 kl. 10:51

Alla talar skånska i Indien

Tv-serien "Dehlis vackraste händer" utspelas i Malmö och Indien..

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 15 kl. 04:00

Varför pratar polischefen så konstig skånska?

Vi måste prata lite om en viktig sak i dag. Det är sådana tider nu. Vi kan inte fortsätta att blunda och inte låtsas om vad som sker.

GöteborgsPosten - 22 feb 17 kl. 05:00

Vi bedöms efter hur vi talar

Skolan ska inte tvinga barn att tala rikssvenska. Men den bör medvetandegöra det uppväxande släktet om att vi i livet ofta bedöms efter hur vi låter när vi pratar..

Kristianstadsbladet - 06 feb 14 kl. 10:00

Skånska företag ska anställa färre

Foto: Sara Johari
2013 hade skånska företagare lägst framtidstro i hela landet. Nu verkar vinden ha vänt, åtminstone om man ska tro Svenskt Näringslivs företagarpanel.
Panelen, bestående av omkring 500 skånska företagare, svarade i december på en enkät om sin syn på investeringar, försäljning/tillverkning och antalet anställda de kommande sex månaderna.

Sydsvenskan - 10 apr 16 kl. 19:33

Fler skånska jobb kräver goda växtförhållanden och insikter om Skånes behov.

Det gäller att klara jobben. Det är på jobbfrågan som regeringen framför allt kommer att bli bedömd. Ännu viktigare är att välfärden och integrationen hänger på jobben.

Kristianstadsbladet - 25 apr 17 kl. 08:45

Nära 600 skånska läkare i upprop för vården

573 skånska läkare kräver en rationell satsning i primärvården och påtalar att arbetsmiljön har blivit en riskfaktor för den skånska patientsäkerheten..

Trelleborgs Allehanda - 25 apr 17 kl. 08:45

Nära 600 skånska läkare i upprop för vården

573 skånska läkare kräver en rationell satsning i primärvården och påtalar att arbetsmiljön har blivit en riskfaktor för den skånska patientsäkerheten..

Kristianstadsbladet - 25 apr 17 kl. 16:40

Nära 600 skånska läkare kräver bättre primärvård

573 skånska läkare kräver en rationell satsning i primärvården och påtalar att arbetsmiljön har blivit en riskfaktor för den skånska patientsäkerheten..

BT - 16 feb 11 kl. 12:56

Energikombinatet kan bli en riktig mardröm

Med två artiklar i BT (senast 11 januari) argumenterar Ulf Sjösten och Thomas Nilsson för ett kraftvärmeverk plus ett ?kombinat? ute vid Sobacken.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Kristerssons tystnad om Ebba Busch Thor och SD

Samtliga riksdagspartier har under torsdagen uttalat sig om Kristdemokraternas öppning mot SD – utom Moderaterna. Hur M-ledaren Ulf Kristersson reagerade när KD-ledaren Ebba Busch Thor gav honom beskedet är fortfarande en gåta. – Ulf Kristersson får själv redogöra för vad han tycker och tänker i den här situationen, säger Busch Thor.

Expressen - 10 minuter sedan

Sossarna utklassas av Mattias Karlsson

Socialdemokraternas valanalys är klar och stödet rasade bland arbetarväljare på landsbygden och i mindre kommuner.Torbjörn Nilsson ser dokumentären om Sverigedemokraternas Mattias Karlsson där dräneringen av arbetarrörelsens stöd blir tydlig..

Expressen - 45 minuter sedan

Dömd pedofil avslöjas på dejt med ”Anni, 14”

Någon vill bli hennes ”dominanta daddy.”Någon undrar om hon vill ”bli av med oskulden.”En tredje föreslår Kama Sutra-experiment.

Expressen - 1 timme sedan

Finansman rev 1700-talshus – bygget stoppas: ”Skandal”

Finansmannen Patrik Tigerschiöld och hans fru Anna köpte en av få kvarvarande 1700-talshus i Falsterbo. Paret fick bygglov för att renovera huset – men nu är det rivet. – Det här är en skandal.

Expressen - 1 timme sedan

Bråk i lägenhet – man hittad skadad

Polisen fick på torsdagen larm om ett lägenhetsbråk i Trollhättan.När polis kom till platsen hittades en person skadad, möjligen med knivskador.Bostaden har spärrats av..

Expressen - 1 timme sedan

Mäklare: ”Både köparna och säljarna är oroliga”

Bostadsmarknaden har gått svagt uppåt i flera år.Men nu spår flera mäklare fallande priser – samtidigt som antalet nyproducerade lägenheter är rekordstort.– Prisbilden är stabil och trygg, men ändå så upplever säljare och köpare den som osäker och svajig, säger Pia-Lotta Svensson, mäklare på Fastighetsbyrån, till Expressen TV:s privatekonomiska magasin ”Dina Pengar”..

Expressen - 1 timme sedan

61-åriga ”Anette” fruktade för sitt liv

Den 61-åriga kvinnan överfölls brutalt med kniv under en morgonpromenad i Beijers park i Malmö.En timme senare utsattes en taxichaufför för ett knivrån bara hundratalet meter därifrån.– I mina sämsta stunder känns det som att livet tagit slut, säger kvinnan i TV3:s program Efterlyst..

Expressen - 2 timmar sedan

Så säger politiska tyckarna om Busch Thors utspel

Den som jublar mest över beskedet om tänkbara förhandlingar med SD är Jimmie Åkesson. Detta banar väg för en framtida KD+M-regering med stöd av SD. Sprickan mellan de forna allianspartierna är djupare än någon.

Expressen - 2 timmar sedan

Uppgifter: Förbereder bunker inför ”hård” brexit

En bunker under det brittiska försvarsdepartementet har öppnats som en förberedelse inför en avtalslös brexit, skriver Sky News på Twitter..

Expressen - 2 timmar sedan

Busch Thors hopp till Ulf Kristersson

På torsdagen gick Ebba Busch Thor ut och sade att Kristdemokraterna, som enda traditionella riksdagsparti, nu är beredda att samtala med Sverigedemokraterna i hopp om att få igenom sin politik. Nu hoppas hon även på att Ulf Kristersson och Moderaterna går åt samma håll.– Jag tycker ju att detta är en bra linje så klart, annars hade jag inte redogjort för den.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.