Barometern > Nyheter

Wednesday, 20 March, 12:03

Liknande nyheter

Taggar: Miljöni , fokus, mötet
YLE - 09 maj 14 kl. 04:29

Världsarvets strategi med människor och miljö i fokus

Företagarna, invånarna, miljön och besökare ska gynnas. Det är utgångspunkten för Korsholms strategi för världsarvet som fick grönt ljus i utvecklingssektionen och nu går till kommunstyrelsen. Turismen ska skapa arbetsplatser och intäkter och i framtiden ska ett ansenligt antal personer vara sysselsatta med att erbjuda tjänster åt väldefinierade kundsegment.

Regeringen - 14 okt 16 kl. 12:45

Klimat och miljö i fokus på EU-möte

På rådsmöte i Luxemburg 17 oktober diskuterar EU:s klimat- och miljöministrar hur EU-länderna ska minska växthusgasutsläppen med 40 procent till 2030. På mötet behandlas också biologisk mångfald inför partskonferensen i Mexico i december. Slutligen avser Sverige att ta upp regler för hormonstörande ämnen..

Regeringen - 05 feb 13 kl. 11:05

Klimatförändringar och resursanvändning på agendan för arktiskt miljöministermöte

Den 5-6 februari håller miljöministrarna för de arktiska länderna ett möte i Jukkasjärvi. Mötet kommer att behandla de snabba förändringar som Arktis genomgår till följd av klimatförändringar och ökad global resursanvändning. Den biologiska mångfalden, havsisens smältning och diskussioner kring minskning av sotutsläpp i Arktis kommer att vara i fokus.

Dagensanalys.se - 08 nov 17 kl. 20:05

Spelbolaget Mr Green stödjer miljöprojekt i Medelhavet

Som en del av Mr Greens satsning på hållbarhet och socialt ansvar sjösattes initiativet Clean the Sea under sommaren 2017. Målet med projektet är att hjälpa till att bidra till ett mer hälsosamt Medelhav, skapa engagemang och sprida kunskap och data. Allt i hopp om att kunna skapa en bättre havsmiljö runt Malta.

Skånskan - 06 sep 16 kl. 10:45

Vårdcentral i fokus på välbesökt möte

STAFFANSTORP Det finns säkert andra aktörer än Staffanstorps kommun som är bättre på att driva en vårdcentral.Det sade Anders Åkesson (MP) och vice ordförande i regionens hälso- och sjukvårdsnämnd vid mötet i Staffanstorp på måndagskvällen där vården stod i fokus.
– Jag har läst skrivelsen från Christian Sonesson i Staffanstorp om att kommunen på försök kan tänka sig ta över och driva vårdcentralen här, men jag tror inte det är en uppgift för kommunen, sade Anders Åkesson som annars välkomnade Sonessons initiativ och synpunkter.

YLE - 01 mar 17 kl. 07:23

Kommunikationsminister Berner: Bolagisering av vägnätet inte längre i fokus

Kommunikationsminister Anne Berner hoppas på ett gott samarbete med den parlamentariska arbetsgrupp som ska utreda en trafikreform. Hennes eget förslag stötte på hårt motstånd tidigare i år och hon blev tvungen att backa från idéen med en bolagisering av vägnätet. En sådan bolagisering är inte längre "i fokus".

Nyan - 19 aug 15 kl. 15:14

PRM är spindeln i nätet

På psykiatriska rehabiliteringsmottagningen fokuserar man på individens vilja till förändring. Det är klienternas mål som styr rehabiliteringsprocessen. Att psykisk ohälsa är viktigt att prata om är hela staben överens om.

Supermiljöbloggen - 20 jun 16 kl. 22:07

Rockström: Vi måste lägga större fokus på matfrågan

Nu har det gått en vecka sedan toppmötet EAT gick av stapeln i Stockholm. Konferensen, som grundades av Stordalen Foundation tillsammans med Stockholm Resilience Center för tre år sedan, samlar många av världens ledare inom miljöfrågorna.  Att fossila utsläpp är dåliga för miljön, det vet de flesta.

BT - 15 aug 14 kl. 09:45

Petas från Miljöpartiet

Miljöpartiet i Herrljunga beslutade vid gårdagskvällens medlemsmöte att ta bort Jerker Nordlund från sin valsedel i kommunalvalet. Då valde han själv att begära utträde ur partiet. Jerker Nordlund, som tidigare i år lämnade det lokala partiet Kommunens väl för Miljöpartiet hamnade i blåsväder efter att ha uttryckt sig kritiskt mot Israel och bland annat kallat landet en sinnesjuk stat.

Skånskan - 10 feb 17 kl. 20:46

Sorgenfri i fokus vid ljusfest

MALMÖ Att få Malmöborna att upptäcka östra Sorgenfri är tanken bakom den ljusfest med miljövänliga installationer och guidade turer som pågår i området under en vecka. ERWP.fif(0)– Vid denna mörka årstid kan vi behöva lysa upp våra hem och gator.

SmålandsPosten - 24 jan 14 kl. 06:58

Vindkraften och miljön i fokus på kommunkonferens

Uppvidinge kommun anordnade i går två konferenser med inriktning på miljö och klimat­förändringar. Förmiddagen ägnades åt vindkraft, bland annat fördelarna med den modell regeringen har föreslagit för att minska tröskel­effekterna när ny förnybar energi ska anslutas till elnätet.Kommunstyrelsens ordförande, Åke Carlson, (C) inledde konferensen med att tala om klimatförändringar och mer extremt väder men också vad Uppvidinge kan göra mer än att energibespara som alla andra.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 10 minuter sedan

Historisk miljondeal för brittisk damfotboll

Super League, den engelska högstaligan i fotboll för damer, har för första gången gjort klart med en titelsponsor. Banken Barclays, tidigare huvudsponsor för herrarnas Premier League, har skrivit på ett treårsavtal värt mer än 10 miljoner pund (motsvarande runt 120 miljoner kronor), skriver BBC.(TT).

Barometern - 10 minuter sedan

Must: IS kan komma tillbaka

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) varnar för att terrorgruppen IS kan komma tillbaka och etablera nya baser på andra håll i världen. - Det är en av de saker som alla världens underrättelsetjänster letar efter just nu, säger Mustchefen Gunnar Karlson.(TT).

Barometern - 10 minuter sedan

Vårmarknad i Åfors på lördag

Barometern - 10 minuter sedan

Nej till landsbygdspengar

Det blev diskussioner när kommunstyrelsen skulle besluta om överföringar av pengar från 2018 till 2019. Liberalernas förslag att ta pengar från heltidsresan till landsbygdsarbete fick nej..

Barometern - 15 minuter sedan

21-åring åtalas för mord i Malmö

En 21-årig man åtalas misstänkt för att vara inblandad i ett mord på Censorsgatan i Malmö i september 2016, rapporterar Kvällsposten. Då blev fyra unga män i en bil beskjutna av ett antal personer. En 19-årig man dödades och tre skadades.

Barometern - 15 minuter sedan

Festival återuppstår på Oknö

Oknöfestivalen kommer tillbaka i ny regi. En riktig nostalgitripp utlovas. The Quill har redan meddelat att bandet ställer upp.

Barometern - 15 minuter sedan

Juvelmiljardär på flykt gripen i London

Den indiske juvelmiljardären Nirav Modi har gripits i Storbritannien efter en längre tid på flykt. Enligt brittisk polis greps 48-åringen i London på begäran av indiska myndigheter. Modi är misstänkt i en enorm bankhärva i Indien.

Barometern - 15 minuter sedan

Domstolen går på kommunens linje – avslår överklagan

Mark-och miljödomstolen dömer till Kalmar kommuns fördel. Grannarnas överklagande av den planerade Tallhagsskolan avslås. ”Kommunen har gjort rimliga avvägningar” står det i domen..

Barometern - 15 minuter sedan

En halv miljon fler behöver anställas

För att klara välfärden behöver ytterligare 485 000 personer anställas till 2030, enligt Arbetsförmedlingen. Behovet kommer sig av att den svenska befolkningen växer och blir äldre. Till 2030, alltså om 11 år, ökar den svenska befolkningen - och framför allt den äldsta delen - med nästan en miljon.

Barometern - 15 minuter sedan

Vestager kandidat till toppjobb i EU

Danska EU-kommissionären Margrethe Vestager kommer som väntat att föras fram som tänkbar ny kommissionsordförande av EU:s samlade liberaler. Enligt nyhetssajten Politico blir Vestager en av de sju toppkandidater som liberala partigruppen Alde kommer att presentera på torsdagen.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.