Kristianstadsbladet > Nyheter

Thursday, 21 March, 20:52

Liknande nyheter

Taggar: Islamofobiär , korkat
PI - 17 apr 11 kl. 01:08

Islamofobi

INSÄNDARE TUFFs konferens den 15-17 april är inte den enda åtgärden för att med skattepengar, söka vilseleda eller att fostra svenskar till att tänka ?rätt? om islam och att stävja den påstådda och ökande islamofobin bland svenskar.

SVT Debatt - 16 jun 13 kl. 14:45

Osaklig kritik mot böneutrop liknar islamofobi

BÖNEUTROP I två texter här på SVT Debatt har böneutrop kritiserats i hårda ordalag. Karim Shamohammadi och Afsaneh Vahdat påstår sig försvara sekularism ? men hänfaller båda till typisk demonisering av islam.

Regeringen - 22 aug 11 kl. 13:06

Antisemitism och islamofobi kartlagd

Forum för levande historia fick i mars i år i uppdrag av regeringen att genomföra en kartläggning av antisemitism och islamofobi. Rapporten överlämnades måndagen den 22 augusti till integrationsminister Erik Ullenhag av Birgitta Löwander och Eskil Franck från Forum för levande historia. Pressmeddelande: Rapport om antisemitism och islamofobi överlämnad till integrationsministern Rapport: Antisemitism och islamofobi - utbredning, orsaker och preventivt arbete på Forum för levande historias webbplats Arbetsmarknadsdepartementet, 22 augusti 2011.

Newsmill - 21 apr 13 kl. 16:58

Diskursen om islamofobi gynnar islamister och rasister samt inskränker det fria ordet

http://www.newsmill.se/trackback/50395Forskare: Begreppet islamofobi används av islamister för att tysta ned kritik mot islam som inte kommer från rasister utan från antirasister som ifrågasätter Islams syn på kvinnor, homosexualitet osv.

Regeringen - 13 sep 17 kl. 12:17

Sakråd om islamofobi

I mars 2017 bjöd regeringen in till ett första sakråd och uppstartsmöte kring Nationell plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott. I planen anges bland annat att regeringen kommer att bjuda in till årliga sakråd om islamofobi, för att underlätta och effektivisera kunskapsinhämtning och annan kommunikation om islamofobi mellan regeringen och civila samhällets organisationer. Ett första sakråd om islamofobi ägde rum på Kulturdepartementet den 30 augusti 2017..

Dagens PS - 26 jan 18 kl. 11:25

Tungviktarna i storbråk: ”Osedvanligt korkat”

Hårda ord i Davos. ”Många drinkar och många journalister.” Som Dagens PS rapporterade på fredagsmorgonen ger Volvos ordförande Carl-Henric Svanberg den tidigare storägaren Cevian en känga i en intervju med Dagens Industri i dagens utgåva.

Supermiljöbloggen - 22 maj 16 kl. 10:09

”Patetiskt”, ”fel” ”otroligt korkat”, ”synnerligen oklokt” ”uselt”

Kritiken hård mot riksdagens talman, Urban Ahlin (S), som beslutat att The Right Livelihood Foundation inte längre ska få ha sin årliga prisceremoni i riksdagen. I går kunde SVT Nyheter avslöja att The Right Livelihood Foundation, ofta kallat ”det alternativa Nobelpriset”, kommer portas från riksdagens andrakammarsal, den plats där man de senaste 30 åren har delat ut priset som gått till en lång rad miljö- och människorättsaktivister runt om i världen. Beslutet är taget av riksdagens talman, socialdemokraten Urban Ahlin, som säger till SVT Nyheter att det handlar om platsbrist.

Alliansfritt Sverige - 13 jan 11 kl. 10:49

FP ska nu MOTVERKA islamofobi

DUBBELARBETE. På DN-debatt idag kommer det fram att FP ska motverka islamofobi. Det känns lite synd att allt arbete de har tidigare lagt ned på att göra motsatsen.

Dagen - 23 feb 11 kl. 03:00

"Kristna i Europa lider av islamofobi"

Europeiska kristna har attitydproblem. Det menar Bert de Ruiter som undervisade på konferensen "Hjärta för muslimer" i Husbykyrkan, Sollentuna, i helgen. - Jag har utvecklat kursen "Dela livet" för att kristna ska lära sig visa kärlek mot muslimer, förklarade han.

Expressen - 14 jan 15 kl. 07:51

Islamistiska kampens bränsle är islamofobi

Upplevd islamofobi triggar jihadistiska terrordåd som i sin tur triggar kritik mot den islamistiska ideologin. Därmed upprepas känslan av islamofobi vilket kan elda på nya terrordåd, skriver Johan Lundberg och Magnus Norell..

Sydsvenskan - 20 apr 16 kl. 16:08

Rakel Chukri: Man kan inte hävda islamofobi för att rädda klantiga politiker

Miljöpartiet fortsätter att bjuda på taffliga cirkuskonster. Nu var det dags för ytterligare en politiker att falla från den slaka balanslinan: Yasri Khan, som kandiderade till Miljöpartiets partistyrelse. Rakel Chukri.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

Man skadad efter knivbråk

Polisen larmades till ett bråk i en lägenhet i Trollhättan. När en patrull kom till bostaden hittades en man som misstänks ha blivit knivskadad. Skadorna kan vara allvarliga enligt polisen.

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

Minst 30 migranter saknas efter skeppsbrott

Minst 30 människor saknas sedan en båt med migranter ombord sjönk utanför staden Sabratha i västra Libyen, enligt en talesperson för den libyska kustbevakningen. En av båtens passagerare uppger att det fanns 50 människor ombord när båten förliste, enligt talespersonen.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Justin Trudeau pikad för godis i parlamentet

Kanadas premiärminister Justin Trudeaus smaskande inne i parlamentets underhus har fått en ledamot att ryta ifrån. - Herr talman, vi känner alla till att underhusets regler inte tillåter oss att äta här, sade ledamoten.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Aldrig haft så lite skador på fornlämningar

Antalet skador på fornlämningar i skog och mark minskar, visar en ny undersökning av Skogsstyrelsen. - Vi har aldrig haft så lite skador och grova skador, vilket är glädjande.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Fotobok fjolårets vackraste bok

Fotoboken "Witnesses" av fotografen Mikael Jansson blev juryns favorit när den ideella föreningen Svensk Bokkonst utsåg fjolårets vackrast producerade böcker. "Respektingivande minnesbox om Förintelsen. Kongenial förening av bild och innehåll.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

FLASH:Luleå försvarade SM-guldet

Luleå utklassade Linköping med 5-1 i den femte och avgörande SM-finalen i ishockey. SDHL-laget tog därmed sitt andra raka SM-guld.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Kinhult ny styrelseordförande för Krinova

Det regionala utvecklingscentret Krinova i Kristianstad som ägs av kommunen och högskolan har haft bolagsstämma. På stämman fastslogs Krinovas omsättning för fjolåret – drygt 22 miljoner. Dessutom valdes en ny person till styrelseordförande i Krinova AB.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Spelarna som grejade Luleåguldet

Luleå tog sitt andra raka SM-guld och det tredje totalt efter segern i den femte och avgörande finalen mot Linköping. Samtliga Luleås tre guld har för övrigt kommit mot just Linköping. Här är Luleås guldspelare: Målvakter Sara Grahn, 30 år, moderklubb: Hallsberg, första SM-guldet.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Genetisk fantombild ska hjälpa polisen

Spädbarnsmordet i Kungsängen 2002 är fortfarande olöst. Nu ska en genetisk fantombild hjälpa polisen att lösa fallet. Den 21 december 2002 hittades ett dött spädbarn i en gångtunnel i Kungsängen norr om Stockholm.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Brott: Två män försökte sätta stopp på ungdomsstök

Ett ungdomsgäng har under en tid stökat i området runt Ivögatan. I onsdagskväll fick två män nog och försökte stoppa ungdomarna. Svaret var en rad verbala hot..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.