Kristianstadsbladet > Nyheter

Saturday, 23 March, 11:24

Liknande nyheter

Taggar: Ingen vetvart , Brexit-skeppetska
Dagen - 01 mar 12 kl. 03:00

"Hamas vet att Assad redan förlorat"

JERUSALEM. Det är slutet på en underbar vänskap. Efter många års nära samarbete bryter Hamas med Syrien.

Alliansfritt Sverige - 15 mar 14 kl. 16:50

Till och med alliansföreträdare vet att kriminalpolitiken är misslyckad

Regeringen har misslyckats med satsningarna på polisen. Och det verkar vara lite oro i Allians-ledet eftersom fyra företrädare nu riktar kritik mot regeringen. Vi håller med, det ser inte så bra ut.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

7 saker du lärt dig men inte kommer ihåg om regalskeppet Vasa

1. Vasaskeppet tog rätt lång tid att byggaTvå långa år, för att vara exakt. Under ledning av holländaren Henrik Hybertsson smaskade man igång bygget 1626 och 1628 var det slutligen färdigt.

BT - 22 maj 12 kl. 14:19

Allkonstnärer i skolan till reapris

Vi har tyvärr, på grund av de nedskärningar som ständigt pågår i skolan, varit tvungna att släppa några barn överbord och se dem försvinna ner i djupet, och det sker med stor sorg eftersom vi vet vad som hade varit räddningen, skriver Therese Fors, lärare i Borås. Jag har arbetat som grundskollärare i 16 år. Nu känner jag och många med mig att gränsen är nådd.

Sydsvenskan - 24 jun 11 kl. 21:00

Tripoli och Benghazi utbyter civila

Foto: Shora Esmailian
Passagerare och rebeller visade varandra segertecknet när 300 civila idag seglade in i Benghazis hamn.
300 civila seglade in i Benghazis hamn på fredagsförmiddagen från den av Kaddafitrupperna kontrollerade huvudstaden Tripoli. Ytterligare 110 civila kommer inom kort att åka från Benghazi till Tripoli och ännu en vända med passagerare kommer att komma till Benghazi.

YLE - 12 apr 14 kl. 11:55

Katainen: Min 8-åring ser mig som partiledare

Statsminister Jyrki Katainen (Saml) säger till Yle Nyheter att bland annat hans privatliv påverkade hans beslut att avgå, och att det nu är oklart vad han ska göra härnäst. För en vecka sedan meddelade Katainen att han lämnar sin post som statsminister. I dag kommenterade han det mer i detalj i samband med att han besökte Yle.

BT - 17 jun 11 kl. 12:09

Symbolskepp hoppar av Gazaflotta

Det turkiska fartyget Mavi Marmara, som bordades av israelisk militär i fjol, kommer inte att delta i årets hjälpkonvoj till Gaza, meddelar organisatörerna i dag.
Mavi Marmara kommer inte att delta av "tekniska skäl", säger en talesman för turkiska IHH till AFP.
- Det är tråkigt att Mavi Marmara inte åker, det är en stor och symboliskt viktig båt, men det gör ingen skillnad, säger Ann Ighe, talesperson för svenska Ship to Gaza, till TT.

Sydsvenskan - 29 okt 13 kl. 06:30

Flyktens Europa. Bok om krigsårens flykt bort ger en bild av dagens flykt hit.

Vi reste vidare tills vi till sist varken hade bröd eller vatten kvar. Tills de flesta av oss hade dött av umbäranden. Många hade också i förtvivlan kastat sej i sjön i närheten av kusten och försökte simma i land.

YLE - 12 apr 14 kl. 11:55

Katainen: Privatlivet inverkade på beslutet

Statsminister Jyrki Katainen (Saml) säger till Yle Nyheter att bland annat hans privatliv påverkade hans beslut att avgå, och att det nu är oklart vad han ska göra härnäst. För en vecka sedan meddelade Katainen att han lämnar sin post som statsminister. I dag kommenterade han det mer i detalj i samband med att han besökte Yle.

Dagen - 03 nov 11 kl. 03:00

Veteranernas sista maktkamp

1985 tar Alf Svensson Kristdemokraterna in i riksdagen. Han bildar ett litet riksdagskansli på fyra personer. Vissa menar att redan där sås fröet till dagens maktkamp mellan Göran Hägglund och Mats Odell.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Solstorm: Chans att se norrsken över Skåne

Om molnen inte tätnar finns det chans att se norrsken över södra Sverige under lördagskvällen..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Nobben för Spotifymusik i Svenska kyrkan

Musik från strömningstjänsten Spotify stoppas från att spelas i Svenska kyrkan, rapporterar P4 Kristianstad. Från den första april får den som tänkt använda musiktjänsten för att spela upp musik vid exempelvis en vigsel, begravning eller ett dop använda sig av någon annan musikkälla.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Nära 700 bekräftat döda efter cyklonen Idai

Dödstalet efter cyklonen Idais härjningar i sydöstra Afrika fortsätter att stiga. I Moçambique har 417 bekräftats döda, meddelar en minister, enligt nyhetsbyrån Reuters. Tidigare har det meddelats att 259 människor omkommit i Zimbabwe.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Expert: Det virtuella kalifatet finns kvar

IS sista fysiska utpost i Syrien må ha fallit. Men det betyder inte att terrororganisationen har dragit sin sista suck, anser experter. Att bekämpa den extremistiska ideologin, som ständigt riskerar att locka nya anhängare, är ingen lätt uppgift.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Risk för gräsbrand i delar av landet

Det är stor väderskillnad mellan norra och södra Sverige för tillfället. Under helgen varnar SMHI för både stormvindar, snöbyar och gräsbränder.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Bolagens nya vd presenterar sig – ska även prata om utmaningar och utveckling

Är du nyfiken på den nya vd:n för Bromöllas kommunala bolag? Då har du chansen att mata din nyfikenhet något på tisdagen den 26 mars. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

SR satsar på nyheter för juniorer

Sveriges Radio och Barnradion startar ett nytt nyhetsprogram riktat till barn runt 9-12 år. "Juniornyheterna" ska sändas i P4 mellan 17. 34 och 17.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Céline Dion i "Carpool karaoke"?

Är Céline Dion nästa artist att gästa James Corden i "Carpool karaoke"? Ja, åtminstone om man får tro den brittiske pratshowvärdens Twitterkonto, där han lagt ut en bild från en bil tillsammans med världsstjärnan.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Malin Gramer: Ibland vill jag avbryta dejten

"Hemliga beundrare" är tillbaka - programmet där människor avslöjar sina hittills dolda kärlekskänslor framför tv-kameror. Och det är inte bara doldisar i den nya säsongen. - Det kommer att vara lite kända namn som ploppar upp, avslöjar programledaren Malin Gramer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.