Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 21 March, 21:09

Dagens PS - 15 mar 19 kl. 09:26

JUST NU: Kursslakt i finansmannens bolagAktiekursen rasar över 30 procent direkt i öppningen av Stockholmsbörsen. Mats Qviberg är storägare i klädkedjan som bär hans initialer, MQ, som i dag på morgonen släppt ännu en dyster rapport. Nyligen skrev Di en analys med rådet till placerare att låta Qviberg behålla MQ-aktien för sig själv, en rekommendation som Dagens PS uppmärksammade. Klädkedjan gör nu en brakförlust och skriver ned värdet på tillgångarna. Kassaflödet är negativt och aktien straffas hårt av aktiemarknaden.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
JUST NU, Stockholmsbörsen, Qviberg, Di, MQ, Dagens PS, Börsmorgon, Swedbank, SVT, Uppdrag, Ensos, Match, Ratos, Veoneer, OMXSPI

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , Kursslakti , finansmannens, bolag
Dagens PS - 13 nov 17 kl. 07:34

JUST NU: Vinstvarning i finansmannens bolag

Klädkedjan flaggar på måndagen för att försäljningen inte levt upp till förväntningarna. Det under det  KappAhls första kvartal i räkenskapsåret 2017/2018. Det uppges ha varit en generellt avvaktande konsumtion under en varm höst vilket medfört minskad trafik och lägre konvertering.

Dagens PS - 13 feb 17 kl. 14:03

Just nu: Kinnevik-bolag i graven

Börsbolaget Black Earth Farming, i vilken Stenbeckssfärens maktbolaget Kinnevik är en av de tre största ägarna, ska läggas ned. Det framgår i ett pressmeddelande på måndagen, som citeras av nyhetsbyrån Direkt. Enligt bolaget har man ingått avtal om att sälja av ryska tillgångar och verksamheter kontant till jordbruksbolaget Volgo-Donselkhozinvest som uppges betala 184 miljoner dollar, motsvarande drygt 1,6 miljarder kronor.

Dagens PS - 07 feb 18 kl. 09:24

JUST NU: Attackerat bolag rusar 7 procent

Bakgrunden är en historiskt stark rapport. Det är är Hexagon, vars vd Ola Rollén länge stod i skottgluggen, misstänkt men senare frikänd av Oslo tingsrätt för insiderbrott i Norge, som är dagens stora börsvinnare. Hexagon var upp 5 procent direkt när börsen öppnade och utökade bara några minuter senare uppgången till 6,8 procent.

Dagensanalys.se - 06 maj 17 kl. 10:55

Flera tv-bolag på väg till Snapchat

Snap Inc. som är företaget bakom Snapchat raggar just nu tv-bolag till sin tjänst. Tv är hett och det vill även Snap Inc.

VA - 13 jun 17 kl. 15:08

Grundade Sveriges kanske mest hajpade startup som gick i konkurs – och nu skrotade han just sitt nya bolag

Hans hajpade Narrative gick i konkurs - och nu skrotas även den nya satsningen. .

VA - 07 nov 17 kl. 16:07

George Clooney sålde just sitt tequila-bolag för över 8 miljarder – som han grundade av misstag

Clooney har blivit entreprenör... och det går riktigt bra. .

Dagens PS - 09 nov 17 kl. 09:20

JUST NU: Rapport skjuter bolag i sank

Kursslakt på 33,5 procent efter morgonens rapportsläpp. Det danska vindkraftbolaget Vestas redovisar ett resultat som marknaden uppfattar som en besvikelse. Rörelseresultatet landade på 355 miljoner euro i tredje kvartalet mot väntade 404 miljoner euro, enligt Inquiry Financial, rapporterar DiTV:s Börsmorgon, som uppger att bolaget även skruvar ned sin prognos för helåret.

Dagens PS - 18 sep 17 kl. 09:21

JUST NU: Blodig kursslakt i folkaktien

Smärtsam nedgång för alla aktieägare. Fingerprint Cards störtdyker i öppningen på Stockholmsbörsen. Kursen är ned med hela 19,47 procent, rapporterar Di Börsmorgon.

Dagens PS - 25 jan 18 kl. 09:24

EXTRA: Sanslös kursslakt – aktien rasar 30 procent

Mardrömsstart för populära aktien i börsöppningen. Fingerprint Cards har nu på torsdagsmorgonen kommit in med en rapport som gjort marknaden grovt besviken. Bolaget vinstvarnar och tvingas säga upp nästan hälften av personalstyrkan.

Dagens PS - 15 aug 18 kl. 07:21

Di: Aktien köpvärd efter gårdagens kursslakt

Gamingbolaget Paradox är köpvärt efter gårdagens rapportras enligt Dagens Industri, som bedömer att inget har förändrats i grunden. ”Att Paradox-aktien rasar med drygt 25 procent efter de siffrorna är inte märkligt. Innan tisdagens kursras värderades aktien till nästan p/e 49 baserat på analytikerkonsensus för 2018.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 9 timmar sedan

19-åring miljonär på briljant affärsidé

Marknaden är gigantisk och pengarna bara rasar in för den påhittiga tonårstjejen. Brittiska Beau Jessup, som hon heter, var bara 16 år när hon fick sin snilleblixt. Det var i samband med att hon följde med sin pappa på en Kinaresa och kom i kontakt med en kvinna som ville ha hjälp att komma på ett engelskt namn till sin treåriga dotter, berättar Dina Pengar i Expressen och hänvisar till australiska News.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Spotify hett bland unga talanger

Det svenska musikundret näst populärast inom data/it och ekonomi, visar Universum senaste barometer. Google brukar vara det bolag som figurerar mest i topp som den högst rankade arbetsgivaren, och gör det även denna gång. Sökjätten placeras överst i tre kategorier: data/it, civilingenjör och ekonomi.

Dagens PS - 10 timmar sedan

FBI: Hur kunde planen godkännas?

Den amerikanska federala polismyndigheten, FBI, har anslutit till utredningen av hur Boeings Max-flygplan blev godkänt i USA, enligt The Seattle Times. Enligt tidningen håller FBI på att assistera utredare från luftfartsmyndigheten, FAA, i en stor utredning av flygplansmodellen. Boeing och FAA, som godkände flygplansmodellen för två år sedan, är under stor press sedan kraschen av Ethiopian Airlines 302 den 10 mars.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Snart släpps världens första 5G-mobil

Samsung Electronics ska börja sälja sin första 5G-smartphone, Galaxy S10 5G, den 5 april. Det har företaget uppgett på torsdagen, skriver Korea Herald. Mobilen kommer att göras tillgänglig i Samsung-butiker och via nätet.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Sparkade vd:n tjänar 560.000 kr – om dagen

Svenska toppchefen har fått jordens revansch. Ingen svensk företagsledare har någonsin haft så bra betalt. Det här skriver Dagens Industri i sin pappersutgåva i dag, torsdag, och den toppchef som det handlar om är Hans Vestberg, numera vd för den amerikanska mobiljätten Verizon och tidigare vd för det svenska telekombolaget Ericsson, som han fick sparken från.

Dagens PS - 13 timmar sedan

SD:s lappkast – redo att sälja Telia

Sverigedemokraterna har svängt och vill nu sälja delar av statens ägande i telekomjätten Telia, skriver Dagens industri. SD står redo att sälja bolaget med undantag för den infrastruktur som bedöms ha säkerhetspolitiska värden. Det som har fått partiet att byta fot kring Telia är bolagets aviserade köp av Bonnier Broadcasting.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Hoten inte borta på rekordnära börs

”De här tecknen på att konjunkturen mattas av har fortsatt och i vissa fall till och med eskalerat”. Det konstaterar Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, i en intervju med Dagens Nyheter och nämner att oron särskilt märks i Kina och Europa. Tidningen skriver att Stockholmsbörsen rycker fram och att raset när aktiemarknaden skakade i höstas snart tagits igen på bara några månader.

Dagens PS - 14 timmar sedan

AFV: Slå till på köpvärd aktietrojka

Affärsvärlden ger köpråd för Vitec, Stora Enso och B3 Consulting i den senaste utgåvan. Tidningen ger säljråd för Addech, en rekommendation som blev känt redan på onsdagen. Mjukvarubolaget Vitec Software växer snabbt och nästan uteslutande genom förvärv.

Dagens PS - Igår: 10:27

Bedömare: Ryssland nästa för Spotify

Musikströmningstjänsten Spotify väntas till sommaren gå in på den ryska marknaden enligt Sberbank CIB. Samtidigt väntas även inhemska teknikjätten Yandex släppa en egen musiktjänst bedömer banken, enligt nyhetsbyrån Tass. Spotifys vd Daniel Ek sade redan för ett år sedan att man arbetade med att lansera på några av världens största marknader som Indien, Ryssland och Afrika.

Dagens PS - Igår: 09:44

Här sker de flesta företagskonkurserna

Företagskonkurserna ökade med 1 procent under februari, enligt statistik från kreditinformationsbolaget UC. Hittills i år var motsvarande siffra 7 procent. ”Vart femte företag som går i konkurs i Stockholms län tillhör byggbranschen, vilket innebär att Stockholms byggare är extra utsatta just nu.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.