Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 26 March, 03:24

Helsingborgs Dagblad - 15 mar 19 kl. 09:16

Swedbank-aktien faller efter nya avslöjandenStockholmsbörsen backar i den inledande handeln. Efter några minuters handel har OMXS-index sjunkit 0,2 procent. Pressade storbanken Swedbank faller nära två procent efter nya uppgifter i SVT:s Uppdrag granskning som handlar om att Swedbank redan i höst.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
OMXS, Swedbank, SVT, Uppdrag

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank-aktien, fallerefter nya , avslöjanden
Sydsvenskan - 15 mar 19 kl. 09:16

Swedbank-aktien faller efter nya avslöjanden

Stockholmsbörsen backar i den inledande handeln. Efter några minuters handel har OMXS-index sjunkit 0,2 procent. Pressade storbanken Swedbank faller nära två procent efter nya uppgifter i SVT:s Uppdrag granskning som handlar om att Swedbank redan i höst.

GöteborgsPosten - 15 mar 19 kl. 09:16

Swedbank-aktien faller efter nya avslöjanden

Stockholmsbörsen backar i den inledande handeln..

VA - 27 feb 19 kl. 09:11

Marknadens dom efter nya Swedbank-avslöjanden – och SAS oväntat stora förlust

Efter kursfall i Asien tappar även Stockholmsbörsen i inledande onsdagshandeln. Fortsatt SVT-granskning av Swedbank och SAS delårsrapport dominerar morgonens nyhetsflöde. .

Dagens PS - 12 mar 19 kl. 17:09

Nya avslöjanden i penningtvättshärvor

Flera källor uppger för Dagens Industri att det bland de tio misstänkta i utredningen av Danske Bank finns minst en som även har varit anställd i Swedbank, och samtliga källor pekar ut samma person. Den personen är också en av de 26 som anmäldes av finansmannen Bill Browder. Hälften av de tio finns med i den brottsanmälan, med 26 namngivna Danske Bank-anställda, som Bill Browder i fjol lämnade in till estniska myndigheter.

E24 - 23 jun 16 kl. 10:33

Nordea faller tungt på börsen

Nordea faller med över 4 procent på Stockholmsbörsen, efter att flera tunga analyshus nedgraderat aktien. Det är JP Morgan, Swedbank och ABG som har sänkt sina rekommendationer efter SvD:s Näringsliv avslöjanden om det hemliga PM:et från Finansinspektionen..

Cornucopia - 27 feb 19 kl. 09:01

Misstänkt insidergynnande hos Swedbank - gav storägare information om penningtvätt i förväg

Penningstvättsbanken Swedbank har eventuellt begått ytterligare olagligtheter i samband med de senaste veckans avslöjanden om miljardtvätten av pengar i bankens regi. Man informerade i förväg flera storägare om SVT:s granskning av bankens illegala penningtvätt, men inte samtliga aktieägare. Aktien har nu fallit över 20% och storägare fick chansen att sälja i förväg.

Realtid - 04 apr 16 kl. 00:00

Kortvarig respit för Swedbank

Maktspelet kring Swedbank har blivit en långkörare i media till synes utan ände. Nordea verkar å in sida satsa på att försöka få den uppblossande mediegranskningen att gå över snabbt. Frågan är om dagens halvpudel täcker in eventuella kommande avslöjanden om hjälp till skattefuskande kunder?.

DI - 27 feb 19 kl. 13:48

Swedbank vänder till plus – banklyft på börsen

Storbankerna handlas på plus under onsdagens eftermiddagshandel på en i övrigt sur börs. Swedbank rekylerar upp efter tidigare nedgångar på ytterligare avslöjanden om misstänkt penningtvätt..

DI - 28 feb 19 kl. 16:21

USA begär möte med Finansinspektionen om Swedbank

USA reagerar nu på den senaste veckans avslöjanden om misstänkt penningtvätt i Swedbank. Den amerikanska ambassaden i Stockholm begärde i onsdags ett möte med Finansinspektionen..

Realtid - 28 feb 19 kl. 16:38

USA vill ha möte med FI om Swedbank

USA reagerar nu på den senaste veckans avslöjanden om misstänkt penningtvätt i Swedbank. Den amerikanska ambassaden i Stockholm begärde i onsdags ett möte med Finansinspektionen..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

England protesterar mot rasism

England hade inga större problem med att besegra Montenegro i EM-kvalet. Men i stället för att glädjas över segern med 5–1 rasade spelarna över rasistiska rop som hörts på läktarna under matchen. Danny Rose, Raheem Sterling och Callum Hudson-Odoi fick a.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Rekordhöga utsläpp i energisektorn

Energisektorns utsläpp av växthusgaser ökade förra året, enligt Internationella energirådet (IEA). Energiefterfrågan ökade med 2,3 procent, och 70 procent av ökningen kom från fossila bränslen. – Vi har sett en extraordinär ökning av efterfrågan på ener.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tre gripna efter biljakt

Tre personer greps under måndagskvällen efter en biljakt i Trollhättan, uppger lokala medier. Polisen hade tipsats om en stillastående bil med tre personer i som betedde sig mystiskt, när polisen kom fram till platsen upptäcker de att bilen var anmäld s.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Pentagon överväger Ericsson-köp

USA:s försvarshögkvarter Pentagon har börjat lägga grunden för hur man vill använda sig av nästa generations mobilnät, 5G. – Jag är inte säker på att vi kommer att ha en helamerikansk lösning. Vi pratar med Ericsson, vi pratar med Nokia ganska mycket, s.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Hotade köpare efter avbruten Blocket-affär

En man som skulle säja bildäck på Blocket blev i november arg när köparen drog sig tillbaka, trots att han erbjöds däcken gratis. Säljaren blev så upprörd att han började skicka en rad förolämpande sms till den inte längre presumtive köparen, skriver Co.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

McDonalds köper teknikbolag

Snabbmatskedjan McDonalds köper israeliska Dynamic Yield, som hjälper bland annat nätbutiker att ge riktad reklam till sina kunder. Enligt Wall Street Journal är köpesumman mer än 300 miljoner dollar. McDonalds uppger att tekniken ska användas i drive i.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Tre av Mays ministrar avgår

Tre brittiska ministrar har valt att gå emot premiärminister Theresa May i en omröstning i parlamentet, och därmed avgå. Det rör sig om Alistair Burt, ansvarig för Mellanöstern vid utrikesdepartementet, biträdande hälsominister Steve Brine och näringsmi.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Lönnmördare får kollega i "Hitman"-expansion

Att vara lönnmördare kan vara ensamt. Men inte så länge till, i alla fall inte i danska IO Interactives kommande "Hantu port", som är en expansion till "Hitman 2". För första gången hittills i serien kan spelaren nu samarbeta med en kompis via nätet för.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Flera spelnyheter i Sonys State of play

En ny dungeon crawler med titeln "Readyset heroes" kommer till Playstation 4 senare i år..

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Pappa skällde på tränare efter match – åtalas

En flicka fick under en basketmatch i december sitta på avbytarbänken under större delen av matchen. Efteråt gick pappan till flickan fram till tränaren och skällde ut honom på ett mycket hotfullt sätt. Klubben tog därefter beslutet att polisanmäla mann.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.