Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 23 March, 22:33

Affärsvärlden - 15 mar 19 kl. 09:08

Qualcomm skyldiga Apple 1 miljard dollar enligt amerikansk domareEn federal domare i USA har i en preliminär dom fastställt att taiwanesiska tekniktillverkaren Qualcomm är skyldiga Apple 1 miljard dollar i patent- och royaltyrabatter..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Apple, USA, Qualcomm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Qualcomm, skyldiga, Apple1 , miljard, dollarenligt , amerikansk, domare
DI - 21 jan 17 kl. 10:50

Apple stämmer Qualcomm på en miljard dollar

Apple har lämnat in en stämningsansökan med krav på 1 miljard dollar, motsvarande 8,9 miljarder kronor, mot chipptillverkaren Qualcomm. Det rapporterar Reuters..

Mobil - 07 jan 19 kl. 15:00

Qualcomm tvingar Apple sluta sälja Iphone 7 och Iphone 8 i Tyskland

Bråket mellan Apple och den amerikanska chippjätten Qualcomm fortsätter med oförminskad kraft. I den senaste vändan har Apple nu tvingats plocka bort samtliga Iphone 7- och Iphone 8-telefoner från sina butiker i Tyskland, efter att en domstol i München ansett att telefonerna inkräktar på patent tillhörande Qualcomm..

Mobil - 22 apr 16 kl. 06:55

Rykte: Qualcomm tappar Apple som kund

Qualcomm gör inte modemen till Iphone 7 om vi ska tro de senaste ryktena..

SvD - 31 jan 17 kl. 16:44

CSN-fusket: USA-svenskarna värst – är skyldiga en miljard

9 200 utlandssvenskar har smitit från CSN-skulder på 2,3 miljarder kronor. Värst är USA-svenskarna som tillsammans är skyldiga CSN nästan 1 miljard kronor. Nu vill CSN ta krafttag för att sätta dit fuskarna.

Dagens PS - 16 okt 17 kl. 07:55

Iphone kan stoppas – jätte stämmer Apple

Det är den amerikanska chipjättens hittills största attack mot Apple, konstaterar Bloomberg News. Qualcomm har lämnat in flera stämningar i Kina för att stoppa både tillverkning och försäljning av Apples iPhones i landet. Konflikten mellan de två teknikjättarna har pågått ett tag och Qualcomm har tidigare lämnat in ett klagomål till International Trade Commission i USA och hävdat att Apple bryter mot flera patent.

Mobil - 31 okt 17 kl. 08:54

Apple uppges slopa Qualcomm-chipp i sina enheter

Den bittra och infekterade striden mellan chippjätten Qualcomm och Apple kan ta en aningen oväntad vändning. Om man får tro källor till Wall Street Journal så står Apple nämligen i begrepp att slopa Qualcomms komponenter i sina kommande Iphone- och Ipad-modeller..

Mobil - 11 dec 18 kl. 08:59

Apple överklagar säljförbud för Iphone i Kina

Tjafset mellan Qualcomm och Apple fortskrider med oförminskad kraft. Häromdagen fick Qualcomm gehör för sitt krav på ett säljstopp för flera Iphone-modeller i Kina, något som Apple nu överklagat..

Mobil - 07 jul 17 kl. 09:18

Qualcomm försöker förbjuda Iphone-försäljning i USA

Det råder sedan en tid tillbaka en bitter patentstrid mellan chippjätten Qualcomm och Apple. Qualcomms senaste drag är nu att försöka få till stånd ett förbud mot all Iphone-försäljning i USA. En formell begäran har lämnats in till den amerikanska handelskammaren..

Mobil - 14 dec 18 kl. 09:33

Apple hoppas kunna häva Iphone-stopp i Kina med en uppdatering

I den senaste ronden i striden mellan Qualcomm och Apple, så har den amerikanska chippjätten nu fått gehör för en begäran om import- och säljstopp för Iphone i Kina. Men Apple sätter hoppet till att en uppdatering ska kunna häva en eventuell bannlysning..

Corren - 25 mar 13 kl. 20:12

Tio östgötar skyldiga en miljard

Två äldre män i Linköping har skulder på 339 miljoner kronor vardera och toppar därmed skuldligan i Östergötland..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 15:21

Diös vd: ”Aktien är ikapp”

”Kapitalet finns i Stockholm men fastigheterna i Norrland och Dalarna. Därför har aktien varit orimligt lågt värderad”, säger Knut Rost, vd för Diös. Men efter årets kursuppgång på drygt 30 procent börjar värderingen komma ikapp..

Affärsvärlden - Igår: 11:18

Debenhams tokrasar - ägarna kan förlora allt

Den brittiska butikskedjan Debenhams aktie rasade 62 procent i London under fredagsförmiddagen efter att bolaget varslat ägarna att man påbörjat samtyckesprocess gällande ett nytt nödlån på upp till 200 miljoner pund för att möjliggöra omstrukturering av bolaget..

Affärsvärlden - Igår: 13:14

Bolund om Swedbank: Det räcker inte med en internutredning

Finansmarknadsminister Per Bolund tycker inte att den utredning som Swedbank har gjort räcker för att få klarhet..

Affärsvärlden - Igår: 15:03

Nokia rasar efter avslöjanden om dataläcka

Norska NRK släppte i dag nya uppgifter kring den kinesiska dataläckan gällande telefonmodellen Nokia 7 Plus som avslöjades under torsdagen. Vid 13-tiden var aktien ned runt 7 procent..

Affärsvärlden - Igår: 14:36

Norska finansinspektionen har hittat brister i bankers penningtvättsarbete

Den norska finansinspektionen har hittat flera brister i bankers arbete mot penningtvätt..

Affärsvärlden - Igår: 14:52

Börsplus: Forskningsbolaget köpvärt för den riskbenägne

Nanexa har gjort viktiga framsteg under det senaste året, särskilt genom att starta ett eget produktprojekt som nyttjar bolagets Drug Delivery-plattform, anser SvD Börsplus..

Affärsvärlden - Igår: 14:08

Börsras för ståltillverkare efter svaga europeiska data

Ståltillverkarna hörde på fredagen till de största förlorarna på de europeiska börserna sedan inköpschefsindex från flera länder kommit in under förväntningarna och ökat oron för konjunkturläget..

Affärsvärlden - Igår: 14:11

Alecta stämmer in i kritiken mot Swedbanks rapport

Pensionsförvaltaren Alecta, som äger nästan 5 procent av aktierna i Swedbank, stämmer in i kören av kritiker gällande bankens senaste besked i penningtvättsfrågan..

Affärsvärlden - Igår: 13:19

Per Bolund föreslås till nytt språkrör för Miljöpartiet

Miljöpartiet föreslår Per Bolund, finansmarknadsminister, som nytt manligt språkrör när Gustav Fridolin avgår vid partiets kongress i maj..

Affärsvärlden - Igår: 13:28

Aktierna som lyfter på börsen

Stockholmsbörsen inledde fredagens handel på lätt plus men vände sedan ned när både franskt och tyskt inköpschefsindex visade vara sämre än väntat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.