DI > Ekonomi

Thursday, 21 March, 21:37

Liknande nyheter

Taggar: Svag, krona, hjälper, H&M, dystra, siffrorunder , ytan
UT - 16 nov 13 kl. 07:27

Gällstadelever hjälper barn på Filippinerna

En enda krona kan göra skillnad för barnen i Filippinerna. Därför samlar elever på Gällstad skola in pengar till tyfonens offer. Initiativet kom från eleverna själva.

DalaDemokraten - 12 apr 16 kl. 11:43

Lions hjälper flyktingar i Turkiet: "Varje krona når fram"

– Vi säger att varje krona når fram, de omkostnader vi har betalas med medlemsavgifter. Nu har jag själv sett det..

YLE - 02 feb 16 kl. 04:13

"Tänkande" superdator hjälper läkaren att vårda prematurer

Artificiell intelligens har börjat användas i vården i Finland. På intensivvårdsavdelningen vid Barnkliniken i Helsingfors hjälper ett kognitivt datasystem läkarna att förebygga blodförgiftning hos för tidigt födda spädbarn. Barnkliniken tar hand om ungefär 140 för tidigt födda varje år och cirka var tionde får blodförgiftning.

YLE - 02 feb 16 kl. 04:13

Artificiell intelligens hjälper läkaren att vårda prematurer

En "tänkande" superdator har börjat användas i vården i Finland. Ett sådant här kognitivt datasystem hjälper läkarna att förebygga blodförgiftning hos för tidigt födda spädbarn. Det ska också testas i cancervården och i att analysera patientjournaler.

YLE - 18 jan 14 kl. 13:49

Låt inte hunden gå ut på svag is!

Håll hunden alltid kopplad nära svaga isar. Det rådet ger erfaren hundägare i tider då svaga isar hotar både hundägare och hunden. - Om en hund går ner sig i svag is så skall man inte hoppa efter och försöka rädda hunden speciellt om man rör sig i okända vatten, säger slädhundägaren Anders Myntti på Södra Vallgrund i Vasa skärgård.

YLE - 25 mar 17 kl. 07:00

På Pixnekliniken hjälper man människor att finna sitt värde

Att vara missbrukare handlar inte om att vara svag, säger Alex Granqvist. Han, Susanna Gröndahl och Maria Hagberg berättar om sina erfarenheter om missbruk och den hjälp de fått på Pixnekliniken i en ny radiodokumentär. Det är en lång och snirklig väg de gått igenom för att landa i en rätt vanlig, trist vardag.

Norrtelje Tidning - 20 aug 12 kl. 21:24

Stark krona försvagar Holmen

Eurons ras mot den svenska kronan stjälper Holmen och stora delar av exportindustrin. Om den låga eurokursen blir varaktig riskerar Hallsta pappersbruks ägare att förlora flera hundra miljoner kronor..

Cornucopia - 09 mar 15 kl. 20:13

Svagare krona ger 27% dyrare Apple-datorer

Church of S:t Jobs (NASDAQ:AAPL) lanserade en ny Macbook och uppgraderade även Macbook Air och arbetshästen Macbook Pro med nya processorer och snabbare fast minne ("flashhårddisk"). Den svagare svenska kronan slår igenom och priserna på de olika grundmodellerna stiger rejält, med prishöjningar på runt 21 - 27%

Normalt sett brukar en ny generation säljas till samma pris som den föregående, men det gäller inte här. Med en KPI-inflation på -0.

Cornucopia - 10 mar 15 kl. 07:19

Svagare krona: iPhone höjs med 16 - 19% i pris

Inte bara de nya Macbook Pro har höjts kraftigt i pris. Mer intressant för allmänheten är att iPhone har höjts kraftigt i pris och kostar nu 16.2% till 18.

DI - 04 maj 18 kl. 15:26

Klen krona ger oväntad bonus för Hexagons aktieägare

Efter rapportbesvikelsen kan Hexagons aktieägare trösta sig med kronans försvagning. Valutaraset hjälper nämligen till att lyfta den stundande utdelningen. Även flera andra svenska börsbolag delar ut i utländska valutor.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

May uppges vara redo att acceptera avtalslös brexit

Medan diskussionerna fortsätter i Bryssel rapporterar flera brittiska medier att premiärminister Theresa May är redo att acceptera ett avtalslöst utträde. Bland annat uppger källor inom regeringen för tidningen Guardian att risken för en avtalslös brexit har ökat tydligt..

DI - 15 minuter sedan

Macron håller minitoppmöte med Kina

Frankrikes president Emmanuel Macron plockar med sig såväl Tysklands förbundskansler Angela Merkel som EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker när han tar emot Kinas president Xi Jinping på tisdag..

DI - 15 minuter sedan

Larmet: Äldre befolkning pressar Portugals ekonomi

Antalet personer i arbetsför ålder i Portugal kommer att minska med nära en tredjedel fram till år 2050, enligt en rapport från Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, OECD..

DI - 30 minuter sedan

Fjärde generationen Ax:son Johnson: “Haft en stark förebild i Antonia”

Caroline Berg är den femte generationen som styr i handelsjätten Axel Johnson AB.  ”När jag tog över kände jag mig redo. Jag tycker att ansvar är kul och får energi av det”, säger hon i sin första stora intervju.

DI - 45 minuter sedan

Teknikfest på Wall Street – S&P 500 går mot stark stängning

Storbolagsindexet S&P 500 går mot sin högsta stängningskurs sedan mitten av oktober på torsdagskvällen. Wall Street stiger med stöd av teknikaktier..

DI - 1 timme sedan

S-veteranen vill samarbeta med M i migrationsfrågan

Lars Stjernkvist var under åren 1991-1998 riksdagsledamot och eller åren 1999-2004 var han Socialdemokraternas partisekreterare. Efter partiets sämsta val i mannaminne hoppas han nu att partierna vågar ta tag i de tuffa frågorna. .

DI - 1 timme sedan

Boeing ska installera säkerhetsalarm i 737 Max – kostade extra tidigare

Flygplanstillverkaren Boeing kommer att installera ett särskilt säkerhetsalarm i flygplan inom 737 Max-programmet efter olyckorna i Indonesien och Etiopien. Enligt brittiska Financial Times har Boeing tidigare tagit extra betalt av kunderna för tjänsten..

DI - 1 timme sedan

Cantargia genomför riktad nyemission om 106 miljoner kronor

Styrelsen i bioteknikbolaget Cantargia har beslutat att genomföra en riktad nyemission om cirka 106 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Så blir du en vinnare om vd:n får sparken

Swedbank är pressat och Birgitte Bonnesen kämpar för sitt vd-liv.  Att sparka vd:n har inte varit någon universalkur för aktien. Däremot att lyssna på marknaden – den har oftast haft rätt.

DI - 1 timme sedan

Deutsche Bank har inlett due diligance-arbete för fusion med Commerzbank

Deutsche Bank har börjat besiktningsarbetet inför en eventuell fusion med Commerzbank. Det meddelade vd:n Christian Sewing den tyska storbankens styrelse på torsdagen enligt Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.