PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 23 March, 22:04

PrivataAffärer - 15 mar 19 kl. 08:53

Nya uppgifter om Swedbank i penningstvättshärvanRapporten är från september 2018. Samma höst förnekade bankens vd Birgitte Bonnesen att banken skulle vara inblandad i den penningtvättshärva som hade rullats upp kring Danske Bank i Estland. Birgitte Bonnesen och kommunikationsdirektör Gabriel Francke Rodau hänvisade då till en intern rapport vars slutsatser bankledningen inte har velat avslöja under vinterns härva. ”Nu har vi gått igenom allting och vi har avslutat den här genomgången, för det finns ingenting”, sade Birgitte Bonnesen till Dagens Industri i oktober 2018. Men enligt Svt:s Uppdrag granskning bekräftar rapporten programmets tidigare avslöjande om misstänkt penningtvätt.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Swedbank, Birgitte Bonnesen, Danske Bank, Estland, Bonnesen, Gabriel Francke Rodau, Dagens Industri, Svt, Uppdrag, Danske, Swedbank Compliance, Swedbanks, The Russian Laundromat, Ryssland, Di, OCCRP

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya uppgifterom , Swedbanki , penningstvättshärvan
Dagens PS - 04 jul 18 kl. 10:59

JUST NU: Bankhärvan växer – aktien rasar

Danske Banks penningtvättsskandal i Estland har nu vuxit sig till motsvarande 70 miljarder kronor, dubbelt så mycket som tidigare känt. Det skriver Dagens industri med hänvisning till Köpenhamnstidningen Berlingske. Den nya storleken på den misstänkta penningstvättshärvan gör den till en av de största kända i Europa.

Dagens PS - 19 sep 18 kl. 12:46

Nordea-bossen dras in i penningtvättshärvan

Björn ”Nalle” Wahlroos vill inte kommentera uppgifterna. Däremot säger Sampos investorrelations- och kommunikationsspecialist Mirko Hurmerinta så här, enligt SvD Näringsliv: ”Under den tid vi ägde banken märkte vi inte några kriminella aktiviteter och vi har inte varit del av någon undersökning, så vitt vi vet”. Björn Wahlroos är ordförande för och stor ägare i Sampo, som i sin tur är Nordeas huvudägare.

Dagens PS - 04 mar 19 kl. 07:14

Penningtvättshärvan oroar Svenska kyrkan

Svenska kyrkan är en stor och viktig kund för Swedbank och nu har två chefer därifrån haft möte med bankens ledning. I torsdags träffade träffade Gustaf av Ugglas, ekonomi- och finanschef, och Anders Thorendal, finanschef för Svenska kyrkan, representanter för Swedbanks ledning med anledning av anklagelserna om penningtvätt i Baltium, skriver tidningen Dagen och hänvisar till Kyrkans tidning. Anders Thorendal uppger för Kyrkans tidning att Svenska kyrkan nu inväntar resultatet av externa utredning som Swedbank tillsatt.

DN - 15 mar 19 kl. 12:31

Storägaren backar Swedbanks-vd trots nya uppgifter

Folksam backar Swedbank-vd:n Birgitte Bonnesen trots nya uppgifter i penningtvättshärvan. Storägaren står fast vid sitt beslut om att rösta för ansvarsfrihet på årsstämman i slutet av mars..

VA - 20 feb 19 kl. 08:26

Avslöjande: Suspekta transaktioner för 40 miljarder gör Swedbank misstänkt i penningtvättshärvan

SVT:s Uppdrag granskning uppger att minst 40 miljarder kronor har slussats mellan misstänkta konton i Swedbank och Danske Bank i Baltikum. .

Dagens PS - 20 feb 19 kl. 07:28

”Massiv skandal” avslöjad i Swedbank

Storbanken anklagas för ”systematisk penningtvätt”. Minst 40 miljarder uppges ha slussats mellan misstänkta konton. Det uppseendeväckande avslöjandet görs av Uppdrag granskning och SVT Nyheter, som under flera månader granskat Swedbank och tagit del av hemliga dokument.

Expressen - 20 feb 19 kl. 11:24

Pengar från jättekupp kan ha skickats till Swedbank-kontor

Nya kommer nya uppgifter om Swedbank och inblandningen i penningtvättshärvan i Baltikum.SVT:s ”Uppdrag granskning” avslöjar att motsvarande 150 miljoner kronor från gigantisk rysk skattekupp passerat Swedbank i Baltikum..

DalaDemokraten - 21 mar 17 kl. 13:58

Fler svenska banker pekas ut i penningtvättshärva

Nu pekas även Handelsbanken, SEB och Swedbank ut i den stora ryska penningtvättshärvan, uppger danska Berglinske Business.
Även företaget Ericsson dras in i den växande skandalen..

ÖstersundsPosten - 21 mar 17 kl. 13:58

Fler svenska banker pekas ut i penningtvättshärva

Nu pekas även Handelsbanken, SEB och Swedbank ut i den stora ryska penningtvättshärvan, uppger danska Berglinske Business.
Även företaget Ericsson dras in i den växande skandalen..

Dalarnas tidningar - 21 mar 17 kl. 13:58

Fler svenska banker pekas ut i penningtvättshärva

Nu pekas även Handelsbanken, SEB och Swedbank ut i den stora ryska penningtvättshärvan, uppger danska Berglinske Business.
Även företaget Ericsson dras in i den växande skandalen..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 13:44

Nokia tappar stort på uppgifter om dataläcka

NRK har fått nya tips, bland annat från den serbiske programmeraren Milan Kragujevic, som hävdar att läckaget varit pågående sedan minst nio månader tillbaka. Dataläckage har också konstaterats från en telefonmodellen Nokia 2, rapporterar NRK. Den serbiske programmeraren skrev om läckan redan i juni 2018 i tidningen Hacker News, en läcka som skedde genom appen ”Autoregistration”.

PrivataAffärer - Igår: 13:24

Ministern underkänner Swedbanks utredning

Läs även: Browder sågar Swedbankrapporten Han vill att Swedbank samarbetar med myndigheterna och lägger alla korten på bordet. Det uppger SVT, som hänvisar till ett SMS från Bolund.  .

PrivataAffärer - Igår: 13:21

Credit Suisse: Inga nya besked från Swedbank

”Det ges ingen indikation på den totala summan av misstänksamma transaktioner. Det saknas en bredare analys av suspekta kunder utöver de 50 namn som SVT angav samt en analys av Swedbanks arbete för att förebygga penningtvätt liksom av bankens procedurer för att ta in kunder och avsluta kundrelationer i Sverige och Baltikum”, skriver Credit Suisse. Därutöver saknas det information över antalet medarbetare inom regelefterlevnad samt transaktionsrapportering under de centrala åren 2007 till 2015, anser Credit Suisse.

PrivataAffärer - Igår: 12:17

Trading Direkt: Swedbankgranskningen och dagens vinnare

Största delen av programmet består av teknisk analys på bland annat Telia, Skanska och JLT. Dessutom diskuterade vi svag PMI-data och kronkursreaktionen som följde. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ferroamp, Newsday Tobbe Roséns tekniska analyser: Index: OMXS30, DAX, S&P500 Aktier: Atlas Copco, Swedbank Valutor: USD/SEK, EUR/SEK, Råvaror: Koppar, Guld, Råolja Tittarönskemål: H+H International, Cloetta, Oncopeptides, Invent Medic, Nestlé, Björn Borg, Semafo, JLT, Oasmia, Intrum, Scandinavian Enviro Systems, Telia, Skanska, BioArctic, Africa Oil  .

PrivataAffärer - Igår: 11:38

Bästa korten på utlandsresan

Att använda betal- eller kreditkort i utlandet kan bli en dyr affär med uttagsavgifter och valutapåslag. Bland skräckexemplen finns Collector Easycard MasterCard där uttagsavgiften ligger på 4 procent och valutaväxlingspåslaget på 2 procent. Tar du ut pengar i en automat går alltså hela 6 procent bort i avgifter.

PrivataAffärer - Igår: 11:43

Bonnesen: Olyckligt svar i höstas

Läs även: Fortsatt förtroende för Bonnesen Flera bedömare tolkade Swedbanks samlade budskap i höstas som att banken inte hade hittat någonting misstänkt i sina genomgångar. – Det var olyckligt – jag skulle ha givit mycket mer kontext. Jag skulle ha berättat att jag talade om det fåtalet kunder som kom ut i media i samband med Danske, säger hon efter alla de frågor som hon har fått från olik

PrivataAffärer - Igår: 11:26

Hernhag: Fem aktier inför utdelningssäsongen

Köp Marcus Hernhags bok: Bli rik på aktieutdelning Jörgen: Kan du lista tre bra utdelningsaktier man borde ha i portföljen inför utdelningssäsongen?
Marcus: Millicom och Tele2 är två alternativ inom teleoperatörerna. Bilia och SJR inom tjänstesektorn och jag lutar åt Beijer Alma inom industrin.

PrivataAffärer - Igår: 10:50

Scandic: ”Flera tillväxthämmande faktorer framöver”

”På kort sikt räknar vi med att bolaget missar konsensusförväntningarna detta år, givet de höga utbudsnivåer som väntas i två av bolagets hemmamarknader”, skriver Berenberg och hänvisar till Norge och Danmark som tillsammans står för 38 procent av bolagets försäljning och 37 procent för ebitda. Denna obalans i utbud kommer att få en stor effekt på Scandics intäktsmått, så kallade revpar (intäkt per tillgängligt rum), enligt investmentbanken. På medellång till lång sikt är ett hotellbolags pipeline en viktig faktor vad gäller strukturell tillväxt.

PrivataAffärer - Igår: 09:28

Browder sågar Swedbankrapporten

Läs även: Fortsatt förtroende för Bonnesen Fortfarande lyser klargöranden gällande vem som visste om penningtvättsproblemen inom Swedbank och vad de gjorde åt saken, skriver Bill Browder. ”Den här rapporten fokuserar enbart på 50 konton som identifierats av SVT när det egentligen rör tusentals konton med miljontals transaktioner som måste analyseras”, skriver finansmannen. ”Vi och alla andra

PrivataAffärer - Igår: 09:02

Så går det för dagens nykomlingar

På First North debuterade Ferroamp, ett elhanteringsföretag som säljer lösningar för energi- och effektoptimering till fastighetsägare. Enligt egen utsago drar bolaget nytta av marknadstillväxten för solceller, elbilar och batterier. Ferroamps nyemission på 40 miljoner kronor inför listningen på First North tecknades till cirka 90,2 procent fördelat på omkring 825 tillkommande ägare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.