Expressen > Nyheter

Sunday, 24 March, 11:49

Expressen - 15 mar 19 kl. 03:02

Terroristen: Hämnd för Ebba ÅkerlundUppemot 40 personer befaras ha dött i skottlossningar vid åtminstone två moskéer i Christchurch i Nya Zeeland, på fredagseftermiddagen lokal tid. En person med australiensiskt medborgarskap som kallar sig Brenton Tarrant uppger sig vara en av gärningsmännen, skriver Daily Mail. I ett manifest uppger han att attacken är en hämnd för elvaåriga Ebba Åkerlunds död. Svenska Ebba dog i terrordådet på Drottninggatan i Stockholm.– Min kommentar är att jag tycker att det är oerhört tragiskt att Ebbas namn missbrukas i politisk propaganda, säger Ebbas mamma Jeanette Åkerlund.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ebba Åkerlund, Christchurch, Nya Zeeland, Brenton Tarrant, Daily Mail, Ebba Åkerlunds, Ebba, Drottninggatan, Stockholm, Ebbas, Jeanette Åkerlund, Anton Lundin Pettersson, Trollhättan

Dela artikeln

7405 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Terroristen, Hämndför , Ebba, Åkerlund
SvD - 22 mar 16 kl. 11:25

Belgisk kriminolog: "Kan vara en hämnd"

Om islamister ligger bakom tisdagens terrordåd i Bryssel, kan det mycket väl röra sig om en hämnd för gripandet av den misstänkte Paris-terroristen Salah Abdesalam nu i veckan, tror Letizia Paoli, professor i kriminologi vid Leuven-universitetet. Belgisk polis har de senaste månaderna arbetat hårt för att förhindra terrorattacker, men är fortfarande dåligt organiserad och lider brist på kompetens, menar hon..

Expressen - 16 jun 16 kl. 14:49

Terroristen skrev på Facebook: IS hämnd

Massmördaren Omar Mateen i Orlando ringde en tv-kanal under massakern. Nu visar det sig att han även skrev på Facebook – samtidigt som han sköt ner sina offer. "Smaka nu på Islamiska statens hämnd", ska han ha skrivit, uppger ABC News..

Sydsvenskan - 11 dec 17 kl. 16:03

New York-terrorist: En hämnd för USA-bomber

Den explosion som skakade en tunnelbanestation på Manhattan i New York var ett försök till terrorattack, enligt stadens borgmästare. Fyra personer skadades, inklusive gärningsmannen som har gripits. Den misstänkte 27-årige terroristen hade enligt polis.

Expressen - 15 mar 19 kl. 12:11

Terroristens propaganda: Spred manifest innan dådet

Fyra misstänkta gärningsmän har frihetsberövats efter terrordådet i Christchurch i Nya Zeeland på fredagen.En person med australiensiskt medborgarskap, som kallar sig Brenton Tarrant, uppger sig ha varit delaktig, skriver Daily Mail.  I ett manifest uppger han att attacken är en hämnd för elvaåriga Ebba Åkerlunds död vid terrordådet på Drottninggatan i Stockholm.

YLE - 25 jan 15 kl. 06:09

Fundamentalism - en spegel av samhället

Fundamentalism kan ses som ett religiöst fenomen - men ofta handlar det snarare om ett politiskt uttryck som kan placeras i ett historiskt skeende.
Amish - en strävan efter rötter Amish Bild: EPA/MATTHEW CAVANAUGH
Benämningen fundamentalism sägs ha sina rötter i strängt protestantiska kretsar i USA på 1890-talet där man protesterade mot den moderna naturvetenskapen och mot religionshistorikernas sätt att läsa Bibeln som en historisk text bland andra. De troende stödde kreationism, och ifrågasatte darwinismens bibelkritik.

Dagens PS - 15 mar 19 kl. 12:45

Utpekad terrorist ”äcklar” Pewdiepie

28-åringen livesände när han sköt ihjäl minst 49 människor. Nämner den svenska Youtubestjärnan i klippet. Felix ”Pewdiepie” Kjellberg från Göteborg är bestört över att den misstänkte terroristen nämner honom före den livesända massakern.

Sydsvenskan - 05 jun 12 kl. 06:30

Obehagligt hot

Igår föll domarna mot de fyra män från Sverige som åtalats för att ha planerat en terrorattack i Köpenhamn mot tidningen Jyllands-Posten.En enig tingsrätt i danska Glostrup dömde dem för förberedelse till terrorbrott. Samtliga fick tolv års fängelse.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Moderat politiker Breivik-skämtar om döda barn på Facebook"Kommer ta upp det i partiet"

OSKARSHAMN. Moderaten Johan Teiffel sitter i kommunfullmäktige i Oskarshamn. Han är dessutom ersättare i stadens bildningsnämnd och står på plats 27 när partiet listar kandidater för fullmäktige inför årets val.

BT - 17 dec 14 kl. 16:51

Pakistan i sorg efter skolmassakern

Antalet döda i skolmassakern i Peshawar - det värsta terrordådet i Pakistans historia - är uppe i 148 människor. Runtom i Pakistan sörjer människor offren, medan regeringen lovar nationell samling mot terrorismen. Dödstalet efter attacken på Army Public School i Peshawar har stigit till 148, bekräftar den pakistanska arméns talesman Asim Bajwa för AFP.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Lynette, 73, valde Trump före familjen

WILKES-BARRE. Lynette Villano, 73, är en av Donald Trumps största supportrar. Hennes lojalitet till presidenten har haft ett högt pris.

Expressen - 15 minuter sedan

Peter beställde två mackor – han trodde inte sina ögon

Tv-personligheten Peter Ingemann skulle hålla ett föredrag i Odense.Han hade bara ett krav inför evenemanget – han ville ha två mackor och en flaska mineralvatten. Han fick inga vanliga mackor....

Expressen - 1 timme sedan

Gående man blev påkörd på E22

Bilisten hade inte en chans när fotgängaren plötsligt dök upp på E22 i natt.I 90 km/h blev mannen påkörd..

Expressen - 1 timme sedan

KD-toppen röstade nej till SD-samtal

Behcet Barsom, 53, är en av fem personer i Kristdemokraternas partistyrelse som röstade nej till att samtala med Sverigedemokraterna.  Regionpolitikern var elva år när han och familjen flydde Turkiet och fann ett nytt hem i Sverige och Örebro. – Inom kristdemokratin är jag unik och ovärderlig.

Expressen - 1 timme sedan

Man förföljde kvinna hem – misstänks för våldtäkt

En kvinna i 20-årsåldern upptäckte en främmande man som förföljde henne hem, natten till söndagen. Mannen, som är 25 år, ska sedan ha följt efter henne in i trapphuset – och sedan överfallit kvinnan i bostaden, skriver SVT. 25-åringen är nu misstänkt för försök till våldtäkt, misshandel och grovt hemfridsbrott..

Expressen - 1 timme sedan

Viveca Lärn, 74: Därför har jag lämnat tre makar

Viveca Lärns 75:e födelsedag närmar sig – 75 år av såväl stora framgångar som hårda prövningar.
Nu lyfter hon på locket och berättar om rastlösheten, viktnedgången, ensamheten, sorgen efter sonen – och om anledningen till att hon valt att lämna tre äkta makar.– Varje gång var det jag som ville skiljas, säger den framgångsrika författaren, som nu väljer att avsluta sin skrivargärning med den självbiografiska romanen ”Sladdisen”..

Expressen - 2 timmar sedan

Två journalister får årets Kim Wall-stipendium

Kim Walls minne hedras i år med att det delas ut inte ett – utan två – stipendier till kvinnliga journalister som arbetar i hennes anda.– Det här är saker Kim gärna hade velat skriva. När hon nu inte kan åka ut i världen och skriva så ger det här mening för oss, säger hennes mamma Ingrid Wall till TT..

Expressen - 2 timmar sedan

TV: Beths hyllning till räddningsarbetarna

”Chockad över hur fantastiska människor har varit”.

Expressen - 2 timmar sedan

Stora störningar för tågen efter signalfel

Ett omfattande signalfel vållade stora bekymmer för järnvägstrafiken genom Sydsverige på söndagsförmiddagen.Tågen rullar återigen men förseningar är att vänta..

Expressen - 2 timmar sedan

De drömmer om Sverige – men möter en mardröm

ATEN-LESBOS. Drömmen om Sverige lever. Men mardrömmen blir oftare verklighet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.