SVT > Utrikes

Thursday, 21 March, 20:45

SVT - 15 mar 19 kl. 08:55

Svenskar i Christchurch chockade över terrorattackenVanligtvis lugna Christchurch har nu blivit platsen för det som premiärminister Jacinda Ardern kallar ”Nya Zeelands mörkaste dagar”. – Just nu är jag orolig och känner mig inte riktigt säker, säger Johanna Hartung som befann sig nära attacken mot ena moskén..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Christchurch, Jacinda Ardern, Nya Zeelands, Johanna Hartung

Dela artikeln

33 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskari , Christchurch, chockadeöver , terrorattacken
SVT - 15 mar 19 kl. 08:44

Se polisens ingripande – efter terrorattacken i Christchurch

Flera personer har dödats efter en terrorattack vid två moskéer i Nya Zeeland. Enligt polisen har tre män gripits. I klippet ser man hur två poliser griper en misstänkt person kort efter dådet i Christchurch..

SVT - 16 mar 19 kl. 21:23

Polisen håller presskonferens efter terrordådet i Christchurch

Det har nu nästan gått två dygn sedan terrorattacken i Christchurch i Nya Zeeland. Trots att den misstänkte gärningsmannen är gripen återstår många frågor. Polisen på Nya Zeeland håller en presskonferens på lördagskvällen svensk tid..

GöteborgsPosten - 16 mar 19 kl. 22:12

Polisen bekräftar: 50 offer i Christchurch

Antalet döda i terrorattacken i Christchurch stiger till 50, sedan ytterligare ett offer hittats på en av brottsplatserna..

UNT - 16 mar 19 kl. 22:12

Polisen bekräftar: 50 offer i Christchurch

Antalet döda i terrorattacken i Christchurch stiger till 50, sedan ytterligare ett offer hittats på en av brottsplatserna..

SVT - 17 mar 19 kl. 10:01

De föll offer för terroristen i Christchurch

50 personer miste livet i terrorattacken i Christchurch i Nya Zeeland. Nu kommer uppgifter om vilka de var. Bland offren finns en kvinna som försökte rädda sin rullstolsburna make, en familj som flytt från krigets Syrien – och en treårig pojke..

GöteborgsPosten - 16 mar 19 kl. 22:35

Polisen bekräftar: 50 offer i Christchurch

Antalet döda i terrorattacken i Christchurch stiger till 50, sedan ytterligare ett offer hittats på en av brottsplatserna..

YLE - 15 jul 16 kl. 12:40

"Alla i Nice är chockade"

Eva Tiirikkala blir rörd när hon får frågan vad hon känner och tänker om händelserna kring attacken i hemstad, Nice. Tiirikkala är pensionär och har bott i Nice de senaste tio åren. Just nu är hon på resa, bland annat i Finland.

Nyheter 24 - 23 sep 13 kl. 01:13

Svenskar pekas ut som ansvariga för terrorattacken i KenyaDetta har häntal-Shabaab

WESTGATE. Bara timmar efter terrorattacken mot en lyxgalleria i Kenyas huvudstad tog terrornätverket al-Shabaab på sig ansvaret för dådet via sitt Twitterkonto. Kontot stängdes senare ner av Twitter varpå nätverket, enligt flera utländska medier, startade ett nytt som på mindre än ett dygn fått över 1 200 följare.

Expressen - 22 feb 11 kl. 07:50

Svenskarna i Christchurch: Väldigt, väldigt skrämmande

Minst 65 människor dödades i skalvet i Christchurch i Nya Zeeland. Nu kommer de första rapporterna från svenskar i området. - Väldigt, väldigt skrämmande, säger Diana Johansson till TT..

Dagens PS - 10 apr 17 kl. 08:46

Här är senaste nytt om terrorattacken

”Jag körde på otrogna”, ska mannen ha sagt i polisförhör, enligt Aftonbladet. Fyra människor har avlidit efter terrordådet i fredags eftermiddag – en britt, en belgare och två svenskar. Tre dog på Drottninggatan i samband med lastbilsattacken och en på sjukhus.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Trump vill erkänna Golanhöjderna som israeliska

President Donald Trump vill erkänna Golanhöjderna som israeliska, vilket han skriver på Twitter..

SVT - 5 timmar sedan

40 döda i färjekatastrof utanför Mosul

Minst 40 människor har omkommit i en färjeolycka på floden Tigris nära staden Mosul i Irak, skriver TT..

SVT - 5 timmar sedan

Minst åtta döda vid fabriksolycka

Minst åtta människor har dödats och fem har skadats vid en explosion i orten Ain Sokhna, drygt tio mil öster om huvudstaden Kairo vid Röda havet i Egypten, skriver TT..

SVT - 6 timmar sedan

Europakorrespondenten om brexitkaoset

Theresa May har anlänt till Bryssel för årets första EU-toppmöte. Under mötet ska hon försöka förlänga tiden för utträdet..

SVT - 7 timmar sedan

Misstänkt Utrecht-skytt åtalas för terrorbrott

Den 37-årige man som misstänks för att ha dödat tre personer i en spårvagn i nederländska Utrecht kommer under fredagen att göra sitt första framträdande i rätten, meddelar åklagarna i ett uttalande..

SVT - 9 timmar sedan

Uppgifter: Nokia-mobilen skickar känslig data till Kina

Ägare av mobiltelefonen Nokia 7 Plus kan i flera månader har fått känsliga personuppgifter skickade till en server i Kina. Det avslöjar norska NRK, som har tittat närmare på telefonernas dolda datatrafik. Nu ska finländska Datainspektionen utreda saken..

SVT - 17 timmar sedan

Nya Zeeland stoppar vapen som användes vid terrordåd

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern säger i en presskonferens att man inför ett förbud mot försäljningen av den typ av vapen som användes vid terrorattacken mot en moské förra veckan. Stoppet gäller med omedelbar verkan..

SVT - 17 timmar sedan

Uppgifter: FBI kopplas in i utredningen kring Boeing

FBI är inblandade i utredningen kring certifieringen av Boeings olycksdrabbade 737 Max-plan, det uppger Seattle Times som pratat med anonyma källor med insyn i saken..

SVT - 23 timmar sedan

Nytt besked väntas från May i brexit-frågan

Klockan 21.15 ska Storbritanniens pressade premiärminister Theresa May göra någon form av uttalande utanför residenset på Downing Street nummer 10. SVT Nyheter sänder direkt..

SVT - Igår: 19:15

EU: Orbans parti stängs av från arbete i EPP-gruppen

Efter en lång debatt beslutade EPP att ungerska Fidesz ska stängas av från EPP:s arbete, ett beslut som Orbáns parti säger sig acceptera..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.