Supermiljöbloggen > Nyheter

Monday, 25 March, 00:14

Supermiljöbloggen - 15 mar 19 kl. 08:23

De stora miljörörelsernas årVarför växer massrörelserna i Europa? och kan de ge svaren på dagens kollektiva klimatångestattack? Vår kulturredaktör Joel Gordon Hultsjö finner några av svaren i de nya rörelserna som växt fram i Storbritannien och Frankrike. Den obskyra lilla boken ”Den kommande katastrofen”, skriven av pseudonymen F. K, inleds med frasen: Vi planerar ett attentat. vi har panik inför de globala ekologiska kriserna.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Europa, Joel Gordon Hultsjö, Storbritannien, Frankrike, Den, Sveriges, En, Gula Västarna, Ende Gelände, Tyskland, Extinction Rebellion, Sverige, Greta Thunberg, Europas, Miljöpartiets, Det, Gula, Emmanuel Macrons, Stockholm, Göteborg, Vilken, EU, SMB

Dela artikeln

69 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De stora miljörörelsernas, år
Barometern - 12 okt 17 kl. 06:00

De breda uppgörelsernas dolda agenda

Det var Moderaterna som spräckte traditionen med uppgörelser med Socialdemokraterna i migrationsfrågan när Alliansen i stället gjorde upp med Miljöpartiet. Nu efterlyser Ulf Kristersson åter en uppgörelse med Socialdemokraterna..

Nerikes Allehanda - 14 jun 15 kl. 05:15

Rätt av Åsa Romson – fel i program

Tänk vad rätt Åsa Romson hade i sitt tal på Miljöpartiets kongress i Örebro. Och så fel det står i Miljöpartiets program.I sitt tal på kongressen talade Åsa Romson om hur stora multinationella företag är med och driver utvecklingen för modernare och mer miljövänlig teknik.

Nyheter 24 - 19 nov 13 kl. 19:54

"SD är Sveriges svar på Tea Party-rörelsen"Gustav Holmström

Nästa år är det valår. Ett så kallat supervalår, till och med. När det är valår brukar det vara oerhört populärt att påpeka hur svensk politik ofta, med en fördröjning, följer amerikansk politik.

Kristianstadsbladet - 18 feb 14 kl. 08:32

Pinsam klimatpolitik

Pinsamt, är ordet som miljöprofessor Johan Rockström använder för att EU-parlamentet går längre än vad den svenska regeringen gör när det gäller EU:s klimatmål till år 2030.
Sverige håller på att bli andra rangens nation när det gäller hållbarhetsfrågor, säger Rockström och slår fast att EU skulle behöva minska utsläppen med minst 60 procent till 2030. Nu tycks vi landa på 40 procent.

Alingsås tidning - 08 aug 16 kl. 05:30

Dags för första Nolhagaveckan

En chans för alla att sätta sig in i och diskutera viktiga samhällsfrågor. Så kan Nolhagaveckan beskrivas.
– Veckan är för alla, både unga och gamla, säger Lisbeth Axelsson Lindh i arrangerande PRO Alingsås Nolhagaveckan är ett helt nytt arrangemang – en mötesplats för det offentliga samtalet i en rad frågor som berör oss alla på olika sätt.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 20 mar 19 kl. 16:35

H&M underviker fråga om årlig plastförbrukning

I en ny rapport skriver 150 företag under åtaganden om att drastiskt minska på plasten. Men bara 35 av företagen redovisar hur mycket plast de faktiskt använder och producerar. H&M är ett av storföretagen som väljer att hemlighålla informationen.

Supermiljöbloggen - 18 mar 19 kl. 16:24

Slutreplik: ”Framtiden stavas inte LNG”

När Fredrik Larsson, miljöansvarig Svensk Sjöfart, och Maria Malmkvist, vd Energigas Sverige, svarar på vår debattartikel som publicerades på SMB-debatt är det med en välbekant uppsättning av argument och anekdoter. Låt oss kort reda ut de olika argumenten.   Terminalens syfte  I repliken från Larsson och Malmkvist vill de gärna framställa terminalen som viktig för att ställa om sjöfarten.

Supermiljöbloggen - 18 mar 19 kl. 12:52

Vårt språng från jorden

Hur ska samhället stå pall när klimatkrisen slår ut de globala livsmedelssystemen? Anna Ljungström funderar över uppdelningen mellan natur och kultur. Alla i min omgivning talar om den nya SVT-serien Nedsläckt land.

Supermiljöbloggen - 17 mar 19 kl. 14:56

Forskare söker svar i fossiler efter skydd mot massutrotningar

En nypublicerad studie har kartlagt egenskaper hos arter som överlever massutrotningar. Forskare undersöker nu fossiler i tidigare havstäckta områden för att bättre förstå arter som överlevt tidigare massutrotningar. Förhoppningen är att kunna kartlägga de egenskaper hos dessa arter som gjorde att de lyckades överleva sådana snabba förändringar i deras ekosystem.

Supermiljöbloggen - 16 mar 19 kl. 14:52

SVT publicerar klimatförnekare samma dag som klimatstrejk

På SVT Opinion lät mediehuset igår publicera en debattartikel skriven av rena klimatförnekare. I ytterligare ett debattinlägg menas att Sverige inte har något ansvar för att minska sina utsläpp och att klimatstrejkarna har en dold agenda.  Samma dag som över 1 miljon ungdomar gick ut på gatorna i över 100 länder för att kräva handling mot den pågående klimatkrisen, valde Sveriges Television att ge utrymme åt rena klimatförnekare.

Supermiljöbloggen - 15 mar 19 kl. 10:47

”Hur ofta behöver jag egentligen byta ut mobilen?”

"Hur ofta behöver jag egentligen byta ut mobilen?", frågar sig Jonna Elofsson Bjesse från Medveten Konsumtion idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Idag är det svårt att se ett samhälle utan teknik och internetuppkoppling.

Supermiljöbloggen - 14 mar 19 kl. 14:22

Global klimatstrejk i nära 2000 städer över hela världen

På fredag anordnas klimatstrejker i 106 länder och i 1693 städer. Totalt planeras event den närmsta tiden i 1809 städer. Protesterna som inspirerats av Greta Thunberg har blivit en världsomfattande rörelse.

Supermiljöbloggen - 14 mar 19 kl. 16:17

Januariavtalet är ett hot mot levande skogar

Regeringsöverenskommelsen prioriterar ett litet ohotat särintresse framför artskyddet. Det är fel väg att gå om man vill skydda våra skogar och samtidigt möta klimatkrisen, skriver Anna Ljungström. I förra veckan debatterade riksdagen skyddet av värdefull skog.

Supermiljöbloggen - 13 mar 19 kl. 17:31

Ändrad Golfström kan skapa svår torka i USA

En ny studie från University of Wyoming har studerat samband mellan förändringar i hav och miljö i nordöstra USA sedan istidens slut. Sedan istiden har klimatet skiftat ständigt och utlöst förändringar både i hav och på land. Genom att titta på historiska förändringar i vattennivåer i sjöar, och förändringar i sammansättning av skogar fann forskare att nordöstra USA har blivit allt blötare de senaste 11 000 åren, men att det också funnits sekellånga perioder av svår torka.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.