DI > Ekonomi

Thursday, 21 March, 21:07

DI - 15 mar 19 kl. 08:34

Hägerstrand om Swedbank: ”En svart morgon för svensk bankindustri”Vid en intern granskning förra året identifierade Swedbank suspekta transaktioner med Danske Bank på motsvarande nästan 80 miljarder kronor, uppger flera källor för Di. Det väcker frågor om vd Birgitte Bonnesens uttalanden i höstas..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Swedbank, Danske Bank, Di, Birgitte Bonnesens

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hägerstrandom , SwedbankEn , svart, morgonför svensk , bankindustri
PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Swedbank: Därför överviktar vi svenska aktier

Sverige har en hög andel konjunkturkänsliga bolag, vilket ledde till att svenska bolag tog mer stryk än andra under den turbulenta perioden på börserna i slutet av förra året. Men i och med att sentimentet tydligt förändrades i början av det här året är det naturligt att Sverige startat 2019 upp till 2-3 procentenheter bättre än andra marknader, anser Mattias Isakson, aktiestrateg på Swedbank och en av de ansvariga för bankens strategi. – Vi ansåg att rädslan för konjunktur- och vinstutvecklingen var överdrivet stor och att det därför fanns god potential för återhämtning.

DI - 30 mar 16 kl. 11:42

Hägerstrand: Idermark är ett dåligt val

Di:s börsexpert Anders Hägerstrand sågar valet av ny ordförande i Swedbank efter Anders Sundström, som nu får lämna efter ägarnas motstånd..

DI - 07 mar 17 kl. 12:02

Anders Hägerstrand: Norman motarbetar sin egen bank

Peter Norman motarbetar Swedbank där han själv ingår i styrelsen.  Får den tidigare finansmarknadsministern som han vill och PPM-systemet fasas ut är det en betydande förlust för Swedbank där han själv sitter i styrelsen. Swedbank Robur förvaltar 155 miljarder kronor inom PPM..

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

ABG: Köpläge i Swedbank inför morgondagens granskningsrapport

  ”Ett hyfsat negativt scenario prisas redan in av marknaden”, skriver ABG som höjer riktkursen från 197 till 205 kronor. Aktien handlas kring 180 kronor på torsdagsförmiddagen. I ett positivt scenario har Swedbank upptäckt och rapporterat de misstänkta transaktionerna och gjort sig av med misstänkta kunder.

DI - 09 feb 16 kl. 09:58

Hägerstrand: Krisen är total i Swedbank

Krisen är total i Swedbank, kaos är ett milt ord. Snart kan banken stå utan såväl ordinarie vd, finansdirektör som styrelseordförande..

DI - 15 dec 17 kl. 09:03

H&M-aktien rasar - "Svart dag för ägarna"

H&M rasar på Stockholmsbörsen i den inledande fredagshandeln.  Strax efter öppning var aktien ned över tio procent. "Det är en svart dag för H&M:s ägare", säger Di:s Anders Hägerstrand..

YLE - 09 okt 15 kl. 15:15

Förslag: Nytt skolcentrum i Svartå 2018

Om tre år kan både finska och svenska Svartåbarn gå i skola och daghem i en modern ny byggnad. Det nya huset föreslås byggas intill sportplanen i Svartå. Svartåborna har väntat på sitt skolcentrum sedan 1990-talet.

YLE - 11 okt 15 kl. 09:07

Bybutiken i Svartå vill lära sig arabiska

Den lilla bybutiken i Svartå har fått en ny kundgrupp. Siwa är närmaste butik för de asylsökande i Mjölbolsta, trots att den ligger sju kilometer bort. Men en liten butik i ett litet bysamhälle är inte van vid att plötsligt göra affärer på arabiska.

DI - 21 mar 16 kl. 11:13

Anders Hägerstrand: Kaotisk stämma väntar

Göran Bronner var inte vilken finansdirektörer som helst. Han har i flera år varit viktigare för Swedbank än vd:n Michael Wolf. Att han slutar är illa för ägarna och sätter ordförande Anders Sundström i ännu sämre dager..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

ABG: Nu är Swedbank-aktien köpvärd

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Swedbank till köp från behåll..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Teknikfest på Wall Street – S&P 500 går mot stark stängning

Storbolagsindexet S&P 500 går mot sin högsta stängningskurs sedan mitten av oktober på torsdagskvällen. Wall Street stiger med stöd av teknikaktier..

DI - 15 minuter sedan

S-veteranen vill samarbeta med M i migrationsfrågan

Lars Stjernkvist var under åren 1991-1998 riksdagsledamot och eller åren 1999-2004 var han Socialdemokraternas partisekreterare. Efter partiets sämsta val i mannaminne hoppas han nu att partierna vågar ta tag i de tuffa frågorna. .

DI - 30 minuter sedan

Boeing ska installera säkerhetsalarm i 737 Max – kostade extra tidigare

Flygplanstillverkaren Boeing kommer att installera ett särskilt säkerhetsalarm i flygplan inom 737 Max-programmet efter olyckorna i Indonesien och Etiopien. Enligt brittiska Financial Times har Boeing tidigare tagit extra betalt av kunderna för tjänsten..

DI - 1 timme sedan

Cantargia genomför riktad nyemission om 106 miljoner kronor

Styrelsen i bioteknikbolaget Cantargia har beslutat att genomföra en riktad nyemission om cirka 106 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Så blir du en vinnare om vd:n får sparken

Swedbank är pressat och Birgitte Bonnesen kämpar för sitt vd-liv.  Att sparka vd:n har inte varit någon universalkur för aktien. Däremot att lyssna på marknaden – den har oftast haft rätt.

DI - 1 timme sedan

Deutsche Bank har inlett due diligance-arbete för fusion med Commerzbank

Deutsche Bank har börjat besiktningsarbetet inför en eventuell fusion med Commerzbank. Det meddelade vd:n Christian Sewing den tyska storbankens styrelse på torsdagen enligt Reuters..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: EU vill övertyga Theresa May om en längre förlängning av brexit

Om Storbritanniens premiärminister Theresa May inte lyckas få brexitavtalet godkänt i parlamentet nästa vecka hoppas EU på att övertyga henne om att senarelägga brexit med ytterligare i månader. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 1 timme sedan

Statsvetare: Nytt regeringsunderlag på väg att skapas

Kristdemokraterna har länge förberett ett samarbete med Sverigedemokraterna, och ett nytt regeringsunderlag kan vara på väg att skapas, menar statsvetaren Magnus Hagevi..

DI - 1 timme sedan

Brexitoron fortsätter att sänka pundet

Det brittiska pundet handlas ned kraftigt mot den amerikanska dollarn på torsdagskvällen. Oron stiger efter att ett utkast från EU indikerar att det brittiska parlamentet måste godkänna brexitavtalet för att utträdet ska kunna skjutas upp..

DI - 2 timmar sedan

Ericsson redo att ersätta Huawei i öst

Telekomjätten Ericsson ser möjligheter i Polen efter att landet signalerat att kinesiska Huawei kan blockeras. Det uppger Ericssons Polenchef Martin Mellor för nyhetsbyrån Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.