Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 21 March, 21:34

Dagens PS - 15 mar 19 kl. 08:31

H&M prickar förväntan: ”Hade önskat lite mer”Det säger Anders Hägerstrand i Di-tv efter klädjättens rapportsläpp. Han anser dock att den aktuella rapporten indikerar att ”H&M är tillbaka på banan”, även om han hade hoppat på något lite bättre siffror. ”Jag tror att aktien kommer att stiga”, säger Di:s Hägerstrand vidare. Nyhetsbyrån Direkt konstaterar att H&M:s försäljning steg med 4 procent i det första kvartalet, december-februari, under det brutna räkenskapsåret 2018/2019 jämfört med motsvarande kvartal året innan. Försäljningen som den svenska klädbjässen nu presenterar är exklusive valutaförändringar och moms.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Anders Hägerstrand, Di, Hägerstrand, Direkt, Nyhetsbyrån Direkt, Infront Data

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: H&M, prickar, förväntanHade , önskat, lite, mer
Cornucopia - 07 aug 14 kl. 11:27

Läge binda boräntan på två år?

Generellt är det alltid lönsammast att ha rörlig bolåneränta, och använda ränteskillnaden mot bundna bolåneräntor till att amortera. De senaste fjorton åren har det bara varit lönsamt att binda på två år en enda gång, men frågan är om det är dags nu igen?

Den som band sin bolåneränta på två år i mitten av 2005 gjorde en god affär, då den rörliga räntan därefter inledde en uppgångsfas, samtidigt som 2-årsräntan var lika eller lägre än den rörliga räntan.

Kristianstadsbladet - 31 aug 13 kl. 12:07

Ivrig väntan på Obamas flygplan

För de flesta av oss är det bara en jumbojet, medan några är betydligt mer upphetsade.Det kommer att finnas åtskilliga så kallade spotters på Arlanda när president Obamas Air Force One landar nästa vecka.
Det enklaste är att beskriva spotters som fågelskådare.

Affärsvärlden - 06 feb 15 kl. 07:39

Betsson prickar prognoserna

Spelbolaget redovisar en vinst före skatt som kom in något över förväntan..

Affärsvärlden - 17 jul 15 kl. 07:20

Telia Sonera prickar prognoserna

Såväl teleoperatörens rörelsevinst före av- och nedskrivningar som nettoomsättning blev högre än väntat. Vinsten före skatt kom dock in något under förväntan..

Dagens PS - 30 apr 18 kl. 07:56

SEB prickar inte experternas kalkyl

Rörelseresultatet från storbanken under proffsens prognos. SEB:s rörelseresultat för årets första kvartal landar enligt Dagens Industri på 5,3 miljarder kronor. Det är 4 procent under analytikernas snittprognos, framgår det.

Dagens PS - 29 jan 19 kl. 22:33

Apples rapport infriar förväntan

Teknikjätten Apple redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Omsättningen uppgick till 84,3 miljarder dollar (88,3), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 84,0. Resultat per aktie hamnade på 4,18 dollar (3,89), vilket i stort prickar analytikerkonsensus som låg på 4,20.

Affärsvärlden - 07 feb 19 kl. 08:07

Securitas prickar prognoserna

Securitas rörelseresultat och försäljning kom in något över förväntan..

Cornucopia - 23 feb 19 kl. 18:47

I väntan på Game of Thrones - Reigns: GoT

Väntar du på sista säsongen Game of Thrones? Varför inte spendera den sista tiden med att spela Reigns: GoT, ett kortspel där du försöker härska över Westeros som regent inför white walkers slutliga angrepp. Det är bara att på Tindervis svajpa vänster eller högre och försöka klamra sig fast vid tronen.

VA - 15 mar 19 kl. 08:13

H&M släpper rysarsiffror: Försäljningen över förväntan (med darr på ribban)

Klädjätten H&M i stort sett prickar förväntningarna med försäljningssiffror för perioden december till februari. .

Dagens PS - 18 mar 19 kl. 08:13

Nu kan du skugga hans miljardportfölj

H&M:s vd Karl-Johan Persson har lyckats pricka in ett dussin vinnaraktier. Enligt Di Digital har H&M-chefen investerat 750 miljoner kronor de senaste åren i startupbolag. ”Investeringarna är förmodligen värda över en miljard kronor i dag.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 9 timmar sedan

19-åring miljonär på briljant affärsidé

Marknaden är gigantisk och pengarna bara rasar in för den påhittiga tonårstjejen. Brittiska Beau Jessup, som hon heter, var bara 16 år när hon fick sin snilleblixt. Det var i samband med att hon följde med sin pappa på en Kinaresa och kom i kontakt med en kvinna som ville ha hjälp att komma på ett engelskt namn till sin treåriga dotter, berättar Dina Pengar i Expressen och hänvisar till australiska News.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Spotify hett bland unga talanger

Det svenska musikundret näst populärast inom data/it och ekonomi, visar Universum senaste barometer. Google brukar vara det bolag som figurerar mest i topp som den högst rankade arbetsgivaren, och gör det även denna gång. Sökjätten placeras överst i tre kategorier: data/it, civilingenjör och ekonomi.

Dagens PS - 11 timmar sedan

FBI: Hur kunde planen godkännas?

Den amerikanska federala polismyndigheten, FBI, har anslutit till utredningen av hur Boeings Max-flygplan blev godkänt i USA, enligt The Seattle Times. Enligt tidningen håller FBI på att assistera utredare från luftfartsmyndigheten, FAA, i en stor utredning av flygplansmodellen. Boeing och FAA, som godkände flygplansmodellen för två år sedan, är under stor press sedan kraschen av Ethiopian Airlines 302 den 10 mars.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Snart släpps världens första 5G-mobil

Samsung Electronics ska börja sälja sin första 5G-smartphone, Galaxy S10 5G, den 5 april. Det har företaget uppgett på torsdagen, skriver Korea Herald. Mobilen kommer att göras tillgänglig i Samsung-butiker och via nätet.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Sparkade vd:n tjänar 560.000 kr – om dagen

Svenska toppchefen har fått jordens revansch. Ingen svensk företagsledare har någonsin haft så bra betalt. Det här skriver Dagens Industri i sin pappersutgåva i dag, torsdag, och den toppchef som det handlar om är Hans Vestberg, numera vd för den amerikanska mobiljätten Verizon och tidigare vd för det svenska telekombolaget Ericsson, som han fick sparken från.

Dagens PS - 14 timmar sedan

SD:s lappkast – redo att sälja Telia

Sverigedemokraterna har svängt och vill nu sälja delar av statens ägande i telekomjätten Telia, skriver Dagens industri. SD står redo att sälja bolaget med undantag för den infrastruktur som bedöms ha säkerhetspolitiska värden. Det som har fått partiet att byta fot kring Telia är bolagets aviserade köp av Bonnier Broadcasting.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Hoten inte borta på rekordnära börs

”De här tecknen på att konjunkturen mattas av har fortsatt och i vissa fall till och med eskalerat”. Det konstaterar Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, i en intervju med Dagens Nyheter och nämner att oron särskilt märks i Kina och Europa. Tidningen skriver att Stockholmsbörsen rycker fram och att raset när aktiemarknaden skakade i höstas snart tagits igen på bara några månader.

Dagens PS - 14 timmar sedan

AFV: Slå till på köpvärd aktietrojka

Affärsvärlden ger köpråd för Vitec, Stora Enso och B3 Consulting i den senaste utgåvan. Tidningen ger säljråd för Addech, en rekommendation som blev känt redan på onsdagen. Mjukvarubolaget Vitec Software växer snabbt och nästan uteslutande genom förvärv.

Dagens PS - Igår: 10:27

Bedömare: Ryssland nästa för Spotify

Musikströmningstjänsten Spotify väntas till sommaren gå in på den ryska marknaden enligt Sberbank CIB. Samtidigt väntas även inhemska teknikjätten Yandex släppa en egen musiktjänst bedömer banken, enligt nyhetsbyrån Tass. Spotifys vd Daniel Ek sade redan för ett år sedan att man arbetade med att lansera på några av världens största marknader som Indien, Ryssland och Afrika.

Dagens PS - Igår: 09:44

Här sker de flesta företagskonkurserna

Företagskonkurserna ökade med 1 procent under februari, enligt statistik från kreditinformationsbolaget UC. Hittills i år var motsvarande siffra 7 procent. ”Vart femte företag som går i konkurs i Stockholms län tillhör byggbranschen, vilket innebär att Stockholms byggare är extra utsatta just nu.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.