VA > Ekonomi

Thursday, 21 March, 21:32

Liknande nyheter

Taggar: H&M, släpper, rysarsiffror, Försäljningenöver , förväntanmed , darr, ribban
HBL - 08 maj 13 kl. 06:29

Tukes täpper till lustgasförsäljningen

Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes) tänker använda sig av företagsvisa förbud för att få bukt med försäljningen av lustgas i berusande syfte. Förbud övervägs om det är uppenbart att företaget säljer lustgasen till personer som vill berusa sig, konstaterar Esa Nikunen som ansvarar för kemikalieproduktövervakningen.
De företag som säljer lustgas bör ge en utredning över sin verksamhet till Tukes.

DI - 3 timmar sedan

Försvaret vill stoppa försäljningen av Telia

Försvarsmakten avråder bestämt från en försäljning av Telia och varnar för ”allvarliga konsekvenser” om staten släpper kontrollen över bolaget. Det visar dokument som Di har tagit del av.  Och Di kan också avslöja att det fanns långt gångna säljplaner för Telia under alliansregeringen, planer som stoppades av Försvarsdepartementet.

Kristianstadsbladet - 03 jul 13 kl. 13:41

Pr-knep i fokus när Jay-Z släpper nytt

Med Daft Punk och Kanye West bakom sig är det rapstjärnan Jay-Z:s tur att släppa ett av årets mest omtalade album. Men det är inte musiken som har stått i fokus inför skivsläppet, utan att kunderna till ett mobilföretag får albumet före alla andra.
I mitten av juni avslöjade hiphop-giganten Jay-Z att hans nya skiva, med det bombastiska namnet "Magna carta holy grail", skulle släppas den 4 juli.

SR - 10 sep 15 kl. 15:52

Ikea ökar försäljningen

I dag släpper Ikea sina globala försäljningssiffror för verksamhetsåret 2015. Försäljningen ökade med över 11 procent till nästan 300 miljarder i svenska kronor..

Dagens PS - 29 nov 18 kl. 17:04

Nu vinstvarnar MQ – försäljningen sviker

Klädkedjan MQ vinstvarnar för det första kvartalet, enligt ett pressmeddelande. ”Den svaga utvecklingen som vi såg i det fjärde kvartalet 2017/2018 har fortsatt inledningsvis i det första kvartalet 2018/2019. Försäljningen under de två första månaderna har inte utvecklats enligt förväntningarna i en mycket utmanande marknad, medan november har visat en positiv utveckling”, skriver MQ.

PrivataAffärer - 30 nov 18 kl. 07:49

Krisande spelbolaget släpper budgetversion av spel

Det rör sig inte om en traditionell prishalvering, men sett till det spelinnehåll som i dag finns tillgängligt blir OTWD i princip 50 procent billigare. Den nya så kallade ”Starter Edition” av OTWD innehåller säsong ett och kostar 24:99 euro. Det kan jämföras med den ”Standard Edition” som hittills sålts för 49:99 euro som innehåller både säsong ett och två.

Supermiljöbloggen - 28 jul 14 kl. 11:28

Hur mycket släpper din mat ut?

En stor studie gjord i Storbritannien har undersökt hur över 55 000 personers dieter påverkar miljön - och köttätare släpper ut nästan dubbelt så mycket som personer som inte äter kött. Fram till år 2050 behöver vi sänka våra växthusgasutsläpp till två ton per person om vi ska lyckas begränsa den globala uppvärmningen till max två grader. Med en genomsnittlig köttkonsumtion på 134 gram per dag hamnar svenskar i studiens högsta kategori (se faktaruta), vilket ger oss utsläpp på över 2,6 ton per person och år - endast för maten.

SR - 14 feb 18 kl. 09:54

Klädjätten H&M släpper tidigare okända siffror

Inför koncernen H&M:s kapitalmarknadsdag släpper klädjätten siffror som redovisar onlineförsäljningen..

Dagens PS - 20 feb 18 kl. 08:24

I dag släpper Venezuela nationella kryptovalutan

Venezuela kommer under tisdagen att inleda en förtidsförsäljning av sin nationella kryptovaluta, petro, uppbackad av landets olika råvarureserver, däribland oljan. Det rapporterar CNBC. Den nya valutans regulator uppgav i fredags att försäljningen kommer att locka till sig intresse från Mellanöstern och Turkiet, men även USA och Europa.

DI - 15 mar 19 kl. 07:47

H&M släpper försäljningsrapport

DiTV extrasänder med anledning av att H&M släpper sin rapport för den totala försäljningen under första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår..

Fler nyheter från VA

VA - 5 timmar sedan

De betalar för att gillas på nätet – Alibaba cashar in på udda fenomen som sprider sig i Kina

Kinesiska e-handelsbjässen Alibaba satsar på att vi kan tänka oss betala för att bli överösta med komplimanger. .

VA - 5 timmar sedan

Utspelet: Busch Thor öppnar för samtal med SD

Kristdemokraterna måste tänka i nya banor i tomrummet efter Alliansen, enligt KD-ledaren. .

VA - 6 timmar sedan

Nya teorin bakom kronans krasch: ”Toxisk valutapolitik” från Riksbanken

Kombinationen av negativa räntor och obligationsköp skrämmer bort investerare från svenska kronan, enligt Nordeas chefsvalutastrateg. .

VA - 7 timmar sedan

Grundaren välkomnar beskedet som just fick hans förmögenhet att rasa: ”Inte ett dugg orolig”

En avbruten fas 3-studie får forskningsbolaget Bioarctic att falla fritt på börsen – för att sedan handelsstoppas. Men enligt huvudägaren och medgrundaren Lars Lannfelt beror kursreaktionen på ett missförstånd. I själva verket är det positivt för bolaget säger han.

VA - 8 timmar sedan

”Sverige fortsätter leva på gamla meriter – medan vi blir omsprungna av gamla fiskebyar som Shenzhen”

Om Sverige ska fortsätta vara en föregångare inom innovation, kreativitet och tech behövs modiga reformer. Annars löper vi risken att bli omsprungna av fler fiskebyar som Shenzhen, skriver Andreas Hatzigeorgiou, vd Stockholms Handelskammare. .

VA - 10 timmar sedan

Svenske gentlemannamiljardären: ”Jag gav Theresa May rådet hellre inget avtal alls än ett dåligt brexitavtal”

Det är Heads nyskapande carvingskidor som har tagit Johan Eliasch hela vägen från Hahnenkamm till 10 Downing Street. .

VA - 11 timmar sedan

Aktiekursen kollapsade igår – idag rusar nykomlingen efter vd:ns uttalande

Stockholmsbörsen inleder torsdagen med fallande kurser. Hjälmspecialisten Mips revanscherar sig efter gårdagens kraftiga nedställ. På makrofronen märks Federal Reserves räntebesked som lyfte börserna på Wall Street, men bara tillfälligt.

VA - 12 timmar sedan

Förvärvsmaskin och billig skogsaktie haussas av proffsen – ”köpläge för långsiktiga”

Affärstidningen pekar ut 3 svenska aktier som klipp på börsen. .

VA - 12 timmar sedan

Nästa vecka tar hon över Handelsbanken – bryter 150 år av gubbvälde

150 års gubbvälde bryts när Carina Åkerström nästa vecka tillträder som Handelsbankens fjärde koncernchef sedan 2015. .

VA - 12 timmar sedan

”Vad flygbranschen sade till mig i enrum – efter vår uppmaning att halvera flygresorna”

Hur ska flyget kunna finansiera den förändring som behövs om vi som är kunder samtidigt flyger mindre? Så ser åtminstone Transportföretagen på saken och de hade häromveckan bjudit in mig för att berätta om vad flyget faktiskt gör – och vad de vill göra. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.