Världen Idag > Nyheter

Monday, 25 March, 04:24

Världen Idag - 15 mar 19 kl. 08:00

Festival fylld med tro, hopp och kärlekDet är aldrig kört! Det var det bärande temat som löpte som en röd tråd genom den välbesökta Hope Festival i Nya Parken i Örnsköldsvik, som pågick 13-17 februari. Världen idag var på plats..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Hope Festival, Nya Parken, Örnsköldsvik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Festival, fylldmed , tro, hoppoch , kärlek
YLE - 04 nov 15 kl. 09:12

Tro, hopp och kärlek pryder centrum också i år

Symbolerna för tro, hopp och kärlek har varit en del av julfirandet i Jakobstad i över 100 års tid. I år kunde julen ha fått sig en ordentlig törn: Symbolen för tro förlorade sin plats i och med byggarbetet i centrum. De tre symbolerna, ett kors, ett ankare och ett hjärta har hängt i centrum så länge man kan minnas.

YLE - 13 maj 15 kl. 15:00

Jeppis Pride- Tro, hopp och kärlek

Jeppis Pride överraskade med stort deltagarantal. Pridefestivalen som ordnades första gången i Jakobstad i fjol visas nu i en dokumentär på Yle Fem. Ett tidsdokument över den tid då pendeln svängde.

Västerbottens Folkblad - 10 dec 15 kl. 15:17

”Tro, hopp och kärlek” får ny säsong

Den första säsongen blev en succé. Nu är det klart att ”Tro, hopp och kärlek” kommer tillbaka i SVT nästa år. ”Tro, hopp och kärlek”, där präster sökte kärleken, hade premiär i SVT i september och blev genast populärt bland tv-tittarna.

Västerbottens Folkblad - 24 mar 12 kl. 00:17

Teater för livet med långrepetitionstid: Tro, hopp och kärlek

Socialpolitisk krönika av Leif Stenberg För drygt tre år sedan åkte teatergruppen Tro, hopp och kärlek till London. Resan var till stora delar finansierad genom att skådespelarna under lång tid pantat tomburkar. För många var det den längsta resan någonsin.

SmålandsPosten - 04 jun 14 kl. 07:50

Hiphop är tro, hopp och politik

MIN PASSION för musik är svår att beskriva. När människor frågar mig varför jag har fastnat för just hiphop brukar jag referera till Jimi Hendrix och hans klassiska citat ”Music is my religion”. Hiphop är min religion.

Dalarnas tidningar - 27 aug 15 kl. 19:34

Carl-Johan von Rosen från Säter sökte till Tro, hopp och kärlek i SVT för att dejta präst

I Tro, hopp och kärlek ska programledaren Mark Levengood hjälpa tre präster och en pingstpastor att hitta kärleken i tv-rutan. Carl-Johan von Rosen från Nisshyttan utanför Säter fastnade för en av de kvinnliga prästerna och skickade in en ansökan. Han blev antagen och nu får vi följa hans kärleksäventyr.

Expressen - 25 sep 15 kl. 11:31

En varg söker tro, hopp och sexism

Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli har sett på SVT:s dejtingprogram "Tro, hopp och kärlek". Här finns programmet på Itunes..

DalaDemokraten - 20 okt 15 kl. 16:57

Carl-Johan från Säter ångrar inte äventyret i Tro, hopp och kärlek

"Tro, hopp och kärlek" gick ut på att programledaren Mark Levengood skulle hjälpa tre präster och en pingstpastor att hitta kärleken i tv-rutan. Carl-Johan von Rosen från Nisshyttan utanför Säter fastnade för en av de kvinnliga prästerna, Åsa, och skickade in en ansökan som gjorde att han blev antagen..

Dalarnas tidningar - 20 okt 15 kl. 16:57

Carl-Johan från Säter ångrar inte äventyret i Tro, hopp och kärlek

"Tro, hopp och kärlek" gick ut på att programledaren Mark Levengood skulle hjälpa tre präster och en pingstpastor att hitta kärleken i tv-rutan. Carl-Johan von Rosen från Nisshyttan utanför Säter fastnade för en av de kvinnliga prästerna, Åsa, och skickade in en ansökan som gjorde att han blev antagen..

Dagen - 26 nov 15 kl. 03:05

Tro, hopp och kärlek lyser upp Jakobstad i december

Tro, hopp och kärlek – ord som behövs mer än någonsin i vår värld och som verkligen hör julen till.Det är också de ord som blivit till lysande symboler för sjöfartsstaden Jakobstad..

Dagen - 26 nov 15 kl. 03:05

Tro, hopp och kärlek lyser upp Jakobstad i december

Tro, hopp och kärlek – ord som behövs mer än någonsin i vår värld och som verkligen hör julen till.Det är också de ord som blivit till lysande symboler för sjöfartsstaden Jakobstad..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Det är modigt av KD att bryta dödläget

KD har, mycket förvånande, stått i centrum för den politiska diskussionen ända sedan regeringsbildningen i januari – trots att den innebar att KD ställdes utanför regeringen. Men för KD har goda nyheter följt på varandra: rusande opinionssiffror, sensationella förtroendesiffror för Ebba Bush Thor och spännande rekryteringar till partiorganisationen. Förra veckan var inget undantag: den politiska diskussionen överskuggades av KD:s nya policy att ”samtala med samtliga riksdagspartier i syfte att nå samsyn i enskilda sakpolitiska frågor där det finns förutsättningar för att stärka stödet för den politik vi står för”.

Världen Idag - 4 timmar sedan

Mitt i fastan för Sverige

I alla tider har Gudsfolket dragit sig undan för att söka den levande Guden. Söka Anden. Söka i Guds levande ord.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Svensk missionsaktör snabbt på plats efter katastrofen

Den kristna hjälporganisationen Mercy Air var en av dem som var först på plats efter cyklonen Idais framfart i sydöstra Afrika. Med sina helikoptrar har de räddat många människor som klättrat upp i träd. – Det är en enorm katastrof, säger organisationens Sverigeordförande..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Stå upp-komikern har börjat längta efter att få predika

Jonas Helgesson är en uppskattad motivationsföreläsare och ståuppkomiker sedan tolv år tillbaka. Han älskar sitt jobb, men berättar nu för Världen idag att han längtar efter att tala mer om sin personliga tro på Gud. – Jag skulle vilja lägga i en annan växel och tala om vad den kristna tron kan betyda för en människa, säger han..

Världen Idag - 14 timmar sedan

10 000 soldater intar Norrbotten

De kommer från Sverige, Norge, Finland, Storbritannien och USA – 10 000 soldater, stridsfordon och artilleri – för att genomföra den stora militärövningen Northern Wind 19..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Uppgift: IS-ledare skulle döda kristen – blev frälst

En högt uppsatt IS-terrorist ska ha stämt träff med en kristen man och tänkt mörda honom. Men en dröm uppges ha fått honom att tänka om. I dag är han själv kristen, rapporterar missionsorganisationen Leading The Way..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Hur kommer det sig att du är här en onsdagskväll?

Magdalena Andersson, 43 år – Mina barn går på Draget och de tycker det är jätteroligt. Smidigt och trevligt att äta kvällsmat innan. Mattias Nordin, 34 år – Därför att det är roligt att umgås med vännerna i kyrkan.

Världen Idag - 20 timmar sedan

Missionären Oliver Lindberg har avlidit

Oliver Lindberg, som har grundat FTM-Mission och varit en uppskattad förkunnare både i Sverige och utomlands, har avlidit. – Han var en visionär, säger sonen, Jörgen Lindberg..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Uppskattad tradition ger familjer vardagslyx

Stressa hem från jobb, hämta barn, laga mat och skjutsa till aktiviteter. Är det någon som känner igen sig? Det gör medlemmarna i Stora Mellösa baptistkyrka som för femte året i rad erbjuder ortens invånare ett dukat bord..

Världen Idag - Igår: 19:00

Många tror att journalister har stor makt

Journalister har större inflytande i samhällsdebatten än politiker, enligt en samlad bild från de svarande i Medieakademins förtroendebarometer. Men det är en stor överskattning av journalisternas makt, enligt statsvetaren Henrik Ekengren Oscarsson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.