Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 26 March, 02:59

Världen Idag - 15 mar 19 kl. 08:00

”Medveten islamistisk strategi att alliera sig med kyrkor”Såväl politiska partier som Svenska kyrkan har infiltrerats av islamister med det långsiktiga målet att bygga ett samhälle präglat av deras syn på islam. Det menar Sameh Egyptson, forskare och författare till boken Holy white lies om Muslimska brödraskapets strategi och teologi. – För Brödraskapet helgar ändamålen medlen, säger han till Världen idag..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Svenska, Sameh Egyptson, Holy, Muslimska, Brödraskapet, Världen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Medveten, islamistisk, strategiatt , allierasig med , kyrkor
Alliansfritt Sverige - 19 mar 13 kl. 07:57

Utspelen mot invandrare och flyktingar är en medveten M-strategi

PLAN. Igår gjorde migrationsminister Tobias Billström bort sig och talade om att alla som gömmer flyktingar inte är snälla, eftersom alla inte är ?trevlig blond svensk dam i 50?

SVT Debatt - 27 nov 13 kl. 11:30

Vänsterpartiets antirastiska strategi har misslyckats

ARBETARKLASSEN Sverigedemokraterna har vunnit röster från arbetarrörelsen, och Socialdemokraterna misslyckas med att vinna dem tillbaka. Vänsterpartiet kan däremot bli arbetarnas alternativ, om vi tar deras oro på allvar, i stället för att slå dem i huvudet med statistik. Att försvara mångkulturalism, moskébyggen och förfasa sig över SD:s historia övertygar inte dessa arbetarväljare.

SVT Debatt - 27 nov 13 kl. 11:30

Vänsterpartiets antirasistiska strategi har misslyckats

ARBETARKLASSEN Sverigedemokraterna har vunnit röster från arbetarrörelsen, och Socialdemokraterna misslyckas med att vinna dem tillbaka. Vänsterpartiet kan däremot bli arbetarnas alternativ, om vi tar deras oro på allvar, i stället för att slå dem i huvudet med statistik. Att försvara mångkulturalism, moskébyggen och förfasa sig över SD:s historia övertygar inte dessa arbetarväljare.

SVT - 28 sep 15 kl. 17:15

Dubbla signaler kring Syrien medveten rysk strategi

Bilden av att Ryssland kommer att agera ensamt i Syrien har spridits medvetet av Kreml för att förmå väst att gå med på Putins plan för Mellanöstern. Det säger den ryska militäranalytikern Pavel Felgenhauer till SVT:s Rysslandskorrespondent Erik Norbergh..

ÖstersundsPosten - 01 dec 15 kl. 09:33

Internationellt kontaktnät och medveten strategi gav Johanna Mattsson Swedavias exportpris

Swedavias exportpris delades ut på Guldgalan i Östersund och det blev Johanna Mattsson, vd för Destination Lofsdalen som tog hem det, i konkurrens med Haglöfs Åre Extreme Challenge och JH Parasportförbund. Motiveringen från Swedavia, en statlig koncern som driver tio flygplatser i Sverige, handlade bland annat om hur Johanna Mattsson visat att hur en destination kan locka internationella gäster genom "ett brett internationellt kontaktnät och en medveten strategi..

Länstidningen i Jämtland - 01 dec 15 kl. 15:14

Internationellt kontaktnät och medveten strategi gav Johanna Swedavias exportpris

Swedavias exportpris delades ut på Guldgalan i Östersund i lördags och det blev Johanna Mattsson, vd för Destination Lofsdalen som tog hem det, i konkurrens med Haglöfs Åre Extreme Challenge och JH Parasportförbund. Motiveringen från Swedavia, en statlig koncern som driver tio flygplatser i Sverige, handlade bland annat om hur Johanna Mattsson visat att hur en destination kan locka internationella gäster genom "ett brett internationellt kontaktnät och en medveten strategi..

Expressen - 15 aug 16 kl. 19:51

Trump ska avslöja sin strategi mot terrorism

Ikväll väntas Donald Trump, Republikanska partiets presidentkandidat, avslöja sin strategi för att motarbeta islamistisk terrorism och bekämpa terrornätverket IS. – Vi kommer att samarbeta med vem som helst i Mellanöstern som delar vår uppfattning att IS måste krossas, säger en anonym kampanjledare för Trump, till CNN..

Kristianstadsbladet - 18 sep 13 kl. 09:32

Försiktig strategi av IFK-tränaren

Foto: Johanna Wallin
Utåt sett väljer IFK Kristianstads tränare Ola Lindgren en försiktig attityd inför säsongen. ?Men precis som vilket företag som helst har vi så klart interna målsättningar?

YA - 04 mar 11 kl. 23:55

Taktik och strategi

Det går inte att bli partiledare för ett av Sveriges två stora partier utan att vara en skicklig taktiker och förhandlare. Det är omöjligt att förvandla överhetens parti till ett brett folkligt parti utan att vara en medveten strateg. Fredrik Reinfeldt har lyckats med detta.

DN - 06 apr 15 kl. 00:05

”Framtidens skola behöver en strategi för läromedel”


Glöm inte boken. En avgörande del saknas nästan helt i skoldebatten: L­äromedlen. Detta trots att både forskning och exempel från andra länder visar att ­skolböckers ­kvalitet är viktigt för elevernas resultat.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 11 timmar sedan

Raketattack från Gaza skadade flera i Israel

Israels militär anklagar Hamas för den raketbeskjutning som uppges ha skadat sju personer i staden Mishmeret norr om Tel Aviv. Hamas nekar till att ligga bakom beskjutningen, som ska ha kommit från Rafahområdet i den södra delen av Gazaremsan..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Talita: Dags att lagstifta mot porrbranschen

Porrbranschen är en såpass tydlig inkörsport till prostitution att regeringen borde utreda hur den kan begränsas med lagstiftning. Det är ett av flera förslag som den ideella föreningen Talita gör i en ny rapport om den svenska porrindustrin..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Kristna ledare bad för Brasiliens president

”Vi är gudsfruktande män.” Det sade Brasiliens president Jair Bolsonaro om sig själv och Donald Trump då han gästade Washington D.C.

Världen Idag - 16 timmar sedan

Kristna ledare bad för Brasiliens president i Vita huset

”Vi är gudsfruktande män.” Det sade Brasiliens president Jair Bolsonaro om sig själv och Donald Trump då han gästade Washington D.C.

Världen Idag - 20 timmar sedan

Nu sprids biblar över hela Syrien

Generalsekreteraren i det syriska Bibelsällskapet investerar i relationer. Det är en viktig orsak till att det är möjligt att få ut tusentals biblar över hela landet..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Slut med gamla lampor?

Här är EU-standarden som gått de flesta förbi: Om ett halvår ska alla uttag och stickproppar till taklampor se likadana ut i hela Europa. – Det kan bli lite problem om du vill ha kvar dina gamla taklampor, säger Katarina Olofsson från Elsäkerhetsverket..

Världen Idag - Igår: 00:00

Det är modigt av KD att bryta dödläget

KD har, mycket förvånande, stått i centrum för den politiska diskussionen ända sedan regeringsbildningen i januari – trots att den innebar att KD ställdes utanför regeringen. Men för KD har goda nyheter följt på varandra: rusande opinionssiffror, sensationella förtroendesiffror för Ebba Bush Thor och spännande rekryteringar till partiorganisationen. Förra veckan var inget undantag: den politiska diskussionen överskuggades av KD:s nya policy att ”samtala med samtliga riksdagspartier i syfte att nå samsyn i enskilda sakpolitiska frågor där det finns förutsättningar för att stärka stödet för den politik vi står för”.

Världen Idag - Igår: 00:00

Mitt i fastan för Sverige

I alla tider har Gudsfolket dragit sig undan för att söka den levande Guden. Söka Anden. Söka i Guds levande ord.

Världen Idag - Igår: 20:00

Svensk missionsaktör snabbt på plats efter katastrofen

Den kristna hjälporganisationen Mercy Air var en av dem som var först på plats efter cyklonen Idais framfart i sydöstra Afrika. Med sina helikoptrar har de räddat många människor som klättrat upp i träd. – Det är en enorm katastrof, säger organisationens Sverigeordförande..

Världen Idag - Igår: 16:00

Stå upp-komikern har börjat längta efter att få predika

Jonas Helgesson är en uppskattad motivationsföreläsare och ståuppkomiker sedan tolv år tillbaka. Han älskar sitt jobb, men berättar nu för Världen idag att han längtar efter att tala mer om sin personliga tro på Gud. – Jag skulle vilja lägga i en annan växel och tala om vad den kristna tron kan betyda för en människa, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.