Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 26 March, 05:59

Världen Idag - 15 mar 19 kl. 08:10

Pionjärer med stadiga steg och blicken framåtBegreppet ”många bollar i luften” är synonymt med Svedjeholmskyrkan på Svedjeholmen i Örnsköldsvik med dess olika verksamheter. Allt sprunget ur kyrkans brinnande engagemang för mission och för människor med olika bakgrund, erfarenheter och förutsättningar..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Svedjeholmskyrkan, Svedjeholmen, Örnsköldsvik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pionjärermed , stadiga, stegoch , blicken, framåt
YLE - 06 jul 16 kl. 14:53

Kvinnliga pionjärer i stan: "Ännu 100 år senare väckte kvinnliga läkare förundran"

Finlands första kvinnliga läkare fick kämpa hårt både för att få studera till läkare och för att få utöva yrket. Och ännu hundra år senare, när Carina Wallgren-Pettersson studerade medicin, tyckte manliga lärare att det var konstigt att de flesta av kursdeltagarna var kvinnor. I serien Kvinnliga pionjärer i stan har vi kommit fram till en presentation av Rosina Heikel, både Finlands och Nordens första kvinnliga läkare.

YLE - 13 jul 16 kl. 08:21

Kvinnliga pionjärer i stan: Arja Alho löste budgetkris medan männen badade bastu

År 1919 började nio kvinnliga pionjärer arbetet i Helsingfors stadsfullmäktige. Först 70 år senare fick en kvinna sitta på ordförandeposterna i stadsstyrelsen och stadsfullmäktige. I vår serie Kvinnliga pionjärer i stan handlar det den här veckan om kvinnornas intåg i Helsingfors stadsstyre.

DalaDemokraten - 10 okt 13 kl. 05:50

Pionjärer i inflytande

BJÖRBO De är pionjärer ?i en delaktighetsverkstad som syftar till att öka ungdomsinflytandet. ??

DN - 26 aug 14 kl. 20:16

Pionjärer i centrum på Polarprisets gala

Rockriffets stamfader och operakonstens förnyare hyllades som pionjärer när Polarpriset delades ut till Peter Sellars och Chuck Berry i Konserthuset i tisdags kväll..

Expressen - 26 jun 15 kl. 20:22

Wu-Tang Clan orkar inte vara pionjärer mer

De skulle kunna bana väg för den nya genren gubbrappare. Men Wu-tang clan orkar inte vara pionjärer mer..

Dagensanalys.se - 07 mar 16 kl. 16:57

Från Ada Lovelace till Isabella Löwengrip – ny utställning om kvinnliga IT-pionjärer

Det må ha varit en man som tog de första stegen på månen – men det var en kvinna som skrev koden som gjorde det möjligt. Teknikhistorien kryllar av kvinnliga pionjärer, varav många fått vänta länge på ett erkännande. Nu lyfter Internetmuseum i en ny utställning fram kvinnorna som gjort världen lite mer digital.

YLE - 20 jul 16 kl. 17:12

Kvinnliga pionjärer i stan: "Män i bilar blockerade vägen när vi körde spårvagn"

År 1939 trodde den 19-åriga Margit Tall att hon som kvinna aldrig skulle få sätta sig i spårvagnarnas förarsäten. Men när vinterkriget bröt ut fick hon kasta konduktörsväskan åt sidan och ta över männens jobb. - Jag kunde inte förstå att det var sant att kvinnorna fick söka till spårvagnsförare, säger den nu 97-åriga Margit Tall.

Norrtelje Tidning - 14 dec 16 kl. 18:00

Violet Green hyllar kvinnliga pionjärer

Mahalia Jackson, Bessie Smith och Janis Joplin.
Bandet Violet Green hyllar kvinnliga pionjärer i en föreställning som ges i Skebo på lördag..

DN - 25 jan 17 kl. 18:00

Pressfotografiets kvinnliga pionjärer i ny utställning

Marabouparkens nya utställning presenterar tre kvinnliga pionjärer inom den mansdominerade pressfotografin. ”Det är lite Fröken Friman över det hela”, säger Ragnhild Haarstad, den enda kvinnan som blivit Årets fotograf..

Sydöstran - 19 nov 17 kl. 08:00

Hyllar kvinnokampens pionjärer i Blekinge

Sturköförfattaren Katarina Olsson, har skrivit en bok om kvinnokampens pionjärer i Blekinge. – Deras namn blev kända i hela landet..

VA - 16 feb 18 kl. 11:43

Tech-pionjärer bekämpar det man själva har skapat i mångmiljondollarkampanjen ”The Truth About Tech”

En grupp Facebook- och Google-pionjärer är mäkta bekymrade över vad man själva har skapat. Som direkt effekt har man etablerat Center for humane technology. Målet är bland annat att göra världen vaksam på vad smarta telefoner och plattor gör med våra barns hjärnor och de inskränka techjättarnas enorma makt.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 14 timmar sedan

Raketattack från Gaza skadade flera i Israel

Israels militär anklagar Hamas för den raketbeskjutning som uppges ha skadat sju personer i staden Mishmeret norr om Tel Aviv. Hamas nekar till att ligga bakom beskjutningen, som ska ha kommit från Rafahområdet i den södra delen av Gazaremsan..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Talita: Dags att lagstifta mot porrbranschen

Porrbranschen är en såpass tydlig inkörsport till prostitution att regeringen borde utreda hur den kan begränsas med lagstiftning. Det är ett av flera förslag som den ideella föreningen Talita gör i en ny rapport om den svenska porrindustrin..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Kristna ledare bad för Brasiliens president

”Vi är gudsfruktande män.” Det sade Brasiliens president Jair Bolsonaro om sig själv och Donald Trump då han gästade Washington D.C.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Kristna ledare bad för Brasiliens president i Vita huset

”Vi är gudsfruktande män.” Det sade Brasiliens president Jair Bolsonaro om sig själv och Donald Trump då han gästade Washington D.C.

Världen Idag - 23 timmar sedan

Nu sprids biblar över hela Syrien

Generalsekreteraren i det syriska Bibelsällskapet investerar i relationer. Det är en viktig orsak till att det är möjligt att få ut tusentals biblar över hela landet..

Världen Idag - Igår: 05:00

Slut med gamla lampor?

Här är EU-standarden som gått de flesta förbi: Om ett halvår ska alla uttag och stickproppar till taklampor se likadana ut i hela Europa. – Det kan bli lite problem om du vill ha kvar dina gamla taklampor, säger Katarina Olofsson från Elsäkerhetsverket..

Världen Idag - Igår: 00:00

Det är modigt av KD att bryta dödläget

KD har, mycket förvånande, stått i centrum för den politiska diskussionen ända sedan regeringsbildningen i januari – trots att den innebar att KD ställdes utanför regeringen. Men för KD har goda nyheter följt på varandra: rusande opinionssiffror, sensationella förtroendesiffror för Ebba Bush Thor och spännande rekryteringar till partiorganisationen. Förra veckan var inget undantag: den politiska diskussionen överskuggades av KD:s nya policy att ”samtala med samtliga riksdagspartier i syfte att nå samsyn i enskilda sakpolitiska frågor där det finns förutsättningar för att stärka stödet för den politik vi står för”.

Världen Idag - Igår: 00:00

Mitt i fastan för Sverige

I alla tider har Gudsfolket dragit sig undan för att söka den levande Guden. Söka Anden. Söka i Guds levande ord.

Världen Idag - Igår: 20:00

Svensk missionsaktör snabbt på plats efter katastrofen

Den kristna hjälporganisationen Mercy Air var en av dem som var först på plats efter cyklonen Idais framfart i sydöstra Afrika. Med sina helikoptrar har de räddat många människor som klättrat upp i träd. – Det är en enorm katastrof, säger organisationens Sverigeordförande..

Världen Idag - Igår: 16:00

Stå upp-komikern har börjat längta efter att få predika

Jonas Helgesson är en uppskattad motivationsföreläsare och ståuppkomiker sedan tolv år tillbaka. Han älskar sitt jobb, men berättar nu för Världen idag att han längtar efter att tala mer om sin personliga tro på Gud. – Jag skulle vilja lägga i en annan växel och tala om vad den kristna tron kan betyda för en människa, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.