Blekinge Läns tidning > Nyheter

Friday, 22 March, 15:05

Blekinge Läns tidning - 15 mar 19 kl. 08:11

Digitaliseringen gör det svårt att bli äldreDet är som att om man inte uppkopplad till en dator så räknas man inte i dagens Sverige. Digitaliseringen försvårar allt mer för äldre att delta i samhället. Risken är att många äldre blir allt mer ensamma. .
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Digitaliseringen, gördet , svårtatt bli , äldre
Sydöstran - 17 mar 19 kl. 14:00

Digitaliseringen begränsar många äldre

Det är tufft att bli äldre när kroppen hindrar mig från att utföra saker som jag tycker förhöjer livskvaliteten..

DN - 13 dec 18 kl. 15:06

”Äldre lämnas i sticket med teknik som de inte klarar av”

Allt ska numera skötas kontantlöst över nätet. Men hur mycket samhället än försöker kommer inte alla att kunna lära sig allt det nya. Digitaliseringen skapar ensamhet när äldre lämnas med teknik de inte behärskar, skriver läsaren Ragnvald Nilsson..

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland

Om drygt ett år ska staten går över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland - "många riskerar att hamna utanför"

Om drygt ett år ska staten gå över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

News55 - 02 okt 17 kl. 14:18

Var femte äldre saknar digital teknik

Digitaliseringen av offentlig sektor ska snabbas på. Det har civilminister Ardalan Shekarabi (S) tidigare uppgett på DN Debatt. Digitalisering ska öka effektiviteten i verksamheterna och förbättra servicen till allmänheten.

Blekinge Läns tidning - 03 feb 16 kl. 10:48

SJ:s biljettsystem utestänger äldre

SJ bör anmälas för diskriminering av äldre när de plockar bort biljettautomaterna så att äldre inte kan köpa tågbiljetter. Digitaliseringen går för fort och gör det allt svårare för oss äldre att kunna vara aktiva och delta i samhällets olika aktiviteter. Det finns äldre som inte har dator eller mobiltelefon..

Sydöstran - 28 maj 18 kl. 06:00

”Digitaliseringen springer förbi många äldre”

Digitaliseringen i samhället går snabbt. Så snabbt att en stor grupp inte hinner följa med. – Den passerar många människor som inte klarar av den nya tekniken, många mår dåligt och skäms..

Trelleborgs Allehanda - 30 aug 16 kl. 03:00

Äldre lär äldre om datorer

Digitaliseringen kan vara svår för en äldre generation – men många vill gärna lära sig om datorer. Bertil Järvig är en av ledarna på Seniornets studiecirklar på Akka. Han har själv följt med i den tekniska revolutionen.

News55 - 03 okt 16 kl. 11:58

Vården digitaliseras – de äldre diskrimineras

Digitaliseringen är ett faktum både i den offentliga och den privata vårdindustrin. Ett exempel är att man idag behöver använda sig av e-legitimation för att till exempel hämta ut recept, skriver Lugn & Ro:s verksamhetschef Roger Svensson, Isabella Svensson, programchef Husläkaren och Tove Svensson, personalchef, i en debattartikel i Norrtelje Tidning.       LÄS MER: Äldreboende får äntligen trådlöst internet Stor skillnad på landsbygden Men av de drygt sju miljoner människor som använder Bank-id som legitimering är knappt 38 procent mellan 71 och 80 år gamla.

Sydöstran - 17 sep 18 kl. 07:39

Äldre hamnar utanför av digitaliseringen

Utan dator, inget liv? Ja, och faktiskt även för äldre. Digitalt utanförskap kan även leda till socialt utanförskap, rapporterar SVT Småland.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Ursäkterna godtogs inte – två av tre fängslas och utvisas

Männen skyllde på att sågverket verkade övergivet och att de kanske kunde bo där. Nu får två av dem fängelse och visas därefter ut ur landet..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Polisen förbjuder nya protester i Paris

Inga Gula västarna-demonstrationer kommer att tillåtas på paradgatan Champs-Élysées i Paris på lördagen, meddelar polisen i den franska huvudstaden. Protester kommer också att stoppas från gatorna kring Triumfbågen, och i flera andra områden inklusive runt presidentpalatset och parlamentet.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Frisk Halfvarsson sjuk igen

Först var han sjuk. Sedan blev han frisk. Nu är längdåkaren Calle Halfvarsson sjuk igen.

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Mänsklig ring kring moské vid fredagsbönen

En vecka efter terrorattacken i Nya Zeeland samlades stockholmare i en manifestation för rätten att be i trygghet. Unga, gamla och företrädare för olika religiösa samfund bildade en mänsklig mur kring Stockholms moské under fredagsbönen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Våldtog flicka med ögonbindel - åtalas

En maskerad man satte en ögonbindel på en ung flicka varpå han uppmanade henne att gå ut i ett skogsområde i Sydnärke, skriver Nerikes Allehanda. Mannen, som är i 50-årsåldern, misstänks därefter ha våldtagit flickan. Nu åtalas han för flera fall av grov våldtäkt mot barn.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Felix Sandman i ny norsk Netflix-serie

Regissören Per-Olav Sørensen ("Störst av allt") gör en ny norsk originalserie för Netflix där svensken Felix Sandman spelar en av rollerna. Serien heter "Hjem til jul" och handlar om Johanne (Ida Elise Broch) och hennes 24-dagars jakt på den perfekta dejten att ta med hem till familjen på jul.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Muslimska länder i upprop mot islamofobi

Islamiska konferensorganisationen (IKO) kräver åtgärder mot islamofobiskt våld, efter terrordådet mot nyzeeländska moskéer där 50 personer dödades.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Fiberlösa i en vecka – och de var inte ensamma

Familjen Neuendorff på Möcklö har saknat sin fiberuppkoppling i över en vecka och de olika inblandade företagen hänvisar till varandra. När de själva började ringa runt bland grannarna visade det sig att flera drabbats. – Jag tror att minst ett 70-tal hushåll har eller har haft problem, säger Tony Neuendorff..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

IP Only: ”Komplicerat fall som sällan inträffar”

Det var en större kabel som grävdes av och 600 mindre fiberkablar skadades. Därför blev totalt 80 hushåll på Möcklö utan fiber i förra veckan..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Därför ökar förtroendet för lokaltidningen

Förtroendet för lokaltidningen ökar. Det visar årets Förtroendebarometer från Medieakademin. Det är en bekräftelse på att vi lyckats navigera i en allt mer laddad och polariserad tid..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.