Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 21 March, 21:01

Dagens PS - 15 mar 19 kl. 07:22

Swedbank slår tillbaka mot uppgifternaSwedbank uppger att den rapport som Uppdrag granskning hänvisar till med misstänkta transaktioner på 95 miljarder kronor var en initial rapport. Utifrån den rapporten har sedan ytterligare aktiviteter gjorts. "I analysen förra året tittade vi på både nuvarande och före detta kunder i Baltikum. Resultatet av den första genomgången gjorde att vi sedan gick vidare med en fördjupad analys av cirka 2 000 kunder i hela Baltikum. Det ska sättas i relation till de 3,3 miljoner privat- och 300 000 företagskunder som vi har i Baltikum.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Uppdrag, Baltikum, Birgitte Bonnesen, Danske Bank, Swedbank, Finansinspektionen

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbankslår tillbaka mot , uppgifterna
Affärsvärlden - 21 feb 19 kl. 11:14

FI: Ser allvarligt på Swedbank-uppgifterna

Finansinspektionen ser allvarligt på de uppgifter om misstänkt penningtvätt som har framkommit i SVT:s Uppdrag granskning. Det uppger den svenska myndigheten i ett skriftligt uttalande..

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Swedbank: Därför överviktar vi svenska aktier

Sverige har en hög andel konjunkturkänsliga bolag, vilket ledde till att svenska bolag tog mer stryk än andra under den turbulenta perioden på börserna i slutet av förra året. Men i och med att sentimentet tydligt förändrades i början av det här året är det naturligt att Sverige startat 2019 upp till 2-3 procentenheter bättre än andra marknader, anser Mattias Isakson, aktiestrateg på Swedbank och en av de ansvariga för bankens strategi. – Vi ansåg att rädslan för konjunktur- och vinstutvecklingen var överdrivet stor och att det därför fanns god potential för återhämtning.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

ABG: Köpläge i Swedbank inför morgondagens granskningsrapport

  ”Ett hyfsat negativt scenario prisas redan in av marknaden”, skriver ABG som höjer riktkursen från 197 till 205 kronor. Aktien handlas kring 180 kronor på torsdagsförmiddagen. I ett positivt scenario har Swedbank upptäckt och rapporterat de misstänkta transaktionerna och gjort sig av med misstänkta kunder.

Dagens PS - 12 maj 17 kl. 08:41

Arga kunder stämmer Swedbank på 100 Mkr

Ett stort antal estländska kunder har stämt Swedbank i Estland på över 100 miljoner kronor. Den svenska storbanken bekräftar uppgifterna för TT. ”Vi kan bekräfta att det pågår en rättsprocess i Estland runt detta, men i övrigt har vi inga kommentarer”, skriver Swedbanks presschef Claes Warrén.

PrivataAffärer - 27 feb 19 kl. 07:49

Swedbank: Ukrainas förre president tvättade pengar via banken

Transaktionerna kan enligt programmet kopplas till en misstänkt muta och den ska ha varit känd av Swedbank sedan 2017, enligt handlingar som SVT tagit del av. Enligt uppgifterna ska penningtvätten ha skett under 2011 då 34 miljoner överförs via bolaget Vega Holding som har ett konto i Swedbank. Enligt den ukrainske åklagare som utredde Viktor Janukovytj, efter att han tvingats bort från landet och presidentposten i Ukraina efter de dramatiska händelserna på Självständighetstorget i Kiev i början av 2014, kommer pengarna från en mutaffär.

Dagens PS - 27 feb 19 kl. 08:34

SVT: Swedbank tog emot ”presidentmuta”

Ukrainas förre president, som dömdes för landsförräderi och plundrade statskassan, ska ha använt Swedbank i en misstänkt mutaffär. Enligt SVT:s Uppdrag granskning ska ex-presidenten Viktor Janukovytj ha slussat 34 miljoner kronor genom ett konto i Swedbank. UG har tagit del av dokument som visar att Swedbank känt till detta sedan 2017.

Nyheter 24 - 10 okt 11 kl. 16:17

Malmö tvingas spela på Swedbank Stadion


Uppgifterna Nyheter24 berättade om under måndagsmorgonen stämmer. Malmö FF tvingas spela på Swedbank Stadion mot Djurgården. MALMÖ.

Affärsvärlden - 24 feb 16 kl. 17:34

Folksam uppges vilja minska ägandet i Swedbank

Swedbank största ägare, Folksam med vd Jens Henriksson, vill minska sitt ägande i Swedbank, skriver SvD på onsdagseftermiddagen och citerar "flera välunderrättade källor". Folksam tillbakavisar dock uppgifterna..

Affärsvärlden - 20 feb 19 kl. 08:57

Swedbank: Är trygga i våra våra system för att förhindra penningtvätt

Swedbank kommenterar nu uppgifterna i SVT:s Uppdrag granskning om att minst 40 miljarder kronor slussats mellan misstänkta konton i Swedbank och Danske Bank i Baltikum..

Dagens PS - 27 feb 19 kl. 11:17

Swedbank föremål för förundersökning

Ekobrottsmyndigheten inleder en förundersökning mot Swedbank gällande misstanke om obehörigt röjande av insiderinformation kopplat till uppgifterna i Uppdrag Gransknings rapportering om penningtvätt i Baltikum. Misstankarna grundar sig i huvudsak på de uppgifter som framkommit med anledning av Dagens Nyheters artikel i dag om att Swedbanks storägare skulle ha fått förhandsinformation om den misstänkta penningtvättsskandalen som uppmärksammades av SVT:s Uppdrag granskning i förra veckan. ”Jag har på eget initiativ inlett en förundersökning då det finns skäl att anta att obehörigt röjande av insiderinformation skett till de 15 största ägarna i Swedbank innan inslaget i SVT.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 9 timmar sedan

19-åring miljonär på briljant affärsidé

Marknaden är gigantisk och pengarna bara rasar in för den påhittiga tonårstjejen. Brittiska Beau Jessup, som hon heter, var bara 16 år när hon fick sin snilleblixt. Det var i samband med att hon följde med sin pappa på en Kinaresa och kom i kontakt med en kvinna som ville ha hjälp att komma på ett engelskt namn till sin treåriga dotter, berättar Dina Pengar i Expressen och hänvisar till australiska News.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Spotify hett bland unga talanger

Det svenska musikundret näst populärast inom data/it och ekonomi, visar Universum senaste barometer. Google brukar vara det bolag som figurerar mest i topp som den högst rankade arbetsgivaren, och gör det även denna gång. Sökjätten placeras överst i tre kategorier: data/it, civilingenjör och ekonomi.

Dagens PS - 10 timmar sedan

FBI: Hur kunde planen godkännas?

Den amerikanska federala polismyndigheten, FBI, har anslutit till utredningen av hur Boeings Max-flygplan blev godkänt i USA, enligt The Seattle Times. Enligt tidningen håller FBI på att assistera utredare från luftfartsmyndigheten, FAA, i en stor utredning av flygplansmodellen. Boeing och FAA, som godkände flygplansmodellen för två år sedan, är under stor press sedan kraschen av Ethiopian Airlines 302 den 10 mars.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Snart släpps världens första 5G-mobil

Samsung Electronics ska börja sälja sin första 5G-smartphone, Galaxy S10 5G, den 5 april. Det har företaget uppgett på torsdagen, skriver Korea Herald. Mobilen kommer att göras tillgänglig i Samsung-butiker och via nätet.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Sparkade vd:n tjänar 560.000 kr – om dagen

Svenska toppchefen har fått jordens revansch. Ingen svensk företagsledare har någonsin haft så bra betalt. Det här skriver Dagens Industri i sin pappersutgåva i dag, torsdag, och den toppchef som det handlar om är Hans Vestberg, numera vd för den amerikanska mobiljätten Verizon och tidigare vd för det svenska telekombolaget Ericsson, som han fick sparken från.

Dagens PS - 13 timmar sedan

SD:s lappkast – redo att sälja Telia

Sverigedemokraterna har svängt och vill nu sälja delar av statens ägande i telekomjätten Telia, skriver Dagens industri. SD står redo att sälja bolaget med undantag för den infrastruktur som bedöms ha säkerhetspolitiska värden. Det som har fått partiet att byta fot kring Telia är bolagets aviserade köp av Bonnier Broadcasting.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Hoten inte borta på rekordnära börs

”De här tecknen på att konjunkturen mattas av har fortsatt och i vissa fall till och med eskalerat”. Det konstaterar Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, i en intervju med Dagens Nyheter och nämner att oron särskilt märks i Kina och Europa. Tidningen skriver att Stockholmsbörsen rycker fram och att raset när aktiemarknaden skakade i höstas snart tagits igen på bara några månader.

Dagens PS - 14 timmar sedan

AFV: Slå till på köpvärd aktietrojka

Affärsvärlden ger köpråd för Vitec, Stora Enso och B3 Consulting i den senaste utgåvan. Tidningen ger säljråd för Addech, en rekommendation som blev känt redan på onsdagen. Mjukvarubolaget Vitec Software växer snabbt och nästan uteslutande genom förvärv.

Dagens PS - Igår: 10:27

Bedömare: Ryssland nästa för Spotify

Musikströmningstjänsten Spotify väntas till sommaren gå in på den ryska marknaden enligt Sberbank CIB. Samtidigt väntas även inhemska teknikjätten Yandex släppa en egen musiktjänst bedömer banken, enligt nyhetsbyrån Tass. Spotifys vd Daniel Ek sade redan för ett år sedan att man arbetade med att lansera på några av världens största marknader som Indien, Ryssland och Afrika.

Dagens PS - Igår: 09:44

Här sker de flesta företagskonkurserna

Företagskonkurserna ökade med 1 procent under februari, enligt statistik från kreditinformationsbolaget UC. Hittills i år var motsvarande siffra 7 procent. ”Vart femte företag som går i konkurs i Stockholms län tillhör byggbranschen, vilket innebär att Stockholms byggare är extra utsatta just nu.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.