Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 21 March, 21:06

Liknande nyheter

Taggar: Problemetär , Tratoninte , marknaden
Supermiljöbloggen - 15 nov 13 kl. 14:30

Ian Fiddies, Jordens Vänner: Viva la fria marknaden!

Det är helt otroligt hur fel man kan ha ibland. Här är jag på insidan av COP 19 mötet i Warszawa och upptäcker att jag i åratal har haft en helt fel bild av klimatförändringar och det som måste göras för att stoppa dem. Jag har gått och trott att det som behövs är en kraftig minskning av utsläppen.

DI - 20 dec 18 kl. 15:51

Traton blir europeiskt – Scanialedamot tar plats i styrelsen

Traton, Volkswagens lastbils- och bussenhet där Scania ingår, ombildar till europeiskt bolag. Planerna på en djupare integrering av MAN och Scania känns igen från höstens rapportering om en stundande börsintroduktion..

DI - 25 feb 19 kl. 13:49

Högre intäkter och resultat för Volkswagens lastbilsenhet Traton

Tyska Volkswagens lastbilsenhet Traton redovisar intäkter på 25,9 miljarder euro under 2018..

DI - 25 feb 19 kl. 17:07

Uppgifter: Volkswagen kan krympa Traton-försäljning vid turbulens från brexit

Fordonsjätten Volkswagen är redo att sälja en betydligt mindre andel av fordonsdivisionen Traton i samband med vårens notering om det brittiska utträdet ur EU sätter marknaderna i gungning. Det uppger källor för nyhetsbyrån Reuters..

YLE - 25 jun 14 kl. 04:00

Nya regeringen lovar lösa problemet med elektroniskt ID

Statsminister Alexander Stubb (Saml.) och den nya regeringen har lovat att få rätsida på problematiken kring elektroniska identifieringsbevis, som har funnits i regeringsprogrammet i flera år utan att ha nått resultat. Det finns krav på mera konkurrens, lägre pris och ett enhetligt system med gemensamma avtal.

DI - 17 sep 13 kl. 06:00

Ledare: Även marknaden avvecklar kärnkraft

För tio år sedan såg det ut som om kärnkraften skulle få en renässans i västvärlden. Nya reaktorer planerades, tidigare avvecklingsländer såg ut att vilja ompröva sina beslut, rädslan efter Harrisburg höll på att släppa i USA. Den alltmer alarmerande klimatkrisen såg ut att få en nukleär lösning.

DI - 24 dec 18 kl. 17:43

Donald Trump: ”Det enda problemet vår ekonomi har är Fed”

Finansminister Steven Mnuchins försök att lugna marknaden föll platt. Och president Donald Trump gjuter ännu mer olja på vågorna. ”Det enda problemet vår ekonomi har är Fed.

BT - 07 apr 11 kl. 14:20

Politiker krattar manegen åt marknaden

Nu förfasar sig EU-anhängarna över att EU-kommissionen kräver att våra ideella föreningar skall betala moms. Regeringens försök att blidka kommissionen, med att erbjuda kompromissförslaget att undanta föreningar med en omsättning under en miljon, misslyckades.
Det tycks ha undgått en del att vi faktiskt folkomröstade huruvida vi skulle behålla vårt nationella självbestämmande eller inte!

YLE - 24 mar 13 kl. 08:31

Konflikt kring marknaden för serviceboende

Små företag som upprätthåller servicehus och boendetjänster har klagat till EU-kommissionen om snedvriden konkurrens. Bakgrunden är att stora, ofta internationella aktörer, har tagit över marknaden. Samtidigt har antalet småföretag med färre än tio anställda rasat, medan de medelstora företagen har minskat i betydelse.

DI - 15 timmar sedan

Experten: Fed överraskade – nu kommer marknaden hoppas på en sänkning

NEW YORK.  Federal Reserve lyckades överraska marknaden med onsdagens räntebesked där man bland annat skrev ned räntebanan mer än väntat.   Nu kommer förväntningarna på räntesänkningar att öka, säger en fondförvaltare som Di har talat med..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Tesla stämmer konkurrent och tidigare anställda för spionage

Elbilstillverkaren Tesla stämmer konkurrenten och Silicon Valley-grannen Zoox. Bolaget menar att Zoox genom fyra före detta Tesla-anställda stulit bolagsinformation..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Chefsekonomen: Det borde vara negativt för börsen

USA:s centralbank Federal Reserves räntebesked glädjer börsen men SEB:s chefsekonom, Robert Bergqvist, anser att det långsiktigt kan få en negativ inverkan på marknaden..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Boliden vinnare på börsen

Stockholmsbörsen handlades vid lunchtid på torsdagen alltjämt kring nollstrecket, efter att ha återhämtat en initial mindre nedgång..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Nykomlingarna på Handelsbankens småbolagslista

Handelsbanken har plockat in ett fettbolag och ett industribolag till bankens småbolagslista..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Bioarctics storägare om kursraset: Analytikerna förstår inte

Att Biogen och Eisai avbryter de globala fas 3-studierna med aducanumab mot alzheimer är bra för Bioarctic eftersom bolaget blir av med en konkurrent. Det säger Bioarctics storägare Lars Lannfelt till Dagens Industri..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Bank of England låter räntan ligga

Den brittiska centralbanken lämnade basräntan oförändrad på 0,75 procent efter det penningpolitiska mötet på torsdagen..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Bioartic handelsstoppas

Bioartics aktie handelsstoppades vid 12.15 på torsdagen, efter att Biogen och Eisai stoppat ett alzheimerprojekt i fas 3..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Här stiger och sjunker priserna på fritidshus mest

LISTA: Priset för ett fritidshus har stigit med 17 procent de senaste fem åren, enligt ny statistik. Men variationen är stor över landet..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

SHB om kursraset i Mips: En överreaktion

Mips rasade med 30 procent på onsdagen efter att Bontrager lanserat nya hjälmar som uppges skydda effektivt mot hjärnskakningar. Handelsbanken bedömer dock att det var en överreaktion..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Öresund köper Bilia-aktier för 8,3 miljoner

Öresund har köpt 100.000 aktier i Bilia för 82:62 kronor styck den 19 mars..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.