Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 24 March, 11:47

Dagens PS - 15 mar 19 kl. 07:55

Hemlig rapport blottar banktoppens lögnRunt 95 miljarder kronor misstänks ha tvättats via storbanken, visar Swedbanks egen interna granskning. Birgitte Bonnesen har hela tiden kategoriskt förnekat anklagelserna. SVT:s Uppdrag granskning har tidigare avslöjat att 50 kunder i Swedbank misstänks ha slussat motsvarande 40 miljarder kronor mellan sig och motparter i Danske Bank. Nu visar en intern rapport av Swedbank, som UG tagit del av, att Swedbanks vd Birgitte Bonnesen redan i september 2018 fick kännedom om misstänkt, storskalig penningtvätt. Uppgifterna i rapporten bekräftar enligt SVT att misstänkt penningtvätt för 95 miljarder kronor skett via Swedbank.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Swedbanks, Bonnesen, SVT, Uppdrag, Swedbank, Danske Bank, UG, Birgitte Bonnesen, Birgitte Bonessen, Svenska Dagbladet, Danske, SVT Nyheter

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemlig, rapport, blottar, banktoppens, lögn
Dagens PS - 19 jan 17 kl. 08:20

Hemlig rapport: Han slipper åtal

Mätteknikbolaget Hexagon har tagit höjd för ett eventuellt åtal mot börsens tidigare så hyllade vd Ola Rollén, som suttit häktad i Oslo i Norge och som DagensPS.se berättat fortfarande är misstänkt för insiderbrott. Men i dag, torsdag, skriver Svenska Dagbladet att Stockholms ledande advokatbyrå Mannheimer Swartling gjort en rapport, som enligt tidningen är hemlig och som visar att Rollén inte kommer att åtalas.

Expressen - 24 feb 12 kl. 23:44

Hemlig rapport: Iran nära en atombomb

Iran skulle kunna tillverka en atombomb snabbare än omvärlden tidigare befarat. Den slutsatsen drar en hemlig rapport från IAEA som nyhetsbyrån AP fått tillgång till..

SvD - 16 okt 14 kl. 19:03

Hemlig rapport kan fälla Tele 2

En ny hemlig rapport varnar för att Tele2 samarbetar med korrupta personer i Kazakstan. Redan i december kan telefonoperatören tvingas betala miljardbelopp till en kvinna som anklagats för att vara en front för den kazakiska regimen..

SvD - 03 jul 15 kl. 11:18

Hemlig rapport om ryska generaler i Ukraina

Fem namngivna ryska generaler organiserar och leder proryska rebeller inne i Ukraina. Det är en av delarna i en hemlig rapport som den ukrainska säkerhetstjänsten har lämnat till Vita huset, uppger Bloomberg News, som har tillgång till dokumenten..

DN - 17 dec 17 kl. 18:31

Hemlig rapport visar hoten mot svenska valet 2018

Svenska myndigheter har nu kartlagt hoten från främmande makt mot valet nästa år.  I en hemlig rapport varnar Myndigheten för Samhällskydd och beredskap, MSB, för hur och var en angripare kommer försöka påverka valet. –  Vi förutsätter att det kommer att hända, säger Mikael Tofvesson, enhetschef på MSB..

GöteborgsPosten - 17 dec 17 kl. 19:46

Hemlig rapport visar hoten mot valet 2018

Nu har svenska myndigheter kartlagt hoten från främmande makter mot valet nästa år. I en hemlig rapport varnar Myndigheten för Samhällskydd och beredskap, MSB, för hur och var angripare kan försöka påverka valet..

Expressen - 18 dec 17 kl. 00:39

Hot mot nästa års val visar hemlig rapport

Svenska myndigheter har nu kartlagt hoten från främmande makt mot valet nästa år. I en hemlig rapport varnar Myndigheten för Samhällskydd och beredskap, MSB, för hur och var en angripare kommer försöka påverka valet.–  Vi förutsätter att det kommer att hända, säger Mikael Tofvesson, enhetschef på MSB till DN..

Nyan - 14 okt 16 kl. 06:20

Fiskodling ”bov” i hemlig rapport

Landskapets fiskodling i Guttorp släpper ut stora mängder fosfor och kväve, visar en färsk kartläggning som konsulten Peter Feuerbach har gjort.

Men landskapets tjänstemän vägrar offentliggöra rapporten.
Efter att Peter Feuerbach, konsult och våtmarksexpert, bjöds in av föreningen Lumparns vänner i juni på en dikesvandring i träsksystemet i norra Sund anlitades han av landskapets miljöbyrå för att ta reda på varför bland andra träsket Träsk sedan många år är dött med stinkande vatten.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Hemlig rapport avslöjar hål i Greklandlösningen

En tio sidor lång, "strikt konfidentiell" rapport avslöjar brister i det grekiska räddningspaket som röstades igenom natten till tisdag, rapporterar Financial Times.

DN - 11 jun 12 kl. 23:07

Hemlig rapport om Steve Jobs offentliggjord

I en hemligstämplad rapport som det amerikanska försvarsdepartementet har släppt framkommer nya uppgifter om Apples grundare Steve Jobs..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 07:10

Varning: Sju hot mot företagsmobilen

Sajt radar upp och varnar företag för säkerhetshoten. Det här har du inte råd att bara låta passera. Techworld skriver med hänvisning till amerikanska CIO Online om säkerhetshoten som oroar företag vad det gäller de anställdas smartphones.

Dagens PS - I förrgår: 09:48

Spotify backar nu för kraven

Spotify har inlett preliminära samtal om licenser med de stora skivbolagen, enligt Financial Times källor. Bolaget behöver få till avtal med Universal Music, Sony och Warner Music som tillsammans står för cirka två tredjedelar av musikkatalogen. Enligt FT kommer licenssamtalen att påverka Spotifys vinstmarginaler under flera år framöver.

Dagens PS - Igår: 11:54

Påtänkt moderatledare blev katolsk präst

”En del kanske har tyckt att jag har blivit tokig och alltjämt tycker det.” Det säger Thomas Idergard, 50 år, tidigare Muf-ordförande och ett moderat stjärnskott som pekades ut som Ulf Kristersson, 55 år, efterträdare, till Fokus. Tidskriften Fokus träffar det tidigare M-löftet i ett stort reportage om hans väg bort från politiken till att i stället följa sin kallelse att hänge sitt liv åt Gud och katolska kyrkan.

Dagens PS - I förrgår: 16:43

Facebook har slarvat med miljoner lösenord

Facebook har i samband med en säkerhetsgenomgång upptäckt att bolaget sparat ned mängder med lösenord i ett format som var läsbart. Det uppger techjätten i ett blogginlägg där man betonar att det inte gått att komma åt datan utifrån. Företaget uppger också att man kommer att meddela samtliga användare som har haft sitt lösenord i lösningen.

Dagens PS - I förrgår: 07:54

Nokia slutar göra affärer med Iran

Finska Nokia kommer inte ta upp några nya affärer i Iran under 2019, enligt årsredovisningen. Bolaget konstaterar att det är skilda regulatoriska ramverk i Europa och USA som utgör hindret för fler affärer i Iran, skriver Reuters. ”De divergerande ramverken i EU och USA för affärsaktiviteter i Iran kommer att bli avsevärt mer komplexa i framtiden”, skriver Nokia i rapporten.

Dagens PS - I förrgår: 07:43

Telia-försäljning kan skada rikets säkerhet

Försvarsmakten invänder starkt emot en försäljning av statens andel i Telia och varnar för ”allvarliga konsekvenser” vid en sådan åtgärd. Det skriver Dagens industri med hänvisning till ett yttrande från myndigheten daterat den 11 mars. Myndigheten vill ha kvar Telia under statens ägande eftersom man sitter på verksamheter som är betydande för Sveriges säkerhet, uppges det i yttrandet.

Dagens PS - I förrgår: 07:48

Svagt uppåt på Asienbörserna

Asienbörserna rör sig överlag svagt uppåt på fredagen där marknaden värderar den senaste penningpolitiska informationen från Federal Reserve. Från Japan har konsumentpriser presenterats som visade en minskad ökningstakt i kärninflationen vid 0,7 procent i mars, ned från 0,8 procent i februari. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 0,09 procent till 21 627,34, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,17 procent till 1 617,11.

Dagens PS - I förrgår: 07:50

EXTRA: Granskningen ute – Bonnesen sitter kvar

Swedbanks styrelse har fortsatt förtroende för sin vd, deklarerar ordförande Lars Idermark. Det framhåller Lars Idermark i ett pressmeddelande nu på fredagsmorgonen. ”Efter att ha tagit del av statusrapporten från FRA bekräftar Swedbanks styrelse sitt fortsatta förtroende för vd och hennes förmåga att leda och driva bankens arbete för att motverka penningtvätt”, förklarar Idermark.

Dagens PS - I förrgår: 11:50

19-åring miljonär på briljant affärsidé

Marknaden är gigantisk och pengarna bara rasar in för den påhittiga tonårstjejen. Brittiska Beau Jessup, som hon heter, var bara 16 år när hon fick sin snilleblixt. Det var i samband med att hon följde med sin pappa på en Kinaresa och kom i kontakt med en kvinna som ville ha hjälp att komma på ett engelskt namn till sin treåriga dotter, berättar Dina Pengar i Expressen och hänvisar till australiska News.

Dagens PS - 21 mar 19 kl. 10:56

Spotify hett bland unga talanger

Det svenska musikundret näst populärast inom data/it och ekonomi, visar Universum senaste barometer. Google brukar vara det bolag som figurerar mest i topp som den högst rankade arbetsgivaren, och gör det även denna gång. Sökjätten placeras överst i tre kategorier: data/it, civilingenjör och ekonomi.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.