DI > Ekonomi

Thursday, 21 March, 21:22

Liknande nyheter

Taggar: Axfood, fasarut , engångsartikalav , plast
Supermiljöbloggen - 21 sep 18 kl. 13:53

Jamaica förbjuder engångsartiklar av plast

Stränder är vackrare utan plastföroreningar. Det har den den jamaicanska regeringen insett - och förbjuder nu engångsplastpåsar, sugrör och frigolit från och med nästa år. Allt fler länder förbjuder engångsartiklar av plast.

VA - 05 mar 19 kl. 13:00

Clas Ohlson plastbantar sortimentet – efter sugrör och muggar ska även engångbestick sluta säljas

Hemfixarkedjan Clas Ohlson gör sällskap med aktörer som ICA och fasar ut plastprylarna ur sortimentet. Redan nästa år kommer engångsbesticken av plast att vara borta. .

Supermiljöbloggen - 24 okt 18 kl. 14:37

Idag röstade EU-parlamentet för att förbjuda engångsprodukter av plast

Idag röstade EU-parlamentet för att förbjuda engångsartiklar i plast. Om förslaget går hela vägen igenom kommer bestick, tallrikar, tops och sugrör förbjudas i unionen från och med 2021. EU tar ett stort steg mot att förbjuda engångsartiklar i plast när parlamentet nu röstat för förhandlingsmandat i frågan.

Supermiljöbloggen - 24 okt 18 kl. 14:37

Idag förbjöd EU engångsprodukter av plast

Idag röstade EU-parlamentet för att förbjuda engångsartiklar i plast. Bestick, tallrikar, tops och sugrör kommer nu förbjudas i unionen från och med 2021. ETC skriver att produkterna som förbjuds utgör cirka 70 procent av skräpet som återfinns i haven och på stränderna.

Supermiljöbloggen - 03 apr 18 kl. 16:11

Taiwan lanserar förbjud på engångsartiklar i plast

Från och med 2030 kommer sugrör, påsar och andra engångartiklar i plast vara förbjudna i Taiwan. Landets naturvårdsverk har lanserat en ny strategi för "plastfritt hav", vilken utöver förbudet innebär att plastartiklar kommer fasas ut från och med nästa år. Strategin omfattar fyra typer av plastprodukter: sugrör, engångsmuggar, påsar samt hämtmatslådor och -bestick.

Nyan - 20 dec 18 kl. 19:43

Engångsplast ska förbjudas i EU

Sugrör, bestick och tallrikar i plast är snart historia i hela EU.
Förbudet mot engångsplast är en av de centrala punkterna i EU:s nya plastavtal. Medlemsländerna har preliminärt kommit överens med EU-kommissionen och EU-parlamentet om att förbjuda bland annat bestick, tallrikar, sugrör och matförpackningar av vissa sorters plaster.

Supermiljöbloggen - 17 jan 18 kl. 14:34

Brittisk matkedja fasar ut alla plastförpackningar till 2023

En brittisk stormarknadskedja lovar att bli först i världen med att fasa ut alla plastförpackningar från sitt eget märke. Målet ska vara uppnått inom fem år och sammanlagt gäller det mer än 1000 olika produkttyper. Den brittiska kedjan Iceland specialiserar sig på frusen mat och blir nu den första i världen med att åta sig att helt eliminera plastförpackningar hos produkter av det egna märket.

Supermiljöbloggen - 17 maj 18 kl. 08:18

Centern vill förbjuda engångsartiklar i plast

Centerpartiet bannlyser muggar, sugrör och bestick av plast. I ett krafttag mot nedskräpning och fossilberoende föreslår nu Centern ett förbud mot engångsartiklar i plast, säger partiets energi- och klimatpolitiske talesperson Rickard Nordin till TV4. Förbudet föreslås börja gälla 2020, och tills dess ska plasten successivt bytas ut mot andra material, som exempelvis trä och papper..

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 18 kl. 11:55

EU hugger i mot engångsplasten

Sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast ska få det rejält mycket tuffare i EU. Nya krav och förbud ska halvera sopmängden fram till 2030. "Plast kan vara fantastiskt – men vi måste använda det mer ansvarsfullt.

Sydsvenskan - 28 maj 18 kl. 11:55

EU hugger i mot engångsplasten

Sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast ska få det rejält mycket tuffare i EU. Nya krav och förbud ska halvera sopmängden fram till 2030. "Plast kan vara fantastiskt – men vi måste använda det mer ansvarsfullt.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Larmet: Äldre befolkning pressar Portugals ekonomi

Antalet personer i arbetsför ålder i Portugal kommer att minska med nära en tredjedel fram till år 2050, enligt en rapport från Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, OECD..

DI - 15 minuter sedan

Fjärde generationen Ax:son Johnson: “Haft en stark förebild i Antonia”

Caroline Berg är den femte generationen som styr i handelsjätten Axel Johnson AB.  ”När jag tog över kände jag mig redo. Jag tycker att ansvar är kul och får energi av det”, säger hon i sin första stora intervju.

DI - 30 minuter sedan

Teknikfest på Wall Street – S&P 500 går mot stark stängning

Storbolagsindexet S&P 500 går mot sin högsta stängningskurs sedan mitten av oktober på torsdagskvällen. Wall Street stiger med stöd av teknikaktier..

DI - 30 minuter sedan

S-veteranen vill samarbeta med M i migrationsfrågan

Lars Stjernkvist var under åren 1991-1998 riksdagsledamot och eller åren 1999-2004 var han Socialdemokraternas partisekreterare. Efter partiets sämsta val i mannaminne hoppas han nu att partierna vågar ta tag i de tuffa frågorna. .

DI - 45 minuter sedan

Boeing ska installera säkerhetsalarm i 737 Max – kostade extra tidigare

Flygplanstillverkaren Boeing kommer att installera ett särskilt säkerhetsalarm i flygplan inom 737 Max-programmet efter olyckorna i Indonesien och Etiopien. Enligt brittiska Financial Times har Boeing tidigare tagit extra betalt av kunderna för tjänsten..

DI - 1 timme sedan

Cantargia genomför riktad nyemission om 106 miljoner kronor

Styrelsen i bioteknikbolaget Cantargia har beslutat att genomföra en riktad nyemission om cirka 106 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Så blir du en vinnare om vd:n får sparken

Swedbank är pressat och Birgitte Bonnesen kämpar för sitt vd-liv.  Att sparka vd:n har inte varit någon universalkur för aktien. Däremot att lyssna på marknaden – den har oftast haft rätt.

DI - 1 timme sedan

Deutsche Bank har inlett due diligance-arbete för fusion med Commerzbank

Deutsche Bank har börjat besiktningsarbetet inför en eventuell fusion med Commerzbank. Det meddelade vd:n Christian Sewing den tyska storbankens styrelse på torsdagen enligt Reuters..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: EU vill övertyga Theresa May om en längre förlängning av brexit

Om Storbritanniens premiärminister Theresa May inte lyckas få brexitavtalet godkänt i parlamentet nästa vecka hoppas EU på att övertyga henne om att senarelägga brexit med ytterligare i månader. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 1 timme sedan

Statsvetare: Nytt regeringsunderlag på väg att skapas

Kristdemokraterna har länge förberett ett samarbete med Sverigedemokraterna, och ett nytt regeringsunderlag kan vara på väg att skapas, menar statsvetaren Magnus Hagevi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.