UNT > Lokalt

Wednesday, 20 March, 20:22

Liknande nyheter

Taggar: Normer, schematför , nyanlända, elever
Sydsvenskan - 06 maj 15 kl. 11:54

Få nyanlända elever i friskolor

Fristående skolor tar emot nyanlända elever i betydligt lägre grad än de kommunala skolorna. Av alla nyanlända elever i årskurs 6—9 går sju procent i en fristående skola. Men i gruppen svenskfödda elever och elever som bott i Sverige mer än fyra år går 17,6 procent i friskola, visar siffror som Skolverket tagit fram för Lärarnas tidning.

Helsingborgs Dagblad - 06 maj 15 kl. 11:54

Få nyanlända elever i friskolor

Fristående skolor tar emot nyanlända elever i betydligt lägre grad än de kommunala skolorna. Av alla nyanlända elever i årskurs 6—9 går sju procent i en fristående skola. Men i gruppen svenskfödda elever och elever som bott i Sverige mer än fyra år går 17,6 procent i friskola, visar siffror som Skolverket tagit fram för Lärarnas tidning.

SvD - 19 dec 14 kl. 15:25

Bättre start för nyanlända elever

Skolor som tar emot nyanlända elever, eller elever som länge bott utomlands, ska inom två månader placera respektive elev i den årskurs som passar bäst utifrån ålder och förkunskaper. Elever som inte kan så mycket svenska ska till viss del kunna undervisas i förberedelseklass, men inte längre än två år, enligt regeringens förslag. ”Många kommuner och skolor gör ett bra jobb för nyanlända, men det ser inte likadant ut över hela landet.

SVT - 04 mar 17 kl. 17:50

Fridolin: ”Bättre att fler kan vara med och möta nyanlända elever”

I dag tar tio procent av Sveriges skolor emot hälften av alla nyanlända elever. Regeringen vill att nyanlända elever ska delas upp på fler skolor än i dag. Förslaget innefattar en ny tillfällig lag som ska motverka segregation.

SvD - 06 maj 15 kl. 11:53

Få nyanlända elever i friskolor

Fristående skolor tar emot nyanlända elever i betydligt lägre grad än de kommunala skolorna. Av alla nyanlända elever i årskurs 6-9 går sju procent i en fristående skola. Men i gruppen svenskfödda elever och elever som bott i Sverige mer än fyra år går 17,6 procent i friskola, visar siffror som Skolverket tagit fram för Lärarnas tidning..

GöteborgsPosten - 20 okt 13 kl. 06:00

Bra att strategin för nyanlända elever uppdateras

Anna Johansson (S) skriver att ?det är fel att säga att Göteborg saknar strategi för nyanlända elever?. Problemet är att lärarna som arbetar på skolor med många nyanlända elever inte märker av någon fungerande strategi, skriver Lennart Hellsborn, Lärarnas Riksförbund..

DN - 02 aug 17 kl. 21:42

Få nyanlända elever får plats på friskolor

Över hundra friskolor har anmält sitt intresse för att ta emot nyanlända elever i en särskild kvot. Men hittills har bara ett 60-tal elever tagits in på friskolor med kö. – Det är mycket få nyanlända som söker själva till våra skolor.

SvD - 21 jan 16 kl. 17:14

Nyanlända elever utbildas i svensk kvinnosyn

Gymnasieskolor som tar emot många nyanlända elever utbildar dem i svenska värderingar, som kvinnosyn. Uppgiften är inte alltid lätt – bland de nyanlända finns de som knappt umgåtts med det motsatta könet alls tidigare, och andra har flytt hit för att slippa leva i en förtryckande kultur..

YA - 13 feb 16 kl. 03:00

Svårt för friskolor ta emot nyanlända elever

I förra veckan öppnade Fredsdalsskolan, kommunens särskilda skola för nyanlända. Samtidigt som de kommunala skolorna kämpar för att bereda alla barn plats har friskolorna svårt att ta emot nyanlända elever på grund av lagstiftningen..

Sydsvenskan - 10 maj 16 kl. 14:33

Ojämn fördelning av nyanlända elever

Stockholm, Göteborg, Malmö och ytterligare 26 större kommuner har tillsammans tagit emot närmare hälften av alla nyanlända elever i grundskolan. Men det är ett antal små kommuner som har den största andelen nyanlända..

Helsingborgs Dagblad - 19 dec 14 kl. 15:28

Bättre start för nyanlända elever

Skolor som tar emot nyanlända elever, eller elever som länge bott utomlands, ska inom två månader placera respektive elev i den årskurs som passar bäst utifrån ålder och förkunskaper. Elever som inte kan så mycket svenska ska till viss del kunna undervisas i förberedelseklass, men inte längre än två år, enligt regeringens förslag..

Fler nyheter från UNT

UNT - 45 minuter sedan

Uppmanar till spontandans för Uppsalaprofilen

Den 31 mars samlas människor i alla åldrar för att dansa i en så kallad flashmob som ska hylla musikprofilen Owe Thörnqvist som nyligen fyllde 90..

UNT - 2 timmar sedan

En till sjukhus efter singelolycka på E18

En singelolycka ägde rum på E18 västerut mot Enköping strax innan klockan 18 på onsdagskvällen..

UNT - 3 timmar sedan

Så ska övergödningen bekämpas

Vattenkvalitén i Enköpingsån och Örsundaån ska förbättras och kommunen har nu anställt en vattenrådgivare..

UNT - 11 timmar sedan

”Viktigt att ha något att göra på fritiden”

För att ungdomar ska hålla sig borta från stök och bråk är det jätteviktigt att det finns något vettigt att göra på fritiden..

UNT - 11 timmar sedan

Ungdomsgäng i stenkastning mot väktare

Ett ungdomsgäng attackerade väktare genom att kasta sten..

UNT - 13 timmar sedan

Två skadade efter trafikolycka

Två personer skadades vid en singelolycka..

UNT - 13 timmar sedan

Dagböckerna blev till en hel bok

Min far Olavi Virta – familjeliv i skuggan av kungen..

UNT - 13 timmar sedan

Brottsligheten bland unga sjunker stadigt

Äldre klankar ofta på den yngre generationen..

UNT - Igår: 14:07

En död efter villabrand i Enköping

En villabrand rasade på Vintergatan i Enköping under tisdagseftermiddagen..

UNT - Igår: 16:00

Nya vårdplatser kan stå klara i höst

Lasarettet i Enköping kan från och med hösten få 12-16 nya vårdplatser för egna patienter och som stöd för krisande Akademiska sjukhuset..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.