Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 21 March, 17:22

Dagens Medicin - 15 mar 19 kl. 07:00

Skapa ett nationellt kliniskt center för data och teknikDet är tio år sedan utredningen om en nationell cancerstrategi presenterades, startskottet för en unikt bred nationell satsning för att skapa en bättre och mer jämlik cancervård. Strategin lades utifrån den kunskap och de förutsättningar som fanns för tio år sedan. Många av de behandlingar,....
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skapa ett nationellt, kliniskt, centerför , dataoch , teknik
Dagens Medicin - 18 mar 19 kl. 07:00

”Skapa ett nationellt kliniskt center för data och teknik”

Det är tio år sedan utredningen om en nationell cancerstrategi presenterades, startskottet för en unikt bred nationell satsning för att skapa en bättre och mer jämlik cancervård. Strategin lades utifrån den kunskap och de förutsättningar som fanns för tio år sedan. Många av de behandlingar,....

Dagensanalys.se - 20 nov 17 kl. 12:47

IAB lanserar riktlinjer för transparens, och anställer samtidigt ny chef för derad Data Center of Excellence

IAB Europe lanserade nyligen helt nya riktlinjer för transparens, något som allt fler efterfrågar. Arbetsgruppen har fokuserat på vilka frågor en annonsör bör ställa till sin leverantör för att få korrekt och användbar data. Detta blirextra viktigt när nu mer än hälften av all annonsering sker programmatiskt, något som många menar försämrat transparensen i branschen.

BT - 4 timmar sedan

JUST NU: Textile Fashion Center utrymdes – under lunchruschen

Vid lunch på torsdagen tvingades hela textile fashion center utrymmas. Det ska ha varit över hundra personer i restauranglokalen där ett automatlarm sattes igång..

Skånskan - 1 timme sedan

Nytt bilinbrott vid Center Syd

LÖDDEKÖPINGE Ännu en gång har en klåfingrig tjuv varit framme och gjort inbrott på parkeringen utanför Center Syd.
Vid 13-tiden i onsdags var det någon som krossade en ruta på en personbil, stack in handen och stal en dator. Polisen varnar för att ha saker synliga i bilen..

SR - 20 jun 16 kl. 17:43

Kommission: Sverige behöver nationellt center för romska frågor

Sverige bör få ett nationellt center för romska frågor. Det skriver Kommissionen mot antiziganism i sitt slutbetänkande som i dag lämnas över till regeringen. Dessutom bör statsministern framföra en officiell ursäkt för de historiska övergrepp som romerna utsatts för..

Regeringen - 09 jun 17 kl. 13:04

Kulturdepartementet tillsätter utredning om inrättande av ett nationellt center för romska frågor

Regeringskansliet har beslutat om att ge en utredare inom Kulturdepartementet i uppdrag att närmare utreda möjligheterna för hur ett nationellt center för romska frågor ska kunna inrättas. I uppdraget ingår bl.a.

IDG - 28 feb 13 kl. 08:10

Microsoft går med i Open Data Center Alliance

Genom att gå med i Open Data Center Alliance har Microsoft fått större möjligheter att påverka marknaden för datacenter- och molntjänster..

DI - 1 timme sedan

Brittiska företagare varnar för ”nationellt” nödläge utan brexitavtal

Den brittiska fackorganisationen TUC och industriförbundet CBI varnade på torsdagen premiärminister Theresa May för ett ”nationellt nödläge” om det blir en avtalslös brexit nästa vecka. Samtidigt väntade landet på besked från EU-toppmötet i Bryssel om man får skjuta på brexit..

Sydsvenskan - 28 jun 13 kl. 06:30

Förre basen tror inte på center-idén

Upprördheten är stor i badminton-Skåne efter beskedet att sportens nationella center flyttas från Malmö till Uppsala. Förre förbundskaptenen Kent Kotte är dock tveksam till hela konceptet med ett nationellt center..

YLE - 01 feb 14 kl. 16:50

Tvillingar firade i Rewell Center

På söndag firas nationella tvillingdagen, men i Vasa passade familjer med tvillingbarn på att träffas och utbyta tankar redan under lördagen. Och gemenskapen behövs, för särskilt den första tiden med tvillingar kan vara tuff och krävande. I Vasa finns föreningen Vaasan seudun monikkoperheet till för just dessa familjer.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 1 timme sedan

Visselblåsare nekas rätt till domstolsprövning

Kammarrätten i Stockholm anser liksom Förvaltningsrätten att forskarna som slog larm om Macchiarinis forskningsfusk och sedan själva anklagats för oredlighet, inte kan försvara sig mot detta i en domstol.  .

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Rotavaccin till alla barn

Från och med 1 september 2019 kommer vaccin mot rotavirus ingå i det nationella vaccinationsprogrammet för barn. Det beslutade regeringen i dag..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Ovanligt svår säsong med RS-virus

Säsongens topp för RS-virus, som kan orsaka allvarlig sjukdom hos små barn, har passerats. Årets säsong har varit ovanligt svår och många har fått intensivvård, skriver Folkhälsomyndigheten..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Hjärtfördelar redan vid lätt fysisk aktivitet

Äldre kvinnor som ägnar sig åt lätt fysisk aktivitet mer än fem timmar om dagen tycks ha lägre risk att drabbas av hjärt-kärlsjukdom än de som är mer inaktiva..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Flopp för haussad alzheimerkandidat

I vad som är ännu ett misslyckande i läkemedelsforskningen vid Alzheimers sjukdom tvingas nu företaget Biogen lägger ner sina fas 3-prövningar av läkemedlet aducanumab som i tidiga studier visat lovande resultat. Orsaken är avsaknad av effekt..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Sylf: Dags att leverera!

Sveriges yngre läkares förening har viss förståelse för regeringens beslut att skjuta upp starten för den nya läkarutbildningen  – men mer än ett år känns inte aktuellt..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Nya läkarutbildningen skjuts upp ett år

Starten för den nya sexåriga läkarutbildningen skjuts upp ett år till 2021. Det har regeringen beslutat i dag..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Högspecialiserad vård – så funkar det

Genom omfattande kartläggning av sjukhusvården ska ett antal expertgrupper lämna förslag på villken vård som ska koncentreras till fem eller färre platser. Så här går processen till..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Fler kan bli aktuella för skonsammare klaffbyte

Nya data öppnar för att även patienter med låg risk för komplikationer kan få ny aortaklaff via den skonsammare katetermetoden i stället för öppen kirurgi. Lovande, enligt svenska experter..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

”Vi i vården måste själva ta ett större ansvar”

”Det behövs ett kulturskifte där alla som arbetar i hälso- och sjukvården på riktigt måste börja känna att de ingår i ett gemensamt akademiskt system med forskarna”. Det skriver Ingmar Petersson och fem andra författare. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.