DI > Ekonomi

Sunday, 24 March, 12:30

DI - 15 mar 19 kl. 06:53

Amerikanska finansinspektionen stämmer Volkswagen för dieselskandalenDen amerikanska finansinspektionen SEC har lämnat in en stämning mot Volkswagen och Martin Winterkorn. Myndigheten anser att de genomförde ett ”omfattande bedrägeri” i den så kallade dieselskandalen och ljög för amerikanska investerare. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Volkswagen, SEC, Martin Winterkorn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amerikanska finansinspektionen, stämmer, Volkswagenför , dieselskandalen
Affärsvärlden - 15 mar 19 kl. 09:04

SEC stämmer Volkswagen och Martin Winterkorn

Amerikanska finansinspektionen SEC stämmer tyska fordonsjätten Volkswagen och dess tidigare vd Martin Winterkorn på grund av dieselskandalen..

Affärsvärlden - 11 jul 16 kl. 12:44

Qviberg stämmer FI – på miljardbelopp

Finansmannen Mats Qviberg ska i höst stämma Finansinspektionen på flera miljarder kronor. Det bekräftar hans nära vän och rådgivare Christen Ager-Hanssen för Realtid. Qviberg och Ager-Hanssen anser att det var ett felaktigt beslut av Finansinspektionen att dra in HQ Banks tillstånd i augusti 2010..

Dagens PS - 07 jun 17 kl. 09:34

FI-förslag skrämmer unga

Finansinspektionen planerar att skärpa amorteringskravet så att alla nya bolånetagare som lånar mer än 4,5 gånger sin bruttoinkomst tvingas amortera 1 procentenhet mer av bolånet varje år. ”Det betyder att personer med med störst skulder i förhållande till inkomst och bostadens värde måste amortera minst 3 procent av bolånet varje år”, skriver Dagens Industri, som refererar en aktuell opinionsundersökning av Novus på uppdrag av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Enligt rapporten känner nästan 50 procent stor oro för FI-förslaget.

SVT - 11 jul 16 kl. 14:21

Qviberg stämmer FI på ”flera miljarder”

Åtalet efter HQ-kraschen blev ett nederlag för åklagaren. Nu meddelar Ekobrottsmyndigheten att man inte kommer att överklaga domen. Mats Qviberg planerar i sin tur att stämma Finansinspektionen (FI)..

DI - 03 feb 17 kl. 18:47

FI stämmer in i kritik mot pensionsförslag

Regeringens premiepensionsutredning får svidande kritik av flera tunga remissinstanser. Konkurrensverket gör tummen ned för tvångsflyttning av spararnas pengar och Finansinspektionen vill se ett helt nytt system med färre fonder..

Dagens PS - 28 sep 18 kl. 08:00

Di: Musk kan få fängelse

Amerikanska finansinspektionen stämmer nu Tesla vd och grundare. Samtidigt pågår en brottsutredning. Bakgrunden är den uppmärksammade tweet om att köpa ut elbilsjätten från börsen som Dagens PS tidigare rapporterat om.

HBL - 17 jan 14 kl. 15:30

Vapaavuori ändrar sig - bolånetak kan bli av

Förslaget om ett lagstadgat bolånetak ser trots allt ut att bli verklighet. Näringsminister Jan Vapaavuori (Saml) som sköt förslaget i sank i våras säger att situationen nu ändrats i och med att också bankerna och Finansbranschens centralförbund ställer sig bakom förslaget.– Naturligtvis ska vi nu allvarligt överväga det.

Realtid - 11 jul 16 kl. 13:16

Qviberg stämmer Finansinspektionen

Söker skadestånd på "flera miljarder" efter HQ-rättegången..

YLE - 04 mar 16 kl. 19:15

Forskare om däckfusket: Strängare regler ger inte etiska företag

Härvan kring Nokian Renkaats däckfusk fortsätter att svälla och nu ska Finansinspektionen utreda om ledningen handlade rätt då de sålde optioner innan fusket kom ut i offentligheten. Men fusket går inte bara att skylla på företagets optionssystem, ansvaret ligger i slutändan hos individen, enligt forskare Henrika Franck. Helsingin Sanomat avslöjade på fredagen att flera högt uppsatta chefer vid Nokian Renkaat sålde bort optioner för 600 000 euro strax efter att de fick nys om den interna utredningen om däckfusket.

Ekonomistas - 22 jul 14 kl. 08:40

Riksbanken och den finansiella stabiliteten: Inga medel, därför inget mål

(Debattartikel publicerad under rubriken ”Inga medel, därför inget mål” på Dagens Industris websida 2014-07-21.) Ska Riksbanken ha finansiell stabilitet som mål vid sidan av prisstabilitet? Enligt Carl B Hamiltons debattartikel i Dagens Industri den 17 juli är svaret ja.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Brexitdimman fortsätter: Så här kan det sluta

Brexit, brexit, brexit. Kommer Theresa May att lyckas få sitt avtal i hamn? Blir det ett avtalslöst utträde?

DI - 30 minuter sedan

Förvaltarproffset om krisande H&M: ”Skulle inte våga blanka den”

Den krisande klädjätten H&M har haft det tufft på börsen de senaste åren, men alla är inte negativa till kursutsikterna. ”Jag skulle inte våga blanka den”, säger Johan Thorén, förvaltningschef på Strand kapitalförvaltning..

DI - 30 minuter sedan

Thailand: Oppositionen förlorare – trots vinst

Enligt de första vallokalsundersökningarna i Thailand ser oppositionen ut att få majoritet i parlamentet. Det lär dock inte spela någon roll. Spelreglerna för regeringssidan och oppositionen ser helt olika ut när 51 miljoner thailändare går till sitt första parlamentsval på åtta år.

DI - 1 timme sedan

Socialdemokrater fruktar klyftan stad-land

Socialdemokraterna är rädda för att fortsatt tappa stöd på landsbygden. Varningarna hördes tydligt på den socialdemokratiska partikongressen..

DI - 1 timme sedan

Succékedjans chefer ska rädda dem ur krisen

Klädhandlarna Kapp-Ahl och MQ kämpar som övriga branschen mot ändrade kundbeteenden. Nu sätter båda sitt hopp till vd:ar från finske konkurrenten Lindex.  .

DI - 1 timme sedan

Stormar stänger Australiens gruvor

Delar av Australien har drabbats av det värsta stormarna sedan 2015 och gruvor och hamnar har tvingats stänga och evakuera personal. .

DI - 2 timmar sedan

Ministrarna redo att hugga Theresa May i ryggen

Premiärminister Theresa May hotas av revolt i sin egen regering. Flera av ministrar vill få bort henne så snart som möjligt, rapporterar brittiska medier. .

DI - 3 timmar sedan

Metros ägare hotar stämma Kinnevik på 300 Mkr

Metros vd och ägare, Christen Ager-Hanssen, hotar att stämma investmentbolaget Kinnevik på 300 miljoner kronor. Det skriver Expressen..

DI - 4 timmar sedan

Chefstips: Så lämnar du dåliga besked till personalen

Ingen chef kommer undan tuffa samtal, där medarbetare ska avskedas eller få veta att de underpresterar. Här är retorikexperternas tips på hur du levererar besvärliga besked som ett ledarproffs. .

DI - 4 timmar sedan

Motorer i gång på kryssningsfartyg i sjönöd

Hundratals passagerare är kvar på kryssningsfartyget som råkade i sjönöd vid Norges kust. ”Tre helikoptrar går i skytteltrafik”, säger Per Fjeld vid räddningscentralen HRS. Fartyget var nära att gå på grund, men tar sig nu långsamt framåt för egen maskin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.