GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 20 March, 12:04

GöteborgsPosten - 15 mar 19 kl. 06:18

Masskjutning i moské – flera dödaFlera personer har dödats efter att en eller flera skyttar attackerat två moskéer i staden Christchurch i Nya Zeeland.
Fyra personer har gripits och enligt polisen har man oskadliggjort flera sprängladdningar.
– Det är en av Nya Zeelands mörkaste dagar, säger premiärminister Jacinda Ardern..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Christchurch, Nya Zeeland, Nya Zeelands, Jacinda Ardern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Masskjutningi , moskéflera , döda
GöteborgsPosten - 15 mar 19 kl. 06:18

Masskjutning i moské – 40 döda

40 personer har dödats efter att en eller flera skyttar attackerat två moskéer i staden Christchurch i Nya Zeeland.
Fyra personer har gripits och enligt polisen har man oskadliggjort flera sprängladdningar.
– Det är en av Nya Zeelands mörkaste dagar, säger premiärminister Jacinda Ardern..

PI - 03 mar 11 kl. 23:45

Moskébygge i Umeå fattas pengar

MOSKÉBYGGE I juni 2010 skrev vi om det första spadtaget till det som ska bli Sveriges nordligaste sunnitiska moské på Ålidhem i Umeå. Men när den står klar vet ingen. Det finns inga pengar som täcker hela bygget.

YLE - 18 nov 14 kl. 04:15

Helsingfors saknar en moské

Helsingfors är den enda huvudstaden i EU som saknar en egen moské trots att det bor kring 30 000 muslimer i huvudstadsregionen. Det här borde omedelbart åtgärdas, anser Arshe Said, ordförande för Finlands somaliska förbund. - Moskén är en viktig symbol för muslimerna, och islam och muslimer har funnits i Finland ända sedan slutet av 1800-talet.

YLE - 08 dec 14 kl. 17:49

Hossam Hewidy vet var han skulle bygga moské i Helsingfors

Om den egyptiske arkitekten Hossam Hewidy skulle få bestämma skulle han bygga en moské i närheten av Hanaholmens kraftverk i Sörnäs. Ännu finns det inga konkreta planer på en moské men Hewidy skulle gärna ordna en arkitekturtävling. Mån 8.

PI - 27 apr 11 kl. 02:38

Moskébyggen splittrar muslimer

ISLAM Meningen var att de nya moskéerna i Tensta och Rinkeby skulle ena Järvaområdets muslimer, resultatet har dock blivit det motsatta och nu planeras i stället inte mindre än fem nya moskéer i området. Ibrahim Bouraleh, ordföranden i Islamiska förbundet i Järva, säger till SvD att de nuvarande källarlokalerna inte är värdigt och att de behöver en riktig moské dit alla kan komma. I Tensta har det saudiska mosképrojektet fått sällskap av ytterligare en stor moské i Rinkeby centrum som beräknas kosta 100 miljoner kronor, varav initiativtagaren Islamiska förbundet i Järva hittills lyckats samla ihop blott en bråkdel.

BT - 17 aug 13 kl. 14:31

Skottlossning vid al-Fatah-moskén

Polis och demonstranter beskjuter just nu varandra vid al-Fatah-moskén i centrala Kairo, skriver Reuters. Tv-bilder från den egyptiska tv-kanalen CBC visar hur skott avlossas både mot och från moskéns minaret. Flera hundra personer, uppemot 1 000 enligt vissa uppgifter, tillbringade natten instängda i al-Fatah-moskén vid Ramsestorget där demonstranter och säkerhetsstyrkor drabbade samman i går.

BT - 17 aug 13 kl. 15:19

Våldet tilltar kring al-Fatah-moskén

Polis och demonstranter beskjuter just nu varandra vid al-Fatah-moskén i centrala Kairo, skriver Reuters. Tv-bilder från den egyptiska tv-kanalen CBC visar hur skott avlossas både mot och från moskéns minaret. Polis släpar ut islamister från moskén, rapporterar AFP.

PI - 13 jan 11 kl. 11:00

Fördubblat antal moskéer i Tyskland

TYSKLAND Den muslimska befolkningen i Tyskland planerar att fördubbla antalet moskéer i landet under de nästkommande fem åren, enligt siffror släppta av ett islamiskt institut denna vecka. Salim Abdullah från det tyska institutet för islamiskt arkiv säger att de har registrerat 184 projekt som går ut på att uppföra nya moskéer. I några fall har de första spadtagen redan tagits.

BT - 17 aug 13 kl. 12:24

Hundratals instängda i moské i Kairo

al-Fatah-moskén i centrala Kairo omringades sent i går av regeringens säkerhetsstyrkor och skottlossning utbröt. Under förmiddagen har människor samlats kring det avspärrade området, där ingen varken släpps in eller ut. Flera hundra personer, uppemot 1 000 enligt vissa uppgifter, tillbringade natten instängda i al-Fatah-moskén nära Ramsestorget där demonstranter och säkerhetsstyrkor drabbade samman i går.

BT - 17 aug 13 kl. 17:09

Polisen har tömt al-Fatah-moskén

al-Fatah-moskén i centrala Kairo har nu tömts på demonstranter, uppger en säkerhetskälla för AFP. Under eftermiddagen pågick skottlossning mellan polis och demonstranter, som omringats inne i moskén. Regeringens säkerhetsstyrkor säger att de har besvarat eldgivning från moskéns minaret och tv-bilder visar hur tornet perforerats av kulor.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Lag Hasselborg vann stort över Ryssland

Det blev sjätte raka segern för lag Anna Hasselborg i curling-VM i Danmark..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Vestager kandidat till toppjobb i EU

Danska EU-kommissionären Margrethe Vestager kommer som väntat att föras fram som tänkbar ny kommissionsordförande av EU:s samlade liberaler..

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Must: IS kan komma tillbaka

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) varnar för att terrorgruppen IS kan komma tillbaka och etablera nya baser på andra håll i världen. Det är en av de saker som alla världens underrättelsetjänster letar efter just nu, säger Mustchefen Gunnar Karlson..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Dumpades av Frölunda – nu på väg till SHL igen

"Det hade varit helt magiskt"..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

21-åring åtalas för mord i Malmö

En 21-årig man åtalas misstänkt för att vara inblandad i ett mord på Censorsgatan i Malmö i september 2016, rapporterar Kvällsposten..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Juvelmiljardär på flykt gripen i London

Den indiske juvelmiljardären Nirav Modi har gripits i Storbritannien efter en längre tid på flykt..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

En halv miljon fler behöver anställas

För att klara välfärden behöver ytterligare 485 000 personer anställas till 2030, enligt Arbetsförmedlingen..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Angered-läkaren dömd i hovrätten

Läkaren Ayad Alwindawe ägde vårdcentralen Angered Care och plundrade den på mångmiljonbelopp. Han dömdes av tingsrätten till tre år och nio månaders fängelse. Domen överklagades men har nu fastställts av hovrätten..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

EU-löfte om klimatsatsning i långtidsbudget

Hur mycket pengar EU kommer att satsa på forskning och innovation det närmaste decenniet är långt ifrån klart..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Kvarnbytornet skapar ett socialt grannskap - på höjden

När man bygger ett hus krävs det mycket för att det ska bli ett hem. När huset dessutom är 16 våningar högt och rymmer 77 lägenheter krävs det ännu mer. Lösningen i Kvarnbytornet stavas: socialt grannskap..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.