Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 24 March, 11:47

Liknande nyheter

Taggar: Lundabolagi , nytt, projektkring , självkörande, bilar
BT - 21 nov 18 kl. 21:21

Högskolans nya projekt – självkörande postbilar

Självkörande bilar för att leverera postreturer – det ska utvecklas i ett nytt projekt på Högskolan i Borås. – Det handlar om att minska korta bilresor hit och dit i bytesprocessen som bara tar tid, säger projektledaren Jonas Larsson..

Dagensanalys.se - 23 apr 17 kl. 15:48

Apple satsar på självkörande bilar i ett slutet system

Att ha en stark position i den nästkommande digitala skiftet är något alla stora spelare söker med ljus och lykta. Vad som verkar säkert är att det handlar om självkörande fordon. Här är Tesla, Google och Apple i full fart med att tävla om förstaplatsen.

Cornucopia - 12 mar 16 kl. 10:15

Gästinlägg: De självkörande bilarna i den smarta staden

Nedanstående är ett gästinlägg från en läsare.

Då det på senare tid blivit aktuellt med diskussioner om elbilar, med många kommentarer på det temat, åtföljt av diskussioner om självkörande bilar vill jag passa på att försöka påpeka och reda ut några möjliga missuppfattningar, lyfta några frågor som rör självkörande elbilar, elinfrastruktur, självkörande bilar och deras roll i en framtida sk smart stad. Många av dessa begrepp är väldigt trendiga och det finns en påtagligt hype kring dem.

Computer Sweden - 17 maj 16 kl. 10:14

Google-avhoppare utvecklar teknik för självkörande lastbilar – testar med Volvo


En ingenjör som varit med och grundat Googles projekt med självkörande bilar har i tysthet startat ett eget bolag som utvecklar självkörande teknik för lastbilar – ett projekt som testas på Volvo-bilar..

IDG - 17 maj 16 kl. 10:14

Google-avhoppare utvecklar teknik för självkörande lastbilar – testar med Volvo


En ingenjör som varit med och grundat Googles projekt med självkörande bilar har i tysthet startat ett eget bolag som utvecklar självkörande teknik för lastbilar – ett projekt som testas på Volvo-bilar..

SR - 11 jun 17 kl. 16:00

Självkörande lastbilar ska styras med kameror

Automatiserade godstransporter med självkörande lastbilar. Det är målet med ett nytt projekt som Volvo driver i samarbete med Chalmers tekniska högskola..

GöteborgsPosten - 30 jul 18 kl. 05:00

Nu kommer de självkörande fordonen på bred front

Från visioner till konkreta projekt – nyheterna om självkörande fordonen har duggat allt tätare. I förra veckan var det en självkörande snöplog, denna vecka är det testkörning av självkörande racerbil byggd av chalmerister. Här är några av de uppmärksammade projekten..

DI - 15 mar 19 kl. 13:15

First North-bolag i nytt projekt med Volvo-bolag om självkörande bilar

Lundabolaget Terranet har inlett ett samarbetsprojekt med börsnoterade Volvo lastvagnar, kinesiska Geely-ägda Volvo Cars och Lunds tekniska högskola (LTH). Syftet med det tre år långa projektet är att öka säkerheten hos självkörande fordon..

IDG - 10 mar 15 kl. 11:31

Kinesiska sökjätten Baidu planerar också självkörande bil - redan i år


Alla teknikbolag med självrespekt verkar vilja ha ett projekt med självkörande bilar. Nu meddelar kinesiska internetjätten Baidu att företaget planerar att ha en självkörande bil på gatan redan i år..

DN - 25 mar 17 kl. 21:58

Uber avbryter projekt med självkörande bilar efter olycka

En av företagets Ubers självkörande bilar har varit inblandad i en olycka i Temse, Arizona. Volvon hamnade på sidan efter att ha blivit påkörd av en annan bil. Ingen har skadats, enligt den lokala polisen.

Nyteknik - 22 mar 18 kl. 11:07

Dödsolyckan påverkar inte svenska självkörande projekt

Dödsfallet är tragiskt och ett bevis på att tekniken inte är redo. Men omständigheterna kring olyckan i USA har få likheter med svenska självkörande projekt. ”De försök vi förhåller oss till är väldigt enkla”, säger Patrik Sveder på Transportstyrelsen..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

”Sopdykarna i Lund” – storyn som fick (nästan) evigt liv bland Sveriges gymnasister

Därför gör artikeln från 2011 ständigt comeback på Sydsvenskan digitala topplistor..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Deras mål: befolka Beijers Park efter knivdådet

Kirsebergsbor kvällspromenerar i grupp för att skapa trygghet..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Över 100 000 i läger efter cyklonen

Över 100 000 människor befinner sig i tillfälliga läger efter cyklonen Idais härjningar..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Narkotikadömd P7-officer riskerar uppsägning

En officer vid södra skånska regementet har använt droger i många år..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Snart går sista flyttlasset från Kullagårdens demensboende

”Vi kämpade in i det sista”‚ säger anhörig till demenssjuk..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Aktivist: Lärarna undervisade oss med slag

Som barn i Nordkorea såg han grannar svälta och gick i en skola där slag och mutor dominerade. Nu försöker Kim Keon-woo stärka barns rättigheter i sitt gamla hemland, fast från Sydkorea. Han säger att diktatorn Kim Jong-Uns toppmöten med USA:s president.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Militärfordon i krock under övning

Två militärfordon, en bandvagn och en lastbil, har kolliderat på länsväg 716 mellan Orrträsk och Klinten i närheten av Kalix, rapporterar P4 Norrbotten. Olyckan har inträffat under den pågående militärövningen Northern Wind. Sju personer ska vara inblan.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Fortsatt sök efter försvunnen man i fjällen

Mannen som varit försvunnen i Sarekfjällen sedan i torsdags har ännu inte hittats. De fjällräddare som under lördagen sökte mannen har övernattat på fjället för att under söndagsmorgonen fortsätta sökandet. – Det började snöa under lördagseftermiddagen,.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Majoritet bävar för kontantlöst samhälle

Användningen av kontakter minskar drastiskt, och 2025 väntas hälften av alla butiker sluta acceptera kontanter. Samtidigt ryggar allt fler svenskar nu tillbaka för ett helt kontantfritt samhälle, visar en Sifo-undersökning. Andelen kontanta betalningar.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Signalfel orsakar stopp i tågtrafiken

Det påverkar tågen mellan Karlskrona och Hyllie..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.