PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 20 March, 12:57

PrivataAffärer - 15 mar 19 kl. 06:28

Kinas premiärminister lovar ekonomiska stimulanserHan sade att sänkningar av skatter och avgifter fortsatt är nyckelåtgärder för att hantera nedåttrycket mot landets ekonomi. Premiärministern sade vidare att Kina kan använda reservkrav och räntor för att stödja den ekonomiska tillväxten, och han utlovade ansträngningar för att förhindra en hårdare inbromsning i ekonomin. Kina ska däremot inte använda kvantitativa lättnader eller massiv utgiftspolitik fört att stödja ekonomin eftersom sådana åtgärder skapar problem i framtiden Li Keqiang sade också att det inte är realistiskt att frikoppla USA:s och Kinas ekonomier, gemensamma intressen mellan de två ekonomierna väger betydligt tyngre än dispyterna och han hoppas att handelssamtalen mellan de två länderna kommer att nå resultat. Premiärministern sade vidare
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Kina, Li Keqiang, USA, Kinas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinas, premiärminister, lovar, ekonomiska, stimulanser
DI - 28 jan 16 kl. 12:55

Kinas premiärminister lovar att inte valutakriga

Kina kommer inte att föra något valutakrig, och det finns inga skäl för en fortsatt depreciering av yuanen. Det sade Kinas premiärminister Li Keqiang på torsdagen enligt CCTV, som citeras av Bloomberg News..

DI - 15 mar 19 kl. 05:40

Kinas premiärminister lovar jobba hårt för tillväxt

Kina kommer att sänka momsen för tillverkningsindustrin och andra sektorer från och med den 1 april, och avgifter för socialförsäkringar kommer att börja sänkas från och med den 1 maj. Det sade Kinas premiärminister Li Keqiang vid en presskonferens på fredagen..

EU-Parlamentet - 29 jun 15 kl. 12:17

Artikel - Kinas premiärminister besöker Europaparlamentet

Allmän information : Kinas premiärminister Li Keqiang besökte Bryssel idag, där han välkomnades av talman Martin Schulz. Efter samtalen skrev Schulz på Twitter att det varit ”ett väldigt användbart möte om säkerhet, klimat, handel, investeringar och euroområdet”.

Källa : © Europeiska unionen, 2015 - EP.

SVT - 17 aug 15 kl. 02:04

Kinas premiärminister besökte olycksplatsen

Kinas premiärminister minister Li Keqiang har besökt platsen för den stora explosionsolyckan i hamstaden Tianjin..

Affärsvärlden - 11 nov 15 kl. 10:16

Kinas premiärminister utlovar kraftfulla åtgärder

Kinas premiärminister Li Keqiang har vid ett möte med företagsrepresentanter utlovat att använda flera kraftfulla åtgärder för att stödja tillväxten då ekonomin står inför en kvardröjande inbromsning och en historisk ombalansering..

DI - 16 mar 16 kl. 06:10

Kinas premiärminister: Går att undvika massavskedanden

Kina kan skära ned på uppblåsta industrier utan massavskedanden eller att landets tillväxtbana spårar ur.Det sade Kinas premiärminister Li Keqiang till reportrar vid en presskonferens i Peking på onsdagen, som markerar avslutningen på den tolv dagar långa nationella folkkongressen, rapporterar Bloomberg News..

SvD - 16 mar 16 kl. 08:48

Kinas premiärminister: Ingen ”kraschlandning” väntar

Kinas premiärminister Li Keqiang försökte skapa förtroende för den kinesiska ekonomin, efter att folkkongressen godkänt kommunistpartiets kommande femårsplan..

Blekinge Läns tidning - 04 apr 18 kl. 07:30

Pressad premiärminister lovar löneförhöjning

Malaysias premiärminister Najib Razak lovar en löneförhöjning till landets statstjänstemän, som utgör en viktig väljarbas för den styrande regeringskoalitionen inför det kommande valet som väntas utlysas inom kort.(TT).

Kristianstadsbladet - 04 apr 18 kl. 07:30

Pressad premiärminister lovar löneförhöjning

Malaysias premiärminister Najib Razak lovar en löneförhöjning till landets statstjänstemän, som utgör en viktig väljarbas för den styrande regeringskoalitionen inför det kommande valet som väntas utlysas inom kort.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 18 kl. 07:30

Pressad premiärminister lovar löneförhöjning

Malaysias premiärminister Najib Razak lovar en löneförhöjning till landets statstjänstemän, som utgör en viktig väljarbas för den styrande regeringskoalitionen inför det kommande valet som väntas utlysas inom kort. De totalt 1,6 miljoner anställda inom.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Säljer allt i Ferronordic

Det framgår av ett flaggningsmeddelande. Mellby Gård ägde nästan 1,2 miljoner aktier, motsvarande 8,2 procent aktiekapitalet i Ferronordic, före transaktionen, samma antal som vid årsskiftet enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. Mellby Gård, vars innehav legat i Falkstenen AB, har varit ägare Ferronordic sedan åtminstone 2013..

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Karnov noteras på Stockholmsbörsen

Beskedet är i linje med att källor i december uppgav för Dagens Industri att Karnov gick mot en börsnotering under första halvåret 2019. Fjärde AP-fonden, Lazard Asset Management och Vind har med förbehåll för vissa villkor åtagit sig att förvärva aktier för upp till 607 miljoner kronor. Nasdaq Stockholm har bedömt att Karnov uppfyller gällande noteringskrav och kommer att godkänna ansökan under förutsättning att vissa villkor uppfylls, däribland att spridningskravet för bolagets aktie är uppfyllt.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Förvaltare minskar kassorna – men väljer defensiva investeringar

De defensiva placeringar förvaltarna uppges föredra inkluderar tillgångar på tillväxtmarknader, råvaror och REIT:s. Råvaror anses annars generellt sett som en högst cyklisk kategori, och det är inte osannolikt att förvaltarna här syftar på guld, som kan ses som undantaget som bekräftar regeln. Samtidigt uppgick allokeringen mot globala aktier till en nettoövervikt om 3 procent i mars, vilket var den lägsta uppmätta nivån i den månatliga förvaltarundersökningen sedan i september 2016.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Klockan 19: Prognos i fokus när Fed lämnar räntebesked

Styrränteintervallet lär lämnas oförändrat, på 2,25-2,50 procent, enligt en närmast enig analytikerkår. Mer spännande blir i vilken utsträckning Fedledamöternas upprepade budskap om ”tålmodighet” kommer att speglas i lägre ränteprognoser i ”dot plot”, och om det kommer något tydligare budskap om hur länge Fed kommer att fortsätta att ”normalisera” balansräkningen. I december var ledamöternas konsensusprognos att styrränteintervallet skulle höjas två gånger, med 25 punkter, i år.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Affärsvärlden: Sälj teknikhandlaren

Det framgår av en analys som lagts ut på hemsidan på onsdagsmorgonen. ”När multipelarbitrage-idén nu upptäckts av väldigt många har Addtech (samt kollegerna Indutrade och Lagercrantz) värdets upp till toppmultipel på toppmarginaler på topptillväxt. Ur Affärsvärldens korta ettåriga perspektiv ger det farligt uppdrivna förväntningar så det kan inte bli annat än ett nytt säljråd”, heter det.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är onsdagens aktieanalyser

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Essity till 300 kr från 280 kr. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 267,30 kr på tisdagen och den har gått upp med nästan 23 procent sedan årsskiftet.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Skistar ökar vinsten

Skistar redovisar ett resultat efter skatt på 555 miljoner kronor för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret (502). Resultatet per aktie uppgick till 6:95 kronor (6:28). Resultatet före skatt blev 702 miljoner kronor (651) medan rörelseresultatet landade på 716 miljoner kronor (639).

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Blygsam vinst för Kappahl

Kappahl redovisar ett rörelseresultat på 2 miljoner kronor för det andra kvartalet (december-februari) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019. Analytikerna hade väntat sig ett rörelseresultat på i genomsnitt -3,7 miljoner kronor, enligt Bloomberg News. Nettoomsättningen uppgick till 1.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Motstridiga uppgifter om handelssamtal

Enligt WSJ planerar USA och Kinas respektive toppförhandlare en ny omgång av handelssamtal med start nästa vecka. Förhoppningen är att nå ett avtal i slutet av april. USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer och finansminister Steven Mnuchin kommer att resa till Peking under nästa vecka för att träffa vice premiärministern Liu He, uppgav tjänstemän inom administrationen, enligt tidningen.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Hernhag: Därför ska du teckna Teqnion

Noteringen i korthet: Börslista: First North
Teckningskurs: 26 kr
Teckningsperiod: 19-28 mars
Första handelsdag: 4 april
Tecknas via: Aktieinvest, Avanza, Nordnet. Teqnion är ett litet industribolag som vill till First North den 4 april. Intressant nog finns det i Teqnion både tydlig lönsamhet och en fast teckningskurs på 26 kr.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.