PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 22 March, 19:51

PrivataAffärer - 15 mar 19 kl. 06:36

Storbritannien: Ja till förlängning av brexitRöstsiffrorna blev 413-202. Ungefär en timme tidigare sa parlamentet nej till en ny folkomröstning. En begäran om förlängning av brexit måste godkännas av samtliga 27 EU-länder på toppmötet nästa torsdag.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: StorbritannienJa till , förlängningav , brexit
DN - 04 okt 16 kl. 15:00

Storbritannien förlorar på Brexit spår IMF

Världsekonomin tar inte fart, spår Internationella valutafonden, IMF. USA går trögare och Storbritannien tappar tempo efter Brexit..

SVT - 15 jan 19 kl. 16:47

Fredrick Federley (C) vill ge Storbritannien mer tid till brexit

Enligt brittiska medier kommer premiärminister Theresa May förlora kvällens brexitomröstning. Nu lobbar EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) för att ge Storbritannien mer tid att lösa den gordiska knuten brexit. – En situation där vi står utan avtal är en katastrof för Storbritannien, säger han..

Nerikes Allehanda - 20 mar 17 kl. 12:52

Storbritannien påbörjar Brexit i slutet på mars

Storbritannien kommer att påbörja Brexit formellt den 29 mars – då ska nämligen premiärminister Theresa May skriva till EU och begära utträde, rapporterar Reuters..

Dalarnas tidningar - 20 mar 17 kl. 12:52

Storbritannien påbörjar Brexit i slutet på mars

Storbritannien kommer att påbörja Brexit formellt den 29 mars – då ska nämligen premiärminister Theresa May skriva till EU och begära utträde, rapporterar Reuters..

DI - 25 jun 18 kl. 08:58

Flygjätten hotar lämna Storbritannien vid hård brexit

Europeiska flygplanstillverkaren Airbus varnar för att man kan komma tvingas att lämna Storbritannien om inte landet får till ett brexit-avtal med EU, rapporterar AFP..

Computer Sweden - 23 jan 19 kl. 10:54

Elektronikjättar flyttar huvudkontor från Storbritannien på grund av Brexit


Sony kommer att flytta sitt europeiska huvudkontor från Storbritannien till Nederländerna för att undvika problem som kan uppstå som en följd av Brexit. Även Panasonic har gjort den här flytten..

VA - 18 apr 17 kl. 14:00

Theresa May utlyser nyval i Storbritannien – nu kan hela Brexit-processen kastas om

Junis valresultat kan komma att kasta om Brexit-processen helt och hållet. .

DN - 14 mar 19 kl. 17:37

Klart: Storbritannien vill skjuta upp Brexit

Premiärminister Theresa May och den brittiska regeringen får stöd för att be EU en förlängd förhandlingstid om Brexit. Förslag var en konsekvens av onsdagens nederlag för Teresa May och ingenting hon önskade. Nu kommer sannolikt en ny omröstning om premiärministerns avtalsförslag att hållas nästa vecka..

SR - I förrgår: 13:12

Storbritannien vill skjuta upp brexit

Storbritanniens premiärminister Theresa May ber EU om att skjuta upp Brexit till den 30 juni. Det framgår i ett brev till Europeiska rådets ordförande Donald Tusk..

Affärsvärlden - 07 aug 17 kl. 07:08

Så mycket kan Storbritannien betala för Brexit

Storbritannien är redo att betala upp till 36 miljarder pund, motsvarande knappt 40 miljarder euro, för den så kallade brexitnotan..

DI - 26 feb 18 kl. 12:34

Storbritannien nobbar tullunion efter brexit

Storbritannien kommer inte att försöka att ingå i någon tullunion med EU efter att landet lämnar unionen nästa år..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Nokia tappar stort på uppgifter om dataläcka

NRK har fått nya tips, bland annat från den serbiske programmeraren Milan Kragujevic, som hävdar att läckaget varit pågående sedan minst nio månader tillbaka. Dataläckage har också konstaterats från en telefonmodellen Nokia 2, rapporterar NRK. Den serbiske programmeraren skrev om läckan redan i juni 2018 i tidningen Hacker News, en läcka som skedde genom appen ”Autoregistration”.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Ministern underkänner Swedbanks utredning

Läs även: Browder sågar Swedbankrapporten Han vill att Swedbank samarbetar med myndigheterna och lägger alla korten på bordet. Det uppger SVT, som hänvisar till ett SMS från Bolund.  .

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Credit Suisse: Inga nya besked från Swedbank

”Det ges ingen indikation på den totala summan av misstänksamma transaktioner. Det saknas en bredare analys av suspekta kunder utöver de 50 namn som SVT angav samt en analys av Swedbanks arbete för att förebygga penningtvätt liksom av bankens procedurer för att ta in kunder och avsluta kundrelationer i Sverige och Baltikum”, skriver Credit Suisse. Därutöver saknas det information över antalet medarbetare inom regelefterlevnad samt transaktionsrapportering under de centrala åren 2007 till 2015, anser Credit Suisse.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Trading Direkt: Swedbankgranskningen och dagens vinnare

Största delen av programmet består av teknisk analys på bland annat Telia, Skanska och JLT. Dessutom diskuterade vi svag PMI-data och kronkursreaktionen som följde. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ferroamp, Newsday Tobbe Roséns tekniska analyser: Index: OMXS30, DAX, S&P500 Aktier: Atlas Copco, Swedbank Valutor: USD/SEK, EUR/SEK, Råvaror: Koppar, Guld, Råolja Tittarönskemål: H+H International, Cloetta, Oncopeptides, Invent Medic, Nestlé, Björn Borg, Semafo, JLT, Oasmia, Intrum, Scandinavian Enviro Systems, Telia, Skanska, BioArctic, Africa Oil  .

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Bästa korten på utlandsresan

Att använda betal- eller kreditkort i utlandet kan bli en dyr affär med uttagsavgifter och valutapåslag. Bland skräckexemplen finns Collector Easycard MasterCard där uttagsavgiften ligger på 4 procent och valutaväxlingspåslaget på 2 procent. Tar du ut pengar i en automat går alltså hela 6 procent bort i avgifter.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Bonnesen: Olyckligt svar i höstas

Läs även: Fortsatt förtroende för Bonnesen Flera bedömare tolkade Swedbanks samlade budskap i höstas som att banken inte hade hittat någonting misstänkt i sina genomgångar. – Det var olyckligt – jag skulle ha givit mycket mer kontext. Jag skulle ha berättat att jag talade om det fåtalet kunder som kom ut i media i samband med Danske, säger hon efter alla de frågor som hon har fått från olik

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Hernhag: Fem aktier inför utdelningssäsongen

Köp Marcus Hernhags bok: Bli rik på aktieutdelning Jörgen: Kan du lista tre bra utdelningsaktier man borde ha i portföljen inför utdelningssäsongen?
Marcus: Millicom och Tele2 är två alternativ inom teleoperatörerna. Bilia och SJR inom tjänstesektorn och jag lutar åt Beijer Alma inom industrin.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Scandic: ”Flera tillväxthämmande faktorer framöver”

”På kort sikt räknar vi med att bolaget missar konsensusförväntningarna detta år, givet de höga utbudsnivåer som väntas i två av bolagets hemmamarknader”, skriver Berenberg och hänvisar till Norge och Danmark som tillsammans står för 38 procent av bolagets försäljning och 37 procent för ebitda. Denna obalans i utbud kommer att få en stor effekt på Scandics intäktsmått, så kallade revpar (intäkt per tillgängligt rum), enligt investmentbanken. På medellång till lång sikt är ett hotellbolags pipeline en viktig faktor vad gäller strukturell tillväxt.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Browder sågar Swedbankrapporten

Läs även: Fortsatt förtroende för Bonnesen Fortfarande lyser klargöranden gällande vem som visste om penningtvättsproblemen inom Swedbank och vad de gjorde åt saken, skriver Bill Browder. ”Den här rapporten fokuserar enbart på 50 konton som identifierats av SVT när det egentligen rör tusentals konton med miljontals transaktioner som måste analyseras”, skriver finansmannen. ”Vi och alla andra

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Så går det för dagens nykomlingar

På First North debuterade Ferroamp, ett elhanteringsföretag som säljer lösningar för energi- och effektoptimering till fastighetsägare. Enligt egen utsago drar bolaget nytta av marknadstillväxten för solceller, elbilar och batterier. Ferroamps nyemission på 40 miljoner kronor inför listningen på First North tecknades till cirka 90,2 procent fördelat på omkring 825 tillkommande ägare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.