SR > Nyheter

Thursday, 21 March, 22:47

SR - 15 mar 19 kl. 06:32

Krav på studielån för lastbil och bussDet är stor brist på chaufförer, och branschorganisationen Transportföretagen kräver nu att regeringen förbättrar möjligheten att utbilda sig till lastbils- och busschaufför, exempelvis genom att göra det möjligt att ta studielån för körkort för tunga fordon..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Transportföretagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, studielånför , lastbiloch , buss
Kristianstadsbladet - 29 feb 12 kl. 12:33

Buss-Kjell går i pension

Foto: Johanna Wallin
En gång blev han nedslängd på tågspåret. En annan vände han bussen tillbaka till garaget för att passagerarna var för berusade. Busschauffören Kjell Stiernbergs civilkurage och krav på ordning och reda har väckt starka känslor genom åren.

Cornucopia - 26 aug 15 kl. 16:12

Börja träna Krav Maga!

I dagarna drar träning igång land och rike runt. Det är ett utmärkt tillfälle för både yrkesmän och lekmän att börja träna självförsvar, och för den som inte är ute efter något nonsens utan rent praktiskt undvikande av våld eller om det inte fungerar aktivt självförsvar är Krav Maga det självklara valet.

Våldsdebatten de senaste veckorna är inte svart-vit och lokalt och för individer kan absolut exponeringen för våld eller riskmiljöer ökat.

Skånskan - 02 jan 19 kl. 15:00

Bussproblem kvarstår trots krav från byalag

Skurup Skurups byalagsråd är fortfarande kritisk till buss 305:s och 190:s snäva tidtabell, trots höstens justeringar.
Skånetrafiken hävdar dock att det inte finns någon lösning på problemet.I en skrivelse till Kollektivtrafiknämnden kräver Skurups Byalagsråd att något görs åt tidtabellen mellan Skivarp och Ystad.

Kristianstadsbladet - 13 apr 11 kl. 15:18

Tusentals namn för gratis buss

Foto: Bosse Nilsson
Över 4 500 personer har skrivit för gratis buss för alla över 70 och i går fick kommunalrådet ta emot namnlistorna.
Det är snart ett och ett halvt år sedan Mildred Hilleskog från Sibbhult skrev ett medborgarförslag. Hon ville att personer över 70 år skulle få åka gratis på bussarna i Östra Göinge kommun.

Barometern - 28 feb 14 kl. 12:49

Tomas Buss fick rätt om skolskjuts

Tomas Buss förlorade skolskjutsarna för flera områden till Bergkvarabuss. Nu har kommunen ändrat sig. Några ynka ören skilde vinnande Bergkvarabuss från Tomas Buss anbud.

Kristianstadsbladet - 06 feb 12 kl. 06:30

Kommunens tuffa krav på Skånetrafiken

Behåll nuvarande turtäthet för buss 558 till Kristianstad och inför en lokal busstrafiklinje för de norra delarna i Bromölla när Pågatågen beräknas börja trafikera Bromölla 2013. Det är två av kommunens utgångspunkter när förhandlingar med Skånetrafiken för nästa års kollektivtrafik till och från Bromölla ska inledas.
?

Barometern - 04 sep 13 kl. 07:35

Kommunen stöder krav på sänkt fart

Trycket för att sänka hastigheten på E 22 vid Hossmo ökar rejält. Nu ställer sig även Kalmar kommun bakom kravet. ?

Sydsvenskan - 19 maj 17 kl. 15:29

Buss krockade med moped i Staffanstorp

På fredagseftermiddagen krockade en buss med en moped på Gullåkravägen i Staffanstorp. Två personer som åkte på mopeden är skadade, men oklart i vilken utsträckning..

Expressen - 19 maj 17 kl. 15:34

Moped och buss i krock i Staffanstorp

En trafikolycka med buss och moped ska ha inträffat på Gullåkravägen i Staffanstorp under fredagen.Polisen fick larm om olyckan klockan 15.16.

Skånskan - 19 maj 17 kl. 15:29

Buss och moped i krock – oklart skadeläge

Staffanstorp En buss och en moped kolliderar i Staffanstorp kvart över tre på fredagseftermiddagen. ERWP.fif(0)Händelsen inträffade på Gullåkravägen.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Rockström om klimatrapporten: Räcker inte

Klimatpolitiska rådets första rapport – om att Sverige är på väg att missa klimatmålen – kritiseras av klimatforskaren Johan Rockström för att inte räcka till. Men Centerpartiet, ett av de borgerliga partier som samarbetar med den rödgröna regeringen, välkomnar rapporten och dess beska slutsatser..

SR - 2 timmar sedan

EU:s toppmöte om brexit drar ut på tiden

I Bryssel diskuterar EU:s regeringschefer ikväll Storbritanniens begäran om att skjuta upp brexit..

SR - 3 timmar sedan

Trump flaggar för att erkänna Israels rätt till Golan

President Trump skrev idag på twitter att det nu är dags för USA att erkänna Iraels rätt till Golanbergen..

SR - 4 timmar sedan

Cyklonens dödsoffer läggs i massgravar

I sydöstra Afrika fortsätter räddningsarbetet efter helgens kraftiga cyklon..

SR - 4 timmar sedan

Bill Browder: Sverige bör införa Magnitskij-lagen

I morgon offentliggör Swedbank den rapport som granskat misstänkt omfattande penningtvätt i bankens filial i Estland. Finansmannen Bill Browder, som anmält Swedbank till svenska myndigheter, är tveksam om den rapporten kommer att bringa klarhet i misstankar mot Swedbank..

SR - 4 timmar sedan

Åkesson (SD): Vi är överens om mycket

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, välkomnar Ebba Bush Thors och Kristdemokraternas besked. – Det är ett stort steg i rätt riktning. Det är ett klokt och rimligt sätt att förhålla sig till den nya politiska verkligheten, säger han i Studio Ett..

SR - 4 timmar sedan

Kristdemokraternas partistyrelse oenig om SD-öppningen

Enligt vad Ekot erfar var Kristdemokraternas partistyrelse oenig om öppningen för Sverigedemokraterna, bland andra partiets ekonomisk politiske talesperson Jakob Forssmed..

SR - 6 timmar sedan

EU:s ledare beredda ge May en kort frist

EU-toppmötet i Bryssel är nu igång i jakten på en lösning i brexitfrågan. Det finns stöd för att gå Theresa May till mötes och skjuta brexit på framtiden, säger statsminister Stefan Löfven efter ett möte med Europeiska Rådets ordförande Donald Tusk..

SR - 7 timmar sedan

Elfel stoppar flyg till och från Arlanda

Det är just nu stora problem med flygtrafiken på Arlanda. På grund av ett elfel i flygtornet kan inga inga plan landa eller lyfta på flygplatsen..

SR - 7 timmar sedan

Högernationalist gjorde kometval i Nederländerna

I Nederländerna har det högernationalistiska partiet Forum för demokrati, FvD, nått stora framgångar i provinsvalet efter dådet i Utrecht. Partiet fick flest röster..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.