DI > Ekonomi

Friday, 22 March, 19:10

Liknande nyheter

Taggar: MorgonkollUppåt på , Asienbörserna
DI - 07 nov 18 kl. 06:25

Morgonkoll: Asienbörserna något upp efter USA-valet

Asienbörserna stiger på onsdagen, liksom USA-terminerna inför börsöppningen där, medan amerikanska långräntor och dollarn tappar. Det är några av marknadsreaktionerna på mellanårsvalet i USA, vars huvudsakliga resultat tycks vara i linje med förväntansbilden..

DI - 23 jan 19 kl. 06:31

Morgonkoll: Asienbörserna kring nollan – Japan Display lyfter

Onsdagen inleddes i moll på de ledande Asienbörserna som dock hämtade nytt mod och vid sextiden svensk tid handlades kring nollan. .

DI - 02 nov 18 kl. 06:27

Morgonkoll: Asienbörserna upp på hopp om handelskriget

Skaffa dig morgonkoll med Di. De asiatiska börserna stiger efter att USA:s president Donald Trump indikerat att landet kan nå en överenskommelse med Kina i handelskriget..

DI - 10 okt 18 kl. 06:29

Skaffa dig morgonkoll: Asienbörserna stabiliseras

Börserna i Asien stabiliserades efter att ha backat i början av veckan. USA:s president Donald Trump kritiserar återigen centralbanken Federal Reserve och vill att styrräntehöjningar sker långsammare..

Dagens PS - 11 timmar sedan

Svagt uppåt på Asienbörserna

Asienbörserna rör sig överlag svagt uppåt på fredagen där marknaden värderar den senaste penningpolitiska informationen från Federal Reserve. Från Japan har konsumentpriser presenterats som visade en minskad ökningstakt i kärninflationen vid 0,7 procent i mars, ned från 0,8 procent i februari. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 0,09 procent till 21 627,34, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,17 procent till 1 617,11.

DI - 20 feb 19 kl. 06:33

Morgonkoll: Mindre uppgångar på Asienbörserna

Onsdagen bjöd överlag på mindre uppgångar på de ledande Asienbörserna medan de kinesiska fastlandsbörserna gick mot strömmen. .

DI - 08 nov 18 kl. 06:44

Morgonkoll: USA-rallyt spred sig delvis till Asienbörserna

Asienbörserna följde med New York upp och framför allt Japanbörsen steg kraftigt på torsdagen, efter onsdagens tvekande reaktion på USA:s mellanårsval..

DI - 22 nov 18 kl. 06:33

Morgonkoll: Blandad utveckling på Asienbörserna

De ledande Asienbörserna bjöd på en blandad utveckling under torsdagen. I Japan lyfte Tokyobörsens Nikkei 225-index med omkring 0,6 procent. .

DI - 18 jan 19 kl. 06:35

Morgonkoll: Uppåt på Asienbörserna efter nya handelsuppgifter

Asienbörserna tog rygg på USA och var på ett muntert fredagshumör i spåren av färsk optimism kring handelssamtalen mellan USA och Kina. .

DI - 15 feb 19 kl. 06:29

Morgonkoll: Nedåt på Asienbörserna

Börsveckan ser ut att avslutas i moll på de ledande Asienbörserna som överlag bjöd på fallande kurser under fredagen. .

DI - 21 feb 19 kl. 06:27

Morgonkoll: Uppåt på Asienbörserna – datorjätte rusar

Torsdagen inleddes med relativt muntra miner på de ledande Asienbörserna som lyfter på bred front. En av dagens stora vinnare var datortillverkaren Lenovo som rusar efter att ha vänt till vinst. .

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Största ägaren säljer aktier i Storytel för nära 71 miljoner

Jonas Sjögren har den 20 mars sålt 680 000 stycken aktier i Storytel där han är styrelseledamot och största ägare. .

DI - 30 minuter sedan

Inga krusiduller – bara rena smaker i perfekt kombination

Enkelt, vällagat och genomtänkt – The Sparrow bjuder på en lustfylld meny för alla frankofiler..

DI - 45 minuter sedan

Säkerhetsbrist löst för majoriteten av Tele2:s privatkunder

Telekombolaget Tele2 uppger att den säkerhetsbrist som Dagens Nyheter avslöjat på fredagen ska vara åtgärdad för merparten av bolagets privatkunder. .

DI - 45 minuter sedan

Konjunkturoro tynger oljepriset – Brentoljan tappar över 2 procent

Oljan dras med i fredagens börsfall och handlas ned stadigt trots att antalet aktiva oljeriggar i USA sjunkit under veckan..

DI - 45 minuter sedan

Livsmedelsbolaget Frill får grönt ljus för listning på First North

Frill, som är verksamt inom frysta livsmedel, har godkänts listning på First North. Beräknad första handelsdag är den 27 mars. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 1 timme sedan

Medieprofilens sågning: ”Det politiska handlaget är under all kritik”

TV4:as tidigare vd Jan Scherman och Expressens chefredaktör Thomas Mattsson kommenterar veckans nyheter i Ekonomistudion..

DI - 1 timme sedan

Collector har emitterat primärkapitaltillskott om 500 miljoner

Collector Bank har framgångsrikt emitterat primärkapitaltillskott om 500 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Trump nominerar Fed-kritiker till centralbankens styrelse

USA:s president Donald Trump nominerar sin tidigare kampanjrådgivare Stephen Moore till Federal Reserves styrelse. Stephen Moore har upprepade gånger kritiserat både Fed och Fed-chefen Jerome Powell..

DI - 1 timme sedan

Här är hela dagens Ekonomistudion – titta eller lyssna

I fredagens Ekonomistudion pratar programledare Jon Åsberg med näringsminister Ibrahim Baylan, som är starkt kritisk till Moderaternas planer på att sälja statens innehav i Telia. Programmet finns även som podd. Poddversionen publiceras varje eftermiddag efter livesändningen.

DI - 1 timme sedan

Europeiska börser tyngdes av svaga konjunktursignaler

Nya svaga siffror från industrin i euroområdet tyngde börserna på fredagen och samlingsindexet Stoxx 600 var ned 1,2 procent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.