SR > Vetenskap

Friday, 22 March, 19:11

SR - 15 mar 19 kl. 06:07

Kulturminnen körs över i skogenRester av kolmilor och kolarkojor är kulturhistoria som ofta råker illa ut i det moderna skogsbruket..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturminnen, körsöver i , skogen
UNT - 04 aug 18 kl. 19:00

Kulturminnen förfaller i skogen

Hål i taket på smedjan, en masugn som förfaller och ett golv som flutit ut i sjön..

SmålandsPosten - 24 okt 13 kl. 07:18

Kulturmiljöarbetet är under kontroll

Det finns ingen anledning att skapa oro och osäkerhet bland skogsägare inför den nya kulturmiljölagen, skriver Markus Boxe, arkeolog vid Länsstyrelsen i Kronobergs län och Heidi Vassi, länsantikvarie vid Länsstyrelsen i Kronobergs län i en kommentar till Kaos i kulturmiljöarbetet av Lars-Erik Englund den 18 oktober på dagens debatt. Det är glädjande att Lars-Erik Englund visar ett sådant engagemang i kulturmiljöfrågorna. Men bilden av att det råder kaos i kulturmiljöarbetet är helt fel.

LV - 22 mar 16 kl. 14:21

Läser skoglig utbildning på distans

Mattias Johansson jobbar sig fram med skördaren genom skogen i Ringsfall. På håll står en liten grupp och följer arbetet, tittar på risade vägar, virkesupplag och sparade kulturminnen. Det är Adam Svensson, inköpare hos Sydved, som pratar med två studenter från Linnéuniversitetet..

Alingsås tidning - 15 maj 16 kl. 05:30

På vandring längs Môsaraka

Först en grillplats och en fårahytta. Nu har Grästorpasjön i Fölene fått en vandringsled och en spång, med det officiella namnet Môsaraka. Fåglarna kvittrade, solen gassade mellan granarna och den lilla Grästorpasjön låg blank och glittrande när leden invigdes.

Fler nyheter från SR

SR - 7 timmar sedan

Visselblåsare överklagar kammarrättens beslut

Tre forskarna som klandrats av Karolinska Institutet i samband med forskningsskandalen kring kirurgen Paolo Macchiarinis går nu vidare för att rentvå sina namn..

SR - 9 timmar sedan

Lite fysisk aktivitet bättre än soffan

En ny, omfattande amerikansk studie bekräftar nu tidigare forskning om att även lite fysisk aktivitet har stora hälsoeffekter..

SR - 12 timmar sedan

Den lilla björnens sociala superförmåga

Världens minsta björnar är inte bara små. Malajbjörnar har även förmågan att härma varandras ansiktsuttryck..

SR - 12 timmar sedan

Psykologin bakom bussåkande

Vad kan få människor att ställa bilen och åka kollektivt till jobbet? Forskare på Karlstads universitet har undersökt beteendeförändringar kring resande..

SR - 12 timmar sedan

Tröjan som signalerar när du rör dig fel

Kan en särskild tröja med elektroder minska arbetsskador? Det hoppas forskare på KTH som jobbar med att hitta nya sätt att komma åt problemen med belastningsskador..

SR - Igår: 08:29

EU-pengar till klimatforskning

Nytt ramprogram för forskning och innovation inom EU är nu klart..

SR - Igår: 07:25

Vaccinkritik begränsas på nätet

Sociala medier stoppar falsk information om vaccin..

SR - Igår: 06:15

Svenska får drabbade av klövsjuka

En svår klövsjukdom har upptäckts bland får på en gård i södra Sverige..

SR - Igår: 06:05

Hon spårar psykiatrisk sjukdom

Kan transplantation av omprogrammerade stamceller bli en framtida behandling mot psykiatriska sjukdomar? Än har grundforskningen långt kvar – men framstegen är snabba..

SR - Igår: 06:05

Trubbnosiga hundar undersöks

Hundar med korta skallar och trubbiga nosar, som mops, kan få problem med andningen. Svenska Kennelklubben arbetar nu aktivt med att försöka förbättra hälsan hos hundarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.