DN > Nyheter

Saturday, 23 March, 13:31

DN - 15 mar 19 kl. 06:05

Naturvårdsverket: Skarpa och snabba åtgärder krävs för att nå klimatmålSka Sverige klara klimatmålen krävs fler skarpa åtgärder snabbt. De som redan finns är långt ifrån tillräckliga, konstaterar Naturvårdsverket i en ny rapport. Transporter, industrins utsläpp och möjlighet att fånga in och lagra koldioxid pekas ut som nyckelområden..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, Naturvårdsverket

Dela artikeln

130 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Naturvårdsverket, Skarpaoch , snabba, åtgärder, krävsför att , , klimatmål
Länstidningen i Jämtland - 15 jan 18 kl. 13:27

Naturvårdsverket höjer anslaget för klimatsmarta åtgärder – ska minska utsläppen av koldioxid

Sedan 2015 har naturvårdsverket fördelat närmare 2 miljarder kronor i stöd till kommuner, företag och organisationer som vill minska sin klimatpåverkan i det så kallade Klimatklivet. Enligt länsstyrelsen i Jämtlands län höjer nu naturvårdsverket anslaget och under 2018 har man 1,7 miljarder kronor att dela ut i landet..

DalaDemokraten - 09 sep 17 kl. 07:45

Naturvårdsverket fick se Böle och Limsjön – "Roligt att de valde att komma till Dalarna och Leksand"

Länsstyrelesen valde två Natura 2000-områden i Leksand när Naturvårdsverket kom på besök. Beteshagarna i Böle och fågelsjön Limsjön visades upp under en dag.
– Vi diskuterade naturvård och tittade på naturvårdsåtgärder, säger Urban Gunnarsson från Länsstyrelsen Dalarna..

Dalarnas tidningar - 09 sep 17 kl. 07:45

Naturvårdsverket fick se Böle och Limsjön – "Roligt att de valde att komma till Dalarna och Leksand"

Länsstyrelesen valde två Natura 2000-områden i Leksand när Naturvårdsverket kom på besök. Beteshagarna i Böle och fågelsjön Limsjön visades upp under en dag.
– Vi diskuterade naturvård och tittade på naturvårdsåtgärder, säger Urban Gunnarsson från Länsstyrelsen Dalarna..

Regeringen - 17 jun 16 kl. 14:24

Remiss av redovisning från Statens jordbruksverk och Naturvårdsverket av regeringsuppdrag på förslag om förstärkta åtgärder mot artskyddsbrott samt remiss av EU:s handlingsplan mot illegal handel

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat redovisning från Statens jordbruksverk och Naturvårdsverket av regeringsuppdrag på förslag om förstärkta åtgärder mot artskyddsbrott samt remiss av EU:s handlingsplan mot illegal handel. Remissvaren ska ha kommit in till Miljö- och energidepartementet senast den 15 september 2016..

Regeringen - 13 dec 17 kl. 14:09

Naturvårdsverket ska föreslå insatser för ökad pollinering i Sverige

Antalet pollinerande insekter i naturen minskar drastiskt världen över, och även i Sverige. Det får negativa konsekvenser för jordbruket, trädgårdsnäringen och den biologiska mångfalden. Regeringen ger Naturvårdsverket i uppdrag att sammanställa vad som görs i Sverige idag och att föreslå ytterligare åtgärder för att vända den negativa utvecklingen..

Regeringen - 22 feb 17 kl. 11:02

Uppdrag till Naturvårdsverket att genomföra åtgärder inom ramen för livsmedelsstrategin

Regeringen uppdrar åt Livsmedelsverket att genomföra ett antal åtgärder inom ramen för livsmedelsstrategin i propositionen En livsmedelsstrategi för Sverige – fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet (prop. 2016/17:104). Samtliga uppdrag ska vara Statens jordbruksverk (Jordbruksverket) tillhandahållet vid slutredovisning.

Supermiljöbloggen - 28 aug 17 kl. 10:00

Fores: Detta är anledningen till skillnaderna i SCB:s och Naturvårdsverkets utsläppsstatistik

"I våras (20170505) presenterade Naturvårdsverket ny statistik för utsläpp av växthusgaser: Snabbstatistik, nationella utsläpp av växthusgaser år 2016. De skriver: ”Utsläppen av växthusgaser uppskattas till 53,6 miljoner ton koldioxidekvivalenter för år 2016. Det innebär att utsläppen är i stort sett oförändrade jämfört med 2015.

Västerbottens Folkblad - 03 mar 19 kl. 07:00

Budget för naturvård halveras – så drabbas länet

Budgeten för naturvård minskar dramatiskt för 2019. I eFolkbladet söndag berättar naturvårdsdirektör Björn Jonsson på länsstyrelsen mer om vilken påverkan de minskade anslagen ger i länet. Naturvårdsverket har beslutat om medel till länsstyrelserna i Sverige.

Vimmerby Tidning - 04 feb 16 kl. 17:03

Högre anslag till naturvårdsprojekt

Friluftsliv, åtgärder för hotade arter och kommunala naturvårdsprojekt är några av de saker som Länsstyrelsen i Östergötland får medel av Naturvårdsverket för att arbeta med under 2016..

SmålandsPosten - 08 nov 13 kl. 06:23

Fler åtgärder prövas mot vildsvin

Landsbygdsdepartementet med Eskil Erlandsson i spetsen jagar fler sätt att få bukt med vildsvinsproblemet.
– Ytterligare ansträngningar måste till för att begränsa skadorna, säger han. Vid ett seminarium på departementet i går diskuterades möjliga vägar att komma tillrätta med problemet.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Jacob Josefson: Dröm att få lyfta en buckla med Djurgården

På lördag kliver han in i bubblan. Och Djurgårdens Jacob Josefson hoppas att han blir kvar där till i början av maj. Då är årets svenska mästare i ishockey korade.

DN - 4 timmar sedan

Live: Löfven talar på S-kongressen i Örebro

Socialdemokraterna håller sin 40:e partikongress. .

DN - 4 timmar sedan

Modell som vittnat mot Berlusconi dog inte av radioaktivitet

Misstankarna om att modellen Imane Fadil, ett av huvudvittnena mot Italiens förre premiärminister Silvio Berlusconi, skulle ha mördats med ett radioaktivt ämne, verkar avskrivas. Utredningen av 34-åringens mystiska dödsfall före rättegången mot Berlusconi fortsätter dock.  .

DN - 5 timmar sedan

Nya Zeelands Ardern hyllas – får ansiktet projicerat på världens högsta hus

Den nyzeeländska ledaren Jacinda Ardern föräras på lördagen en ny hedersbetygelse för sitt uppskattade agerande efter moskémassakern: En bild av henne lyser upp fasaden på världens högsta byggnad..

DN - 5 timmar sedan

SDF: IS är besegrat i Syrien

Terrorgruppen IS har besegrats i Syrien, skriver en talesperson för den kurdiskledda USA-stödda SDF-alliansen på Twitter..

DN - 6 timmar sedan

Recension: Bilderbok om vilda västern en visuell pärla

När Peter Elliott och Almapristagaren Kitty Crowther gör en bilderbok med cowboys blir det gränsöverskridande och många lager. Vilka tar cowboyens plats vid elden när han är ute och jagar?.

DN - 6 timmar sedan

EKG: Om man inte har kan man kanske låna

Kåseri. Jag hade aldrig kunnat drömma om ett sådant engagemang från läsekretsen..

DN - 7 timmar sedan

Jamila upplevde ofattbara övergrepp som slav hos IS – möter IS-anhängare i Sverige

Hon såldes som slav för 200 dollar av terrorsekten IS. Våldtogs tills hon svimmade. Tvingades att konvertera till islam.

DN - 7 timmar sedan

Frågor och svar om reportaget om IS folkmord på yazidier

I ett reportage i DN berättar yazidiska Jamila, som bor i en svensk stad, om de ofattbara övergrepp hon var med om och bevittnade under sin tid som slav hos terrorsekten IS. Enligt uppgifter till DN deltog även IS-terrorister från Sverige i slavhandeln. Här är svar på några frågor om hur arbetet med reportaget har gått till..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.