Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 20 March, 18:52

Liknande nyheter

Taggar: Challe, FranzénDet är do or , die
Blekinge Läns tidning - 15 mar 19 kl. 06:00

Challe Franzén: ”Det är do or die”

Det finns bara ett alternativ för Krif Hockey. Vinna eller försvinna. – Antingen vinner vi eller så ställer vi in sakerna, säger tränaren Challe Franzén..

Nya Wermlands Tidningen - 12 jul 17 kl. 10:14

Duo tolkar Franz Schubert

Ett unikt tillfälle att höra ”die schöne müllerin”, så beskriver arrangören Karlskoga församling sin kommande konsert där Franz Schuberts kända sånger kommer tolkas i Karlskoga kyrka..

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

Skånskan - 03 nov 15 kl. 09:37

Dokumentärt om utopier och verklighet

Dokumentärfilm Ingela Brovik sammanfattar sina intryck av dokumentärfilmfestivalen i Leipzig, DOK Leipzig, som avslutades på söndagen 1 november.Fler priser:
DOK Leipzigs stora pris, Den gyllene duvan för bästa internationella dokumentära långfilm gick till den polska regissören Wojciech Starons Brothers (Bracia) och hedersomnämnande i samma kategori till den grekiska regissören Marianna Economous film The Longest Run (O pio makris dromos).Leipzig hösten 1989 var en stad i förfall där folk börjar samlas för att protestera mot DDR-diktaturen, ett folkligt uppror som följs av dokumentärfilmaren Andreas Voigt.

Skånskan - 22 sep 15 kl. 16:01

Arnason tillbaka och spelar med Brorsson

MALMö Kari Arnason är tillbaka i laget efter avstängningen mot Djurgården och av träningen att döma blir det Franz Brorsson han bildar backpar med mot Falkenbergs FF.– Om jag får starta är jag beredd och det känns som om det gått bra både för mig och laget de gånger jag fått chansen, säger 19-årige Franz Brorsson.
Hans långa inhopp mot Djurgården efter Rasmus Bengtssons skada gav mersmak och MFF:s tränarstab har vissa farhågor om att belastningen på Felipe Carvalho kan ha blivit för hård med många matcher på kort tid.

Sydsvenskan - 03 aug 11 kl. 06:30

Stor röst bäst i snävare ram

Tivoli Koncertsalen, 1.8.
JONAS KAUFMANN, TENOR.

SmålandsPosten - 15 sep 14 kl. 06:39

Vänortsbesök på två hjul

Ett tjugotal motorcyklar på parkeringen utanför kommunhuset hör inte till vanligheterna. Det celebra besöket kom från Alvestas vänort Lengede i Tyskland. MC-klubben Die Fuhse-Biker hade samlat ihop ett tjugotal medlemmar till Alvestabesöket.

Kristianstadsbladet - 16 sep 13 kl. 14:51

Lufthansa-chefen på väg bort


Lufthansas koncernchef Christoph Franz kommer inte förlänga sitt kontrakt när det går ut i maj nästa år, skriver flygbolaget i ett pressmeddelande."Efter totalt nästan 15 år inom Lufthansa-koncernen var detta inget lätt beslut för mig att fatta", skriver han i en kommentar.Beskedet kommer sedan tidningen Die Welt rapporterat att Franz inlett samtal med Lufthansas styrelse om att lämna sitt uppdrag i förtid..

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 13 kl. 14:54

Lufthansa-chefen på väg bort

Lufthansas koncernchef Christoph Franz kommer inte förlänga sitt kontrakt när det går ut i maj nästa år, skriver flygbolaget i ett pressmeddelande. "Efter totalt nästan 15 år inom Lufthansa-koncernen var detta inget lätt beslut för mig att fatta", skriver han i en kommentar. Beskedet kommer sedan tidningen Die Welt rapporterat att Franz inlett samtal med Lufthansas styrelse om att lämna sitt uppdrag i förtid..

Opinionen.se - 16 sep 13 kl. 14:56

Lufthansa-chefen på väg bort

Lufthansas koncernchef Christoph Franz kommer inte förlänga sitt kontrakt när det går ut i maj nästa år, skriver flygbolaget i ett pressmeddelande. "Efter totalt nästan 15 år inom Lufthansa-koncernen var detta inget lätt beslut för mig att fatta", skriver han i en kommentar. Beskedet kommer sedan tidningen Die Welt rapporterat att Franz inlett samtal med Lufthansas styrelse om att lämna sitt uppdrag i förtid..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Halfvarsson sjuk - kan missa VC-avslutningen

Calle Halfvarsson riskerar att missa världscupavslutningen i Québec i helgen. Den svenske skidstjärnan har blivit sjuk. "Får hoppas på en mirakelvändning"â??

Sydöstran - 15 minuter sedan

På tiden Orban slängs ut

Europeiska unionen, EU är från början ett fredsprojekt. EU har bidragit till ett mer stabilt och fredligt Europa efter ett 1900-tal som drabbades av fyra stora krig; första världskriget, andra världskriget, kalla kriget och balkankrigen. .

Sydöstran - 45 minuter sedan

Adlerteg klar för ny världscupfinal

För tredje gången på tre världscuptävlingar det här året är gymnasten Jonna Adlerteg klar för final i barr. I kvalet i Doha, Qatar gjorde Adlerteg en liten miss i inledningen av sin serie men avslutade starkt och tog sig till final med sjätte bästa poängen, 13,366.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Sverige tar över klubban i IAEA

Sverige tar över ordförandeklubban i FN:s atomenergiorgan IAEA. Det är första gången som Sverige leder styrelsearbetet i organisationen, som ska främja fredlig och säker användning av kärnenergi och motarbeta att den missbrukas för militära ändamål.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

"Viktigaste som finns är att vara lycklig"

Världens lyckligaste befolkning finns i Finland, enligt en ny FN-rapport. Även resterande nordiska länder ligger i topp när det kommer till lycka. Nycklarna till höga lyckotal i ett land är trygghet, jämlikhet, demokrati och stabilitet, bland annat.

Sydöstran - 1 timme sedan

Johansson i mål i KHK:s sista match för säsongen

Robin Johansson får förtroendet i KHK-kassen när laget avslutar säsongen med bortamatchen mot Västerås. Dessutom gör backen Drew Paris comeback i matchtruppen..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Skolan gick plus – politiskt bråk om överskott

Kunskapsnämnden i Karlskrona redovisade ett plusresultat på 0,8 miljoner kronor för 2018. Men hur pengar som blev över ska användas skapade ett debatt. .

Sydöstran - 45 minuter sedan

"Även en diktator måste väl ha känslor”

Holje musikklass fångar ett högaktuellt ämne i årets musikal, Musik bakom galler. På fredag är de premiär, den 25:e i ordningen. – Tillsammans är vi starka, säger Alexandra Vilman och Maria Gherasim som spelar fångar i en diktatorstyrd värld utan musik och kultur..

Sydöstran - 1 timme sedan

Ny situation för petad Johnsson

En gång en given förstamålvakt i ett Ligue 1-lag. Ett decembersamtal senare förändrades Karl-Johan Johnssons vardag i Guingamp. - Man får bita i det sura äpplet och bara kriga vidare, säger målvakten om petningen.

Sydöstran - 1 timme sedan

Ambassadör nekar brott mot rikets säkerhet

Sveriges tidigare Kinaambassadör Anna Lindstedt, som misstänks för brott mot rikets säkerhet, nekar till brott. Det uppger hennes försvarare, advokat Conny Cedermark, i ett mejl till TT.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.