Barometern > Nyheter

Saturday, 23 March, 13:39

Liknande nyheter

Taggar: Skolan, flyttadeut till de , asylsökande
YLE - 05 okt 15 kl. 15:05

Asylsökande möttes av hakkors och ”White Power”

En tillfällig flyktingförläggning i Kouvola har blivit nedklottrad med hakkors och budskap som ”White power” och ”We hate you”. En del av de asylsökande som flyttat in känner sig nu rädda. Så sent som förra veckan flyttade asylsökande in i höghuset i Kuusankoski.

YLE - 20 aug 15 kl. 10:23

Asylsökande och bybor minns varandra med värme

För fem år sedan fick Skaftung skola i Kristinestad fungera som inkvartering för 20 asylsökande män. En första skepsis byttes snabbt till vänskap. I byn kunde man ana en viss oro och rädsla för nykomlingarna.

YLE - 04 feb 13 kl. 06:06

Kvotflyktingar och asylsökande styrs till olika språk

Flyktingar och deras barn styrs till olika språkutbildningar i Jakobstad. Kvotflyktingar hamnar i en svensk skola, i praktiken i Lagmans skola, och de asylsökande i Itälä skola på finska. Skoldirektör Jan Levander motiverar den här uppdelningen med att det är regionen, inte enbart Jakobstad, som årligen tar emot cirka 50 kvotflyktingar och eftersom landsbygden är svenskspråkig är det vettigt att också Jakobstad följer de övriga kommunerna i den här frågan säger han.

YLE - 18 feb 17 kl. 05:30

Migris chef träffade protesterande asylsökande på Järnvägstorget

I Helsingfors demonstrerar en grupp asylsökande från Irak och Afghanistan mot tvångsdeporteringar och för en humanare asylpolitik. Demonstarionen har pågått i över en vecka. Protesten började utanför Kiasma och efter första veckan flyttade den till Järnvägstorget.

Barometern - 08 aug 14 kl. 06:43

Asylsökande till skolan i Alsterbro

Lärande och kultur lägger pussel för att ordna skolgång för de asylsökande barnen. En möjlighet är att bussa barnen till skolan i Alsterbro. Med en dryg vecka kvar till skolstart pågår planeringen för fullt för att ta emot de asylsökande barnen.

YLE - 16 feb 16 kl. 10:33

Satu övervann sin skepsis och öppnade sitt hem för asylsökande: “Mitt liv är intressantare än på länge”

I höstas fanns det flera finländare som ville öppna sina hem för asylsökande, men de negativa attityderna i samhället har fått många att backa. Satu Lindqvist som öppnade sitt hem för två irakier säger att det är det bästa hon gjort på länge. I kastrullen puttrar bönor som har baddat i sodavatten hela natten.

YLE - 30 apr 14 kl. 16:23

Färre minderåriga asylsökande

Det kommer allt färre minderåriga asylsökande till Finland, vilket betyder att mottagningsenheter för unga sannolikt stängs. Grupp- och familjehemmet Harjulinna i Sjundeå sätter lapp på luckan idag. - I Finland har mängden asylsökande varit så gott som stabil, ökningen som syns till exempel i Sverige inte syns till här, säger Jorma Kuuluvainen, direktör för mottagningsärenden vid Migrationsverket.

Trelleborgs Allehanda - 28 feb 14 kl. 06:15

Fler asylsökande till Grönby

Foto: Sara Johari
På lördag, den 1 mars, flyttar ytterligare ett tiotal asylsökande in i gamla Grönby skola. Men det är fortfarande oklart ifall det finns bygglov för verksamheten.
Boendet har varit i gång sedan slutet av december och i dag bor ett 30-tal asylsökande i fyra lägenheter.

YLE - 18 feb 17 kl. 11:57

Asylsökande barn tvingas byta skola när Migri lägger ner förläggningar

Migri lägger ner de platser Luona har hyrt åt asylsökande familjer i Forenomlägenheter i Vanda och Esbo. Nu måste familjer med skolbarn flytta till helt andra orter i landet, och börja i nya skolor. När antalet asylsökande minskar måste också antalet förläggningar i landet minska.

YLE - 07 sep 15 kl. 12:14

Gamla luftproblem hindrar inte inkvartering av asylsökande i Åbo

Skolan i Perno, som stängdes på grund av inneluftproblem 2009, föreslås inkvartera de asylsökande i Åboområdet som inte ryms i mottagningscentralen i Pansio. Enligt fastighetsaffärsverkets direktör Jouko Turto är det inte ett hinder för planerna att en del av byggnaden haft problem med inomhusluften. - Det handlar endast om en liten del av byggnaden, annars är skolan ren och frisk.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Inget slutspel för LeBron James

Den amerikanska basketpubliken får klara sig utan sportens största stjärna i NBA-slutspelet. LeBron James och hans Los Angeles Lakers förlorade mot Brooklyn Nets med 106-111 och därmed står det klart att James missar slutspel för första gången sedan 2005. - Det har varit en tuff säsong för hela laget.

Barometern - 15 minuter sedan

Stor sökinsats efter försvunnen man i fjällen

En man som försvunnit under en tur i Sarekområdet i Jokkmokksfjällen söks av fjällräddare. Mannen anmäldes saknad under torsdagen efter att inte ha varit kontaktbar sedan i måndags, skriver polisen på sin hemsida. Mannen ska vara fjällvan och utrustad för en tiodagars utevistelse i fjällmiljö.

Barometern - 15 minuter sedan

Föräldrar släppta - fortfarande misstänkta

En man och en kvinna i Laholm som suttit anhållna misstänkta för vållande till annans död har försatts på fri fot, uppger Kvällsposten. Föräldrarna greps efter det att ett litet barn hittats dött i familjens bostad. Skadorna var oklara och båda föräldrarna anhölls.

Barometern - 45 minuter sedan

Tablettbrus och slajmslafs - ljud trendar

En hel skiva gjord av ljudet från brustabletter som upplöses i vatten - konstnären Alexander Höglund har dragit ljudtrenden till sin spets. Samtidigt hänger sig många på nätet åt att njuta av det slafsiga ljudet av slajm och frasiga kakor som krossas.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Åtalad busschaufför tillbaka i tjänst

Den chaufför som står åtalad i den pågående rättegången om bussolyckan utanför Sveg är tillbaka i tjänst. Mannen kör nu skolskjuts i en västsvensk stad, rapporterar Borås Tidning.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Ärkebiskop avgår efter övergreppsskandal

Santiagos ärkebiskop Ricardo Ezzati lämnar sin post, efter anklagelser om att han mörkat sexuella övergrepp mot barn i sitt stift. Italienfödde Ezzati är Chiles högst uppsatte katolska företrädare. Hans avskedsansökan har tagits emot och accepterats av påve Franciskus.

Barometern - 1 timme sedan

Ny Ölandsbro nu också en S-fråga

Infrastrukturen, eller snarare bristerna inom infrastrukturen, blev en het fråga när S-kongressen höll allmänpolitisk debatt. ”Planera för en ny Ölandsbro nu, så den står klar innan den nuvarande nått bäst före datum” krävde kommunalrådet i Mörbylånga, Matilda Wärenfalk..

Barometern - 1 timme sedan

M-ledaren: Lagen gäller även i Staffanstorp

Lagen gäller för alla, det finns ingen särskild lagstiftning för Staffanstorp. Det säger Moderatledaren Ulf Kristersson om den moderata kommunledningens påbud att neka stöd till eventuella IS-terrorister, om någon skulle söka sig dit. Jurister anser att det saknar stöd i lagen.

Barometern - 2 timmar sedan

Två cykloner drabbar Australien

Australien tvingas tampas med två olika cykloner samtidigt. Cyklonen Trevor slår mot den norra kusten, medan de västra delarna av landet drabbas av cyklonen Veronica.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Japan väntar för lag Hasselborg i VM-semi

Sverige ställs mot Japan i semifinalen av curling-VM i Danmark. Japanskorna, som lag Hasselborg slog i går kväll, vann mot Ryssland med hela 11-3 i kvartsfinal. Det var Japan som lag Anna Hasselborg avslutade grundserieomgången mot i går kväll i Silkeborg Sportscenter i Danmark.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.